Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το παρασκήνιο της Συνόδου της ΕΕ: Η Meloni παρακάλεσε τον Orban να μην ασκήσει veto για την Ουκρανία

Το παρασκήνιο της Συνόδου της ΕΕ: Η Meloni παρακάλεσε τον Orban να μην ασκήσει veto για την Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα ασκήσει veto στις συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni σχεδόν ικέτευσε τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban να μην ασκήσει veto στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα Libero Quotidiano.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αντιπροσωπείες Ιταλίας και Ουγγαρίας είχαν διμερή συνάντηση για το θέμα πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες (14 – 15/12/2023).
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto είχε δηλώσει ίδια ημέρα ότι η χώρα του θα ασκήσει veto στις συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη της Ουκρανίας, εάν κριθεί ότι είναι επιζήμιες για τα ουγγρικά συμφέροντα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στις 14-15 Δεκεμβρίου, ο Orban είπε: «Δεν υπάρχει νόημα να ξεκινήσουμε συνομιλίες σήμερα με την Ουκρανία για την ένταξη της ΕΕ».
Είχε δηλώσει προηγουμένως τον ίδιο μήνα ότι είχε αντίρρηση να συμπεριληφθεί το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης του οργανισμού στις Βρυξέλλες στις 14-15 Δεκεμβρίου.
Η Ουγγαρία έχει επανειλημμένα δηλώσει την πρόθεσή της να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία προκειμένου να συνεχίσει να αναζητά τρόπους επίλυσης της ουκρανικής κρίσης, μεταξύ άλλων.
Ο Putin και ο Orban εστίασαν σε αυτό το θέμα στη συνάντησή τους στο Πεκίνο στο περιθώριο του διεθνούς φόρουμ Belt and Road στις 17 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης