Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 66 έφτασαν οι νεκροί δημοσιογράφοι σε Γάζα, Λίβανο - Al Jazeera: Στοχοποεί δημοσιογράφους το Ισραήλ

Στους 66 έφτασαν οι νεκροί δημοσιογράφοι σε Γάζα, Λίβανο - Al Jazeera: Στοχοποεί δημοσιογράφους το Ισραήλ
Από τους 66 δημοσιογράφους που έπεσαν νεκροί από τα ισραηλινά πυρά οι 59 ήταν Παλαιστίνιοι
Σχετικά Άρθρα
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής στον οπερατέρ του Al Jazeera, Samer Abudaqa, που σκοτώθηκε την Παρασκευή 15/12, από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια ενός ακόμη βομβαρδισμού της Khan Younes.
Το δίκτυο Al Jazeera Media Network δηλώνει ότι θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τη συστηματική στοχοποίηση και δολοφονία των δημοσιογράφων και των οικογενειών τους.
Μιλώντας στη κηδεία του του Abudaqa, ο Wael Dahdouh, δημοσιογράφος και συνάδελφός του στο Al Jazeera, δήλωσε ότι οι δημοσιογράφοι στη Γάζα μεταφέρουν ένα «ανθρώπινο και ευγενές μήνυμα» για τον κόσμο εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα και θα συνεχίσουν να εργάζονται παρά τις ισραηλινές επιθέσεις.
«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας με επαγγελματισμό και διαφάνεια», διαβεβαίωσε καθώς ο κόσμος γύρω του έκλαιγε.
Ο Dahdouh τραυματίστηκε στην ίδια ισραηλινή επίθεση που σκότωσε τον Abudaqa, ενώ λίγο καιρό πριν έχασε την οικογένειά του από βομβαρδισμούς.
Ο Wael Dahdouh αφηγήθηκε την ισραηλινή επίθεση που τραυμάτισε τον ίδιο και σκότωσε τον οπερατέρ, Samer Abudaqa, αναφέροντας ότι ο συνάδελφός του πέθανε αβοήθητος επειδή το πλήρωμα του ασθενοφόρου αρνήθηκε να επιστρέψει για αυτόν λόγω του φόβου του ότι θα γινόταν στόχος των ισραηλινών δυνάμεων.
«Μπήκαμε στο ασθενοφόρο, τους ζήτησα να επιστρέψουν εκεί που ήμουν εγώ γιατί ο Samer ήταν ακόμα εκεί και ούρλιαζε και καλούσε σε βοήθεια», είπε ο Dahdouh.
«Τραυματίστηκε στο κάτω μέρος του σώματός του, αλλά οι τραυματιοφορείς μου είπαν ότι πρέπει να φύγουμε αμέσως και ότι θα στείλουν άλλο ασθενοφόρο για να μην στοχοποιηθούμε όλοι».
Το Al Jazeera υπενθύμισε ότι  ο Wael Dahdouh είχε χάσει την οικογένειά του από βομβαρδισμούς και είχε μάθει τα νέα ενώ βρισκόταν στον αέρα του AJ, αντιμετωπίζοντας την τραγική κατάσταση με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια.

photo_2023-12-16_09-38-34-1024x768.jpg

66 δημοσιογράφοι νεκροί σε δύο μήνες πολέμου, οι 59 Παλαιστίνιοι

Τουλάχιστον 59 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.
Ο εικονολήπτης του Al Jazeera Samer Abudaqa είναι μεταξύ των 59 και ο τελευταίος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που σκοτώθηκε από το Ισραήλ.
Πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένου του Wael Dahdouh, επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera στη Γάζα, η οικογένεια του οποίου σκοτώθηκε σε προηγούμενη ισραηλινή επίθεση.
Τουλάχιστον επτά μη Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν επίσης σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Ισραηλινών και τριών Λιβανέζων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης