Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία αναπτύσσει ταχύτατα τις νέες Στρατηγικές Δυνάμεις Αποτροπής - Η στρατηγική ευφυία Putin, επανάληψη της ιστορίας... αλλιώς

Putin: Η Ρωσία αναπτύσσει ταχύτατα τις νέες Στρατηγικές Δυνάμεις Αποτροπής - Η στρατηγική ευφυία Putin, επανάληψη της ιστορίας... αλλιώς
Είναι σημαντικό ότι παρά τα τρέχοντα δύσκολα γεγονότα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την υποδομή... Και αναπτύσσουμε στρατηγικές δυνάμεις αποτροπής, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος
Η Ρωσία αναπτύσσει τις στρατηγικές της δυνάμεις αποτροπής, δήλωσε την Παρασκευή 15/12 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Την Παρασκευή, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin συναντήθηκε με ηγέτες με τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις της χώρας μια ημέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του για το τέλος του έτους 2023, η οποία συνέπεσε με την ετήσια ζωντανή συνεδρία Q&A του προέδρου "Απευθείας γραμμή με τον Vladimir Putin".
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Putin έθιξε μερικά βασικά σημεία που καθορίζουν το μέλλον της χώρας.
"Είναι σημαντικό ότι παρά τα τρέχοντα δύσκολα γεγονότα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την υποδομή...
Και αναπτύσσουμε στρατηγικές δυνάμεις αποτροπής", είπε ο Putin.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο λαός της Ρωσίας είναι η μόνη πηγή δύναμης της χώρας.
"Στη συνέχεια δίνουμε στον λαό μας την ελευθερία και την κυριαρχία και το δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον του.
Είναι ο λαός και μόνο ο λαός της Ρωσίας που είναι η μόνη πηγή εξουσίας στη χώρα μας", τόνισε ο πρόεδρος.
Ο Vladimir Putin μίλησε επίσης για την επερχόμενη προεδρική εκστρατεία.
Σημείωσε ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί «σύμφωνα με το νόμο» και θα κατασταλεί κάθε εξωτερική παρέμβαση.

Στο πεδίο ο Sharmat, στη διπλωματία ο Brzezinski... ανάποδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών ο Ρώσος ηγέτης έδωσε εντολή να τεθεί σε υπηρεσία μάχης στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις, το πρώτο σύνταγμα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat (ICBM), σύμφωνα με αποκαλύψεις του TASS.
«Το πρώτο σύνταγμα Sarmat, που αποτελείται από ένα διοικητήριο και αρκετά σιλό εκτοξευτών μεταβαίνει σε υπηρεσία μάχης ως μέρος του σχηματισμού πυραύλων Uzhur των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων τον Δεκέμβριο 2023», είπε η πηγή.
Άλλη πηγή του TASS ανέφερε ότι, αυτό το σύνταγμα βρίσκεται επί του παρόντος σε πειραματική μάχη στον προαναφερθέντα σχηματισμό.
Σύμφωνα με την υφιστάμενη πρακτική στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις, ένα διοικητήριο ενός συντάγματος πυραύλων και δύο σιλό τοποθετούνται πρώτα σε μάχιμη υπηρεσία και στη συνέχεια ο αριθμός των εγκαταστάσεων αυξάνεται πλήρως.
Όπως ανέφερε η πρώτη πηγή του TASS, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη του συντάγματος Sarmatov, θα συνεχιστούν οι δοκιμές ανάπτυξης του πυραύλου, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί ενώ οι δοκιμές πτήσης Sarmat πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή από το διαστημόπλοιο Plesetsk στο εκπαιδευτικό πεδίο Kura στην Καμτσάτκα.
Τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Άμυνας είχε επιβεβαιώσει ότι, η πρώτη εκτόξευση στο πλαίσιο των δοκιμών ανάπτυξης Sarmat ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 20 Απριλίου 2022.

Τι είναι το Sarmat 

Το Sarmat είναι ένα ρωσικό σύστημα πυραύλων τελευταίας τεχνολογίας που βασίζεται σε σιλό, οπλισμένο με έναν τροχιακό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο βαρέως υγρού καυσίμου, ικανό να μεταφέρει πυρηνικά φορτία.
Οι Sarmat (Satan - 2 κωδικός ΝΑΤΟ) είναι ένα βαρύ σύστημα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
Το βάρος εκτόξευσης του πυραύλου ξεπερνά τους 200 τόνους.
Το βεληνεκές του πυραύλου φτάνει στα 18.000 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τον Putin, o Sarmat θα αντικαταστήσει το Voevoda (ονομασία του ΝΑΤΟ Satan).
Το Voevoda έχει εμβέλεια 11.000 χιλιόμετρα, ενώ ο Sarmat δεν έχει πρακτικά περιορισμούς εμβέλειας, είπε στη συνέχεια ο Ρώσος.
Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος υγρών καυσίμων που είναι εξοπλισμένος με ωφέλιμο φορτίο 10 τόνων και μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως και 16.000 χιλιομέτρων.
Έχει μήκος 36 μέτρα και διάμετρο τρία μέτρα.
sarmat_2.jpg
Δεν αναχαιτίζεται

Το τμήμα κεφαλής του πυραύλου μπορεί να περιέχει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές με συνολική απόδοση αρκετών μεγατόνων TNT.
Επιπλέον ο πύραυλος θα μπορεί να μεταφέρει συνδυασμό θερμοπυρηνικών κεφαλών και αναλώσιμων αντιμέτρων για την εξουδετέρωση της αντιπυραυλικής άμυνας του αντιπάλου.
Οι εργασίες ανάπτυξης του RS-28 Sarmat ξεκίνησαν το 2011.
Το όπλο αναπτύχθηκε από το Γραφείο Σχεδιασμού Πυραύλων Makeyev με τη συμμετοχή της Επιστημονικής και Παραγωγικής Ένωσης Μηχανολόγων Μηχανικών.
Η πρώτη εκτόξευση των βαλλιστικών πυραύλων στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος δοκιμών πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2022.
Σύμφωνα με τον Sergei Karakaev, τον διοικητή των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, θα χρειαστούν δεκαετίες του για να αναπτύξουν «εχθρικές δυνάμεις» ένα σύστημα που θα είναι ικανό να αναχαιτίσει τον Sarmat.

Μπορεί να εξαφανίσει τη Γαλλία ή το Τέξας, το Λονδίνο σε έξι λεπτά!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών «μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε άμυνα» και να εξαλείψει ολόκληρες χώρες.
Ενδεικτικά η ατομική βόμβα Little Boy που έπεσε στη Χιροσίμα είχε απόδοση 15 kt TNT.
Ο RS-28 Sarmat διαθέτει 15 κεφαλές, η κάθε μία από τις οποίες περιέχει 750 kt το οποίο σημαίνει πως ο πύραυλος στο σύνολο του φτάνει τα 11.000 kt TNT.
Όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο πύραυλος RS -28 Sarmat είναι «ικανός να εξαφανίσει εκτάσεις του μεγέθους της Γαλλίας ή του Τέξας».
Οι Ρωσικές δυνάμεις θα προστατεύσουν τον Sarmat με τα νέα συστήματα αεράμυνας S-500.
Το σύστημα S-500 μπορεί να εντοπίσει εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους ή αεροσκάφη σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων.
Σχεδιάστηκε για να τους αναχαιτίσει σε μια σειρά από 500-600 χιλιόμετρα.
Η προετοιμασία του συστήματος RS-28 Sarmat για εκτόξευση είναι κάτω από 60 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας ένα πολύ αυτοματοποιημένο σύστημα εκτόξευσης το οποίο σημαίνει ότι σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να πυροδοτηθεί για να πλήξει τον εχθρό.
Όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Express, ένας ρωσικός πύραυλος Sarmat θα μπορούσε να καταρρίψει τη βρετανική πρωτεύουσα, το Λονδίνο σε έξι λεπτά.

Ουκρανία: Το «Αφγανιστάν» των ΗΠΑ

«Όταν οι Σοβιετικοί δικαιολόγησαν την επέμβασή τους λέγοντας πως το έκαναν για να πολεμήσουν ενάντια στη μυστική ανάμειξη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ερωτηθείς ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Jimmy Carter Zbigniew Brzezinski θεώρησε πως η «μυστική επιχείρηση [των Ρώσων στο Αφγανιστάν] ήταν υπέροχη ιδέα.
Είχε ως αποτέλεσμα να σύρει τους Ρώσους στην παγίδα του Αφγανιστάν.
Τη μέρα που οι Σοβιετικοί πέρασαν επίσημα τα σύνορα, εγώ έγραψα στον πρόεδρο Carter:
Έχουμε τώρα την ευκαιρία να δώσουμε στην ΕΣΣΔ το δικό της Βιετνάμ.
Πράγματι, για περίπου 10 χρόνια, η Μόσχα έπρεπε να συνεχίζει έναν πόλεμο που δεν υποστηριζόταν από την κυβέρνηση, μία σύρραξη που έφερε την ηθική κατάπτωση και τέλος τη διάλυση της σοβιετικής αυτοκρατορίας», απάντησε με ειλικρίνεια ο Brzezinski, στο Nouvelle Observateur.
Το 2023 οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί.

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο που είχε η αμερικανική ανάμειξη στο Αφγανιστάν.

Να φθείρει την οικονομία των ΗΠΑ, παράλληλα με την ενεργειακή εξάντληση της Ευρώπη και τη δημιουργία ρωγμών στη συλλογική Δύση.
Ήδη στην Ευρώπη καταρρέουν κυβερνήσεις που παρείχαν άκριτα στήριξη στην πολεμική περιπέτεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Στόχος της Ρωσίας μαζί με την Κίνα είναι να δώσει σάρκα και οστά στον εφιάλτη των ΗΠΑ στην Ευρασία, όπως ακριβώς φοβόταν ο Brzezinski.
Η Ρωσία θα μπορούσε εύκολα να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά δεν το κάνει.
Ο πόλεμος φθοράς δεν έχει επιτύχει ακόμη τους στόχους που έχει θέσει ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin.
Αλλά είναι πολύ κοντά. Η Δύση ξεμένει από όπλα: Οι ΗΠΑ αγοράζουν από τη Ν. Κορέα για να βοηθήσουν την Ουκρανία
Τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει ΗΠΑ και Ευρώπη λόγω της στρατιωτικής τους υποστήριξης στην Ουκρανία είχε αποκαλύψει το ίδιο το Bloomberg, το οποίο υποστηρίζει πως τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών στα δυτικά κράτη έχουν επί της ουσίας εξαντληθεί.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι ΗΠΑ, η πιο ισχυρή χώρα του ΝΑΤΟ, αν και βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ευρώπη, φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην προσπάθεια της να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Πόλεμος φθοράς... για ποιον;

Η Ρωσία διεξάγει έναν πόλεμο φθοράς στην... Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Αλλά δεν είναι ένας πόλεμος φθοράς της Ουκρανίας.
Είναι ένας πόλεμος φθοράς των ΗΠΑ και κατ΄ επέκταση της συλλογικής Δύσης.
Με την αποστολή τεράστιων ποσών άνω των 72 δισεκ. δολαρίων, εκείνη που φθείρεται τώρα είναι η οικονομία των ΗΠΑ, όπως τότε είχε πληγεί η οικονομία της ΕΣΣΔ.
Και μάλιστα η αμερικανική οικονομία πλήττεται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι προβλέψεις γίνονται όλο και πιο σκοτεινές.
Υπό την πίεση των υψηλών επιτοκίων και του χάους στην αγορά ακινήτων, οι αμερικανικές τράπεζες φαίνεται να βρίσκονται υπό μεγαλύτερη πίεση από όση μπορούν να αντέξουν.
Αυτό εξάλλου υποδεικνύουν η σύσφιξη της πίστωσης, το κλείσιμο εκατοντάδων τραπεζικών καταστημάτων και οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Παράλληλα το μέτωπο της Μέσης Ανατολής αναγκάζει τους Αμερικανούς να διαμοιράσουν τα οπλικά τους αποθέματα, που προοριζόταν για την Ουκρανία.
Η Ρωσία θα μπορούσε εύκολα να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά δεν το κάνει.
Ο πόλεμος φθοράς δεν έχει επιτύχει ακόμη τους στόχους που έχει θέσει ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin.
Αλλά είναι πολύ κοντά. Η Δύση ξεμένει από όπλα: Οι ΗΠΑ αγοράζουν από τη Ν. Κορέα για να βοηθήσουν την Ουκρανία

Δυτικά αδιέξοδα

Τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει ΗΠΑ και Ευρώπη λόγω της στρατιωτικής τους υποστήριξης στην Ουκρανία είχε αποκαλύψει το ίδιο το Bloomberg, το οποίο υποστηρίζει πως τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών στα δυτικά κράτη έχουν επί της ουσίας εξαντληθεί.

«Το εκπληκτικό είναι ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να δανειστεί ή να αγοράσει συμβατικά πυρομαχικά πυροβολικού από τη Σεούλ προκειμένου να συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία» υποστηρίζει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως «τα ράφια στα οπλοστάσια των ΗΠΑ είναι άδεια».
Σε πιο δύσκολη κατάσταση είναι τα ευρωπαϊκά κράτη του ΝΑΤΟ, τα οποία βλέπουν τα αποθέματα τους σε οβίδες να έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαντληθεί και ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός να είναι πέραν κάθε συντήρησης.
Την ίδια ώρα, η ρωσική πολεμική βιομηχανία είναι ανεξάντλητη.
Κάθε μήνα παράγει περισσότερα πυρομαχικά απ’ όσα κατασκεύασε εντός του 2022 ενώ επιτάχυνε επίσης την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού.
Από την αρχή του έτους έχουν παραχθεί πολλά είδη όπλων και ειδικού εξοπλισμού σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από εκείνες του 2022.
Ο ρωσικές εταιρείες του αμυντικού τομέα, εκτός λίγων εξαιρέσεων, καταφέρνουν να κατασκευάζουν τις απαιτούμενες ποσότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης