Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunak: Πρέπει να αλλάξει το σύστημα παροχής ασύλου – Η Ευρώπη θα κατακλυσθεί από πρόσφυγες

Sunak: Πρέπει να αλλάξει το σύστημα παροχής ασύλου – Η Ευρώπη θα κατακλυσθεί από πρόσφυγες
Ο Βρετανός πρωθυπουργός συμμετείχε σε εκδήλωση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak δήλωσε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ότι θα πιέσει για παγκόσμιες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα παροχής ασύλου και προειδοποίησε ότι η ένας αυξανόμενος αριθμός προσφύγων θα μπορούσε να «κατακλύσει» μέρη της Ευρώπης.
Σε μια ομιλία του στην Ιταλία, ο Sunak έκανε μερικές έντονα επικριτικές παρατηρήσεις για το παγκόσμιο σύστημα ασύλου καθώς προσπαθεί να αναβιώσει τα σχέδια της κυβέρνησής του να στείλει πρόσφυγες στη Ρουάντα.
Ο Sunak έκανε τα σχόλια σε ένα πολιτικό forum που διοργάνωσε το κόμμα της Ιταλίδας ομολόγου του Giorgia Meloni, όπου προειδοποίησε ότι κάποιοι «εχθροί» σκόπιμα «οδήγησαν ανθρώπους στις ακτές μας για να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τις κοινωνίες μας».
«Εάν δεν αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, οι αριθμοί θα αυξηθούν.
Θα κατακλύσει τις χώρες μας και την ικανότητά μας να βοηθήσουμε αυτούς που χρειάζονται πραγματικά τη βοήθειά μας περισσότερο», είπε ο Sunak.
«Αν αυτό απαιτεί να ενημερώσουμε τους νόμους μας και να οδηγήσουμε μια διεθνή συζήτηση για την τροποποίηση των μεταπολεμικών πλαισίων γύρω από το άσυλο, τότε πρέπει να το κάνουμε».
Η πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Suella Braverman νωρίτερα αυτό το έτος ζήτησε αλλαγές στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες που υποχρεώνει όλους τους υπογράφοντες να χορηγούν άσυλο σε άτομα που φεύγουν από διώξεις.
Η διάταξη ήταν ένα από τα μεγαλύτερα νομικά εμπόδια στις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να σταματήσει τις διελεύσεις μικρών σκαφών και να στείλει επίδοξους αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα.
Η Βρετανία και η Ιταλία ανακοίνωσαν σχέδια το Σάββατο (16/12) να συγχρηματοδοτήσουν από κοινού τη επιστροφή μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Τυνησία, σύμφωνα με δηλώσεις και από τις δύο χώρες, αλλά δεν ανέφεραν πόσα χρήματα θα παρασχεθούν.
Τον περασμένο μήνα, η Ιταλία συμφώνησε με την Αλβανία να κατασκευάσει η τελευταία κέντρα υποδοχής θαλάσσιων μεταναστών για να φιλοξενήσει μετανάστες που προσπαθούν να έρθουν από ξηράς, σε μια προσπάθεια να μειώσει τους αριθμούς των ροών που έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τον περασμένο χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης