Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζικές πωλήσεις δολαρίων από τις κινεζικές τράπεζες για τη στήριξη του γιουάν – Νομισματική στροφή από την PBOC

Μαζικές πωλήσεις δολαρίων από τις κινεζικές τράπεζες για τη στήριξη του γιουάν – Νομισματική στροφή από την PBOC
Η νομισματική πολιτική της PBOC αλλάζει...
Οι μεγάλες κρατικές τράπεζες της Κίνας προχώρησαν σε αθρόες πωλήσεις δολαρίων – καθώς οι ΗΠΑ διατηρούν μια ανατιμητική πολιτική - για να αγοράσουν γιουάν τόσο στις εγχώριες όσο και στις υπεράκτιες αγορές συναλλάγματος, επισήμαναν άνθρωποι με άμεση γνώση του θέματος, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την υποτίμηση του γιουάν σύμφωνα με Κινεζικά ΜΜΕ.
Αν και συναλλάσσονται επίσης για λογαριασμό τους ή για να εκτελούν εντολές πελατών, οι κρατικές τράπεζες συχνά ενεργούν κατ' εντολή της κεντρικής τράπεζας όταν το γιουάν βρίσκεται υπό πίεση, όπως συμβαίνει τώρα.
«Η πώληση δολαρίων από την κρατική τράπεζα έχει γίνει μια νέα κανονικότητα για να επιβραδύνει τον ρυθμό της υποτίμησης του γιουάν», δήλωσε ένας επσνδυτής με έδρα τη Σαγκάη.
Υπεράκτια υποκαταστήματα των κρατικών τραπεζών πωλήσαν δολάρια κατά τη διάρκεια των ωρών συναλλαγών στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 δύο πηγές με άμεση γνώση του θέματος.
Αυτού του ύψους πωλήσεις σε δολάρια θα μπορούσαν να περιορίσουν την πτώση στην ισοτιμία του γιουάν και να το αποτρέψουν από το να αποκλίνει πολύ  από την εγχώρια ισοτιμία του.
Το γιουάν έχει χάσει περίπου 2,4% έναντι του δολαρίου από αυτόν τον μήνα και 6% από την αρχή του έτους.
Το γιουάν στη εγχώρια αγορά διαπραγματευόταν την Παρασκευή (15/4) στα 7,3145 ανά δολάριο, ενώ το γιουάν διεθνώς έφτασε στα 7,3400 δολ..
 China's central bank injects $112 bn of cash to revive economic growth
Η πρόσφατη απότομη πτώση της πτώσης του γιουάν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ΗΠΑ για τη στήριξη της ισοτιμίας του δολαρίου και των αυξανόμενων ανησυχιών των επενδυτών για την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και τους αυξανόμενους κινδύνους χρεοκοπίας στους τομείς των ακινήτων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων
Η αργή απόδοση των μέτρων τόνωσης από την κυβέρνηση για την ενίσχυση της ανάπτυξης οφείλεται στο δυσμενές παγκόσμιοοικονομικό κλίμα και έχει διαμορφώσει ένα αρνητικό επενδυτικό πλαίσιο.
Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) έχει χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική για να στηρίξει την οικονομία, αν και το τίμημα που καταβάλλεται για τη μείωση των επιτοκίων ασκεί μεγαλύτερη πίεση στο γιουάν.
Renminbi against the dollar
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης