Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές από τους Χούθι της Υεμένης - «Κάθε εχθρική κίνηση των ΗΠΑ ή του Ισραήλ θα έχει ολέθριες συνέπειες»

Απειλές από τους Χούθι της Υεμένης - «Κάθε εχθρική κίνηση των ΗΠΑ ή του Ισραήλ θα έχει ολέθριες συνέπειες»
Την Παρασκευή 15/12, οι Χούθι είχαν πλήξει ξανά δύο πλοία υπό σημαία Λιβερίας στα στενά Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, στην Ερυθρά Θάλασσα
Σχετικά Άρθρα
Η Υεμένη είναι καθ’ όλα έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε εχθρική κίνηση των ΗΠΑ, του Ισραήλ ή άλλης χώρας της Δύσης, υποστήριξε ο Ali Al Kakhum, μέλος του πολιτικού γραφείου των Χούθι.
Προειδοποίησε μάλιστα για «ολέθριες συνέπειες» σε μια τέτοια περίπτωση.
«Οι Χούθι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα για το Παλαιστινιακό, ανεξαρτήτως των αμερικανικών, ισραηλινών ή άλλων δυτικών απειλών», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ.
Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της Υεμένης.
Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Hamas, εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ και πλοίων που οι Χούθι θεωρούν ότι συνδέονται με ισραηλινά συμφέροντα στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η Υεμένη είναι έτοιμη με όλες τις αμυντικές επιλογές να απαντήσει σε οποιεσδήποτε εχθρικές κινήσεις των ΗΠΑ, του Ισραήλ ή της Δύσης, είπε.
«Η Υεμένη ενδιαφέρεται για την προστασία της διεθνούς θαλάσσιας ναυσιπλοΐας σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και κανόνες», δήλωσε ο Ali Al Kakhum.
Την Παρασκευή 15/12, ο στρατός των ΗΠΑ δήλωσε ότι επιθέσεις από την Υεμένη που ελέγχεται από τους Χούθι έπληξαν δύο πλοία υπό σημαία Λιβερίας στα στενά Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, υπογραμμίζοντας την απειλή για τα πλοία στις ακτοπλοϊκές λωρίδες που στοχοποιούνται από την ομάδα που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης