Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πρωτοβουλία του Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα και κατάπαυση πυρός

Νέα πρωτοβουλία του Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα και κατάπαυση πυρός
Το ραντέβου στο Όσλο και τα αγκάθια
Αξιωματούχοι του Κατάρ και του Ισραήλ επρόκειτο να συναντηθούν στη Νορβηγία το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 σε μια προσπάθεια να αναζωπυρώσουν τις συνομιλίες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων που κρατούνται από το Ισραήλ, ανέφερε η Wall Street Journal.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ Mohammed bin Abdulrahman Al Thani επρόκειτο να συναντηθεί με τον David Barnea διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών Mossad του Ισραήλ, στο Όσλο, πρόσθεσε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Ο Barnea είναι επίσης πιθανό να συναντηθεί με Αιγύπτιους αξιωματούχους, ανέφερε η εφημερίδα.
Σημαντικά εμπόδια εμποδίζουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια νέα συμφωνία ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των διαφωνιών σχετικά με τους πιθανούς όρους εντός της Hamas, πρόσθεσε η έκθεση.
Η έκθεση των συνομιλιών έρχεται μια ημέρα αφότου ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σκότωσε κατά λάθος τρεις ομήρους που κρατούσε η Hamas στη Γάζα.
Κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου, η Hamas απελευθέρωσε περισσότερες από 100 γυναίκες, παιδιά και αλλοδαπούς που κρατούσε στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 240 γυναικών και εφήβων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης