Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ως ανεξάρτητος υποψήφιος θα κατέβει στις προεδρικές εκλογές 2024 ο Vladimir Putin και θα είναι... περίπατος

Ρωσία: Ως ανεξάρτητος υποψήφιος θα κατέβει στις προεδρικές εκλογές 2024 ο Vladimir Putin και θα είναι... περίπατος
Για τον 71χρονο Putin, οι εκλογές αποτελούν μάλλον μια τυπική διαδικασία, που θα κερδίσει όπως και να έχει.... ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του
Μία ακόμη θητεία στο Κρεμλίνο θα διεκδικήσει ο Vladimir Putin ως... ανεξάρτητος υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Ρωσίας το 2024, στηριζόμενος σε μια ευρεία βάση, αλλά όχι με κομματικό ψηφοδέλτιο, όπως μετέδωσε το Σάββατο 16/12 το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Ο Putin, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός για πάνω από δύο δεκαετίες, έχει ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει άλλη μια εξαετή θητεία τον Μάρτιο 2024 σε εκλογές που αναμένεται με άνεση να κερδίσει.
Δεν θα κατέβει ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος "Ενωμένη Ρωσία", παρότι έχει την πλήρη υποστήριξή του, αλλά ως ανεξάρτητος υποψήφιος, δήλωσε ο Andrey Turchak, στέλεχος του κόμματος και
γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου.
Ο Sergei Mironov, ανώτερος πολιτικός του κόμματος "Δίκαιη Ρωσία" που υποστηρίζει τον Putin, ανέφερε επίσης ότι ο Putin θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος και ότι θα συγκεντρωθούν υπογραφές υπέρ του.

Για τον 71χρονο Putin, οι εκλογές αποτελούν μάλλον μια τυπική διαδικασία... περίπατος!

Με την υποστήριξη του κράτους, των κρατικών μέσων ενημέρωσης και χωρίς κανέναν αντίπαλο, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει, αφού όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του Putin έχει καταφέρει να αποκαταστήσει την τάξη, την εθνική υπερηφάνεια και μέρος της επιρροής που έχασε η Ρωσία κατά τη διάρκεια του χάους της σοβιετικής κατάρρευσης και ότι ο πόλεμός του στην Ουκρανία -κάτι που ο Putin αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρηση"- είναι δικαιολογημένος.
Μια πολυετής καταστολή των αντιπάλων και των επικριτών που ενισχύθηκε μέσα από σαρωτικούς νέους νόμους για τις "ψευδείς ειδήσεις" και την "δυσφήμιση του στρατού" έχει οδηγήσει τους επικριτές του πολέμου σε μεγάλες ποινές φυλάκισης ή στο εξωτερικό, καθώς το περιθώριο για αντίθετες φωνές είναι σαφός περιορισμένο.

Το αρχηγείο της προεκλογικής εκστρατείας του Vladimir Putin θα δημιουργηθεί μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την ανακήρυξής του, όπως σημείωσε ο γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος.
«Το αρχηγείο [προεκλογικής εκστρατείας] θα δημιουργηθεί με την ολοκλήρωση όλων των οργανωτικών διαδικασιών, αφού η ομάδα πρωτοβουλίας [των ψηφοφόρων] έχει συνεδριάσει και όλα τα έγγραφα έχουν υποβληθεί στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή», εξήγησε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
Ο πολιτικός υποσχέθηκε ομόφωνη υποστήριξη στον νυν Ρώσο πρόεδρο στην επανεκλογή του το επόμενο έτος για λογαριασμό του κόμματός του.
Η ομάδα πρωτοβουλίας των ψηφοφόρων πραγματοποιεί επί του παρόντος συνάντηση στο κέντρο της Μόσχας για να υποστηρίξει την προβολή του Putin ως υποψήφιου.
Η Ρωσία θα διεξαγάγει τριήμερες προεδρικές εκλογές στις 15-17 Μαρτίου 2024.


www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης