Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Maersk σταματά τη μεταφορά εμπορευμάτων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας λόγων των επιθέσεων από τους Huthi

Η Maersk σταματά τη  μεταφορά εμπορευμάτων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας λόγων των επιθέσεων από τους Huthi
Το σκάφος της Maersk Gibraltar στοχοποιήθηκε από πύραυλο ενώ ταξίδευε από τη Salalah του Ομάν προς τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας
Η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία A.P. Moller-Maersk θα σταματήσει όλες τις αποστολές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι νεωτέρας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.
«Μετά το περιστατικό με το Maersk Gibraltar και άλλη μια επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σήμερα (15/12), δώσαμε εντολή σε όλα τα σκάφη της Maersk στην περιοχή που πρόκειται να περάσουν από το στενό Bab al-Mandab να σταματήσουν το ταξίδι τους μέχρι νεωτέρας. ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Η Maersk ανακοίνωσε ότι το σκάφος της Maersk Gibraltar στοχοποιήθηκε από πύραυλο ενώ ταξίδευε από τη Salalah του Ομάν προς τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και ότι το πλήρωμα και το σκάφος φέρεται να είναι ασφαλές.
Νωρίτερα την Παρασκευή 15/12, η Maersk διέψευσε τον ισχυρισμό του κινήματος Huthi της Υεμένης που είναι ευθυγραμμισμένο με το Ιράν ότι η πολιτοφυλακή είχε χτυπήσει ένα πλοίο Maersk που έπλεε προς το Ισραήλ.
«Το σκάφος δεν χτυπήθηκε», είπε εκπρόσωπος της Maersk στο Reuters σε δήλωση που εστάλη μέσω email μετά τον ισχυρισμό των Huthi.
Οι Huthi ισχυρίστηκαν ότι πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk, χτυπώντας το απευθείας με drone ενώ δεν έδωσαν στη δημοσιότητα κανένα άλλο στοιχείο.
Η Maersk δήλωσε ότι η εταιρεία ανησυχεί βαθιά για την άκρως κλιμακούμενη διακίνδυνευση όσον αφορά την κατάσταση ασφαλείας στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Shipping giants suspend all journeys through Red Sea following attacks on  vessels | World News | Sky News
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης