Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαρισμένο το ΝΑΤΟ από τους ρωσικούς πυραύλους Kinzhal - Ο Zelensky δραπέτευσε στη Γερμανία για να γλιτώσει, διαλύθηκε Patriot

Σοκαρισμένο το ΝΑΤΟ από τους ρωσικούς πυραύλους Kinzhal - Ο Zelensky δραπέτευσε στη Γερμανία για να γλιτώσει, διαλύθηκε Patriot
Στόχος της μεγάλης ρωσικής πυραυλικής επίθεσης ήταν η καταστροφή συστοιχίας Patriot κοντά στην πόλη Zhitomir κοντά στο Κίεβο
Σχετικά Άρθρα
Σοκ και δέος προκάλεσε όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στο ΝΑΤΟ η καταιγιστική ρωσική πυραυλική επίθεση με Kinzhal.
Στόχος της επίθεσης της 14ης Δεκεμβρίου 2023, που επιτεύχθηκε απόλυτα, ήταν η καταστροφή μίας συστοιχίας Patriot κοντά στην πόλη Zhitomir κοντά στο Κίεβο.
Το εν λόγω σύστημα αεράμυνας μεταφέρθηκε στην Ουκρανία από τη Γερμανία.
Αυτό το σύστημα αεράμυνας ενσωματώθηκε με το αντιβαλλιστικό AEGIS και με αεροσκάφη ανίχνευσης και ελέγχου ραντάρ μεγάλης εμβέλειας στην Πολωνία και τη Ρουμανία.
Καταστράφηκαν πέντε εκτοξευτές, ένα όχημα και ένας σταθμός ραντάρ.
Επιπλέον, καταστράφηκαν έως και 80 πύραυλοι και 160 εφεδρικοί.
Η αποτελεσματική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στις στρατιωτικές υποδομές του Κιέβου ανάγκασε τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky να διαφύγει στο Wiesbaden της Γερμανίας.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός του ΝΑΤΟ

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη η έγκριτη γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko, επισημαίνοντας ότι αιφνιδιάστηκαν απόλυτα τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η ουκρανική ηγεσία, που έστησαν επιχείρηση απομάκρυνσης - διαφυγής του Zelensky στη Γερμανία.
Η επίθεση διεξήχθη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και κανείς δεν περίμενε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Θορυβημένη η Βορειοατλαντική Συμμαχία θεώρησε ότι οι συντριπτικές επίθεσης της Ρωσίας θα συνεχιστούν και έτσι μετέφερε τον Ουκρανό πρόεδρο στο Wiesbaden.

kinzhal.jpeg
Ο δολοφόνος των Patriot

Μέχρι τώρα η Ρωσία έχει καταστρέψει τέσσερις μεραρχίες πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία.
Στο Starokonstantinov, ένας πύραυλος Kinzhal έπληξε ένα καταφύγιο με αξιωματικούς του ΝΑΤΟ από την Τσεχία και την Πολωνία.
Ένας άλλος χτύπησε αεροσκάφη Su-24M (η Ουκρανία τα χρησιμοποιεί ως πλατφόρμες πυραύλων cruise Storm Shadow/SCALP), καθώς και MiG-29 και Su-27.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναγκάστηκαν να παραδεχθούν τις επιθέσεις με Kinzhal, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν ποια συστήματα επλήγησαν γεγονός που προδίδει τεράστιες ζημιές στις στρατιωτικές υποδομές.
Υπενθυμίζεται πως οι ρωσικές αεροδιαστημικές  δυνάμεις εκτόξευσαν τους εν λόγω πυραύλους σε στόχους στο Κίεβο και στο αεροδρόμιο στο Starokonstantinov, στην περιοχή Khmelnitsky.
patriot_b.JPG

Από την Tula οι ρωσικές επιθέσεις με Kinzhal

Όπως ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία στο Telegram, οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις χρησιμοποίησαν «τρεις πύραυλους αεροπορικής εκτόξευσης Kh-47M2 Kinzhal από τρία αεροσκάφη MiG-31K εκτοξεύοντάς τους από τον εναέριο χώρο της περιοχής Tula στην Κεντρική Ρωσία.
Το MiG-31K απογειώθηκε στις 14:09, ενώ εκρήξεις στην περιοχή Starokonstantinov αναφέρθηκαν στις 14:20.
Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν καλά προστατευμένες θέσεις διοίκησης και υπόγειες εγκαταστάσεις.
Ρώσοι ειδικοί αναφέρουν ότι το σύστημα αεράμυνας Patriot είναι ικανό να ανιχνεύει στόχους που πετούν με ταχύτητες έως και 9.000 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Το αμερικανικό σύστημα μπορεί να τους αναχαιτίσει όταν οι πύραυλοι επιβραδύνουν στα 5.760 χιλιόμετρα.
Ο πύραυλος Kinzhal πετά με ταχύτητα 14.000 χιλιόμετρα ανά ώρα και πλησιάζει τον στόχο με 10.000 σε γωνία που το ραντάρ του Patriot δεν καταγράφει.
Επιπλέον, οι Αμερικανοί επιτρέπουν στους Ουκρανούς να ενεργοποιήσουν τα ραντάρ Patriot για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να «φωτίσουν» τον στόχο και να διορθώσει την πτήση του αντιαεροπορικού πυραύλου.
Διαφορετικά, οι πύραυλοι Kinzhal θα εντοπίσουν και θα καταστρέψουν τις θέσεις των συστημάτων αεράμυνας.
Ως εκ τούτου, οι αναφορές της Ουκρανίας για επιτυχή αναχαίτιση πυραύλων Kinzhal δεν είναι αληθινές.

lulko.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης