Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται κατάρρευση - Σε υστερία το ΝΑΤΟ – Bild: Το τελικό σχέδιο μάχες για ακόμη 36 μήνες - Άφωνοι οι Ουκρανοί με τους Kinzhal

Έρχεται κατάρρευση - Σε υστερία το ΝΑΤΟ – Bild: Το τελικό σχέδιο μάχες για ακόμη 36 μήνες - Άφωνοι οι Ουκρανοί με τους Kinzhal
Bild: Η Ρωσία έχει τελικό σχέδιο θα πάει τον πόλεμο έως το 2025 με 2026 και θα καταλάβει και άλλες περιοχές της Ουκρανίας - Larry Johnson (Πρώην CIA): Ούτε ένας αμερικανός στρατηγός δεν έχει τα προσόντα να βοηθήσει την Ουκρανία, είμαστε αλκοολικοί
(upd 31) Ενώ το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας, η Γερμανική Bild αποκαλύπτει το τελικό σχέδιο των Ρώσων να καταλάβουν ακόμη μεγάλο μέρος των εδαφών της Ουκρανίας με ορίζοντα έως το 2025 με 2026…
Και ενώ τα σχέδια σοκάρουν, είναι προφανές ότι η Ρωσία άπαξ και διέλυσε τον Ουκρανικό στρατό δεν θα παγιδευτεί σε συμφωνίες τύπου Μινσκ που απλά έδωσαν χρόνο στην Ουκρανία να ανασυνταχθεί…. η Ουκρανία βυθίζεται στο χάος…
Η Ουκρανική πλευρά δηλώνει τώρα ότι δεν θα αναφέρει τα αποτελέσματα των πυραύλων Kinzhal.
Ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal είναι αποδεδειγμένα το καλύτερο πυραυλικό σύστημα στον κόσμο, όμοιο του δεν υπάρχει…
Από τη ρωσική πυραυλική επίθεση καταστράφηκε συστοιχία Patriot στην πόλη Zhitomir ενώ το ΝΑΤΟ αναγκάστηκε να μεταφέρει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky στη Γερμανία για να γλιτώσει.
Συνολικά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας σε 125 περιοχές χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, drones, πυραύλους και πυροβολικό.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει πλήρως την πρωτοβουλία κινήσεων και πλέον ελέγχουν όλη την πρώτη γραμμή, η προέλαση τους αναγνωρίζεται πλέον ξεκάθαρα από τους Ουκρανούς που έχουν παγιδευτεί στην άμυνα
Σε στρατιωτικό επίπεδο οι ρώσοι προελαύνουν παντού ενώ με νέες πυραυλικές επιθέσεις χτύπησαν την συνοικία Sinelnikovsky της περιοχής Dnepropetrovsk.

Bild: Η Ρωσία έχει τελικό σχέδιο θα πάει τον πόλεμο έως το 2025 με 2026 και θα καταλάβει και άλλες περιοχές της Ουκρανίας

Η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μεταξύ του διαστήματος 2024-2026 ώστε να καταλάβει και νέα εδάφη αναφέρει η Γερμανική Bild επικαλούμενη σχέδια που κατέχουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες…
Η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει το σύνολο των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk και μέχρι τον ποταμό Oskil στην Περιφέρεια Kharkiv μέχρι το τέλος του 2024.
Αυτοί οι αναφερόμενοι στόχοι είναι σύμφωνοι με τις συνεχιζόμενες τοπικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στις περιφέρειες Donetsk, Luhansk και Kharkiv.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να καταλάβει μεγάλα τμήματα των περιφερειών Zaporizhia, Dnipropetrovsk και Kharkiv, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Kharkiv, εάν είναι δυνατόν, το 2025 ή έως το 2026.
Πηγή εμπιστευτικών πληροφοριών δήλωσε στην Bild ότι η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει μεγάλα τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται ανατολικά του ποταμού Dnipro μέσα στους επόμενους 36 μήνες.
Η Ρωσία φέρεται να σχεδιάζει να κρατήσει την τρέχουσα γραμμή του μετώπου στην περιφέρεια Kherson κατά μήκος του ποταμού Dnipro και ανησυχεί μόνο για την αποτροπή των ουκρανικών δυνάμεων στη νότια Ουκρανία από την προέλαση προς την κατεχόμενη Κριμαία.
Τα σχέδια της Ρωσίας βασίζονται στην κινητοποίηση της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ρωσίας (DIB), στο να υποστούν ετήσιες απώλειες περίπου 100.000 στρατιωτικών σε επιθετικές επιχειρήσεις και να επωφεληθούν από την πιθανή εκλογή προέδρου των ΗΠΑ το 2024, που θα μειώσει ή θα διακόψει δραματικά τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.
Με βάση την Bild που επικαλείται μια πηγή που γνωρίζει τα ευρήματα των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει να στηριχθεί σε «ψευδείς διαπραγματεύσεις», ενώ θα συνεχίσει να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις παρόμοιες με τον τρόπο στην οποία η Ρωσία διαπραγματεύτηκε στη Δεύτερη Συμφωνία του Μινσκ το 2015, ενώ ο ρωσικός στρατός συνέχισε να καταλαμβάνει επιπλέον ουκρανικούς οικισμούς.

Die Welt: Η Ουκρανία θα σχεδιάσει νέα αντεπίθεση το 2024 παρά την αποτυχία του 2023... με στόχο την Kherson

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μια νέα αντεπίθεση το 2024, λέει ο Γερμανός ειδικός σε θέματα ασφάλειας στην Die Welt.
«Η Ουκρανία είναι πιθανό να συγκεντρώσει πόρους για μια νέα αντεπίθεση το 2024», είπε.
Κατά τη γνώμη του Γερμανού ειδικού, η κύρια κατεύθυνση θα είναι ο Kherson, επίσης πιστεύει ότι αυτό αποδεικνύεται από τη λίστα των όπλων που η Ουκρανία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Περιλαμβάνει ελικόπτερα Black Hawk και Apache, αεροσκάφη F-16 και F-18, διάφορα πυραυλικά συστήματα, άρματα μάχης Abrams, drones και πυρομαχικά.
«Γενικά, η ουκρανική στρατηγική υπονοεί μια νέα προσπάθεια μετάβασης στον πόλεμο ελιγμών, πιθανώς με τη χρήση ενός συνδυασμού διαφορετικών συστημάτων μάχης, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης το καλοκαίρι».
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση σε τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα στις 4 Ιουνίου, αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν κάτι ουσιώδες...

Mick Wallace (ευρωβουλευτής): Τα λόγια του Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ) για την Ουκρανία είναι… τρελά

Τα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg για τα αίτια της ουκρανικής σύγκρουσης είναι τρελά, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο ευρωβουλευτής Mick Wallace.
«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν ήθελαν να τελειώσει η σύγκρουση και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg καυχιόταν ότι την σύγκρουση την προκάλεσε το ΝΑΤΟ», είπε ο πολιτικός.
Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ξόδεψε δισεκατομμύρια για να προκαλέσει αυτή τη σύγκρουση, αλλά αυτό οδήγησε στην καταστροφή της Ουκρανίας.
Γιατί όλα αυτά;
Για να ικανοποιηθούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ; Αυτό είναι τρέλα».
Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η Δύση, έχοντας επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά στην ουκρανική σύγκρουση, έκανε όμηρο το Κίεβο και το οδήγησε σε μια «παγίδα» μετατρέπεται σε αποικία χρέους.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη να διαλυθεί, χάος στο στρατό και στις δομές εξουσίας

Η έλλειψη χρημάτων και η αποτυχία της αντεπίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων οδηγούν την Ουκρανία σε διάλυση, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας κοινωνικής κατάρρευσης που πλησιάζει που θα οδηγήσει σε πολιτική κατάρρευση.
Με άλλα λόγια, είμαστε μάρτυρες της αρχής της κατάρρευσης της Ουκρανίας ως έθνους - κράτους», είπε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, «η τελευταία δόση μεταφέρεται σε Ουκρανούς» μετά την οποία οι αποτυχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης θα εξελιχθούν σε «αναταραχή» και «κατάρρευση της αστικής δημοκρατίας»
Επί του παρόντος, οι αρχές του Κιέβου αντιμετωπίζουν σημαντική μείωση της βοήθειας από τη Δύση.
Έτσι, ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε ότι απομένουν λίγες εβδομάδες, έως ότου εξαντληθούν οι δυνατότητες βοήθειας προς την Ουκρανία και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για περαιτέρω υποστήριξη.
Επιπλέον, η Ουγγαρία εμπόδισε την έγκριση αύξησης του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ ύψους 66 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 50 δισεκατομμυρίων για την Ουκρανία…

Larry Johnson (Πρώην CIA): Ούτε ένας αμερικανός στρατηγός δεν έχει τα προσόντα να βοηθήσει την Ουκρανία, είμαστε αλκοολικοί

Ούτε ένας Αμερικανός στρατηγός δεν έχει τα προσόντα να βοηθήσει την Ουκρανία, είπε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Οι Αμερικανοί που δίνουν συμβουλές στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι σαν ο 70χρονος εκπαιδευτής οδήγησης από το σχολείο της περιοχής σας να δίδασκε σε οδηγούς της Formula 1 πώς να οδηγούν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.
Δεν έχουν προσόντα», σημείωσε ο Larry Johnson.
Ο Larry Johnson σημείωσε ότι Αμερικανοί στρατηγοί δεν έχουν συμμετάσχει σε συγκρούσεις όπως η ουκρανική από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, ούτε ένας στρατιωτικός του αμερικανικού στρατού δεν έχει εμπειρία στη διεξαγωγή επιχειρήσεων συνδυασμένων όπλων εναντίον της Ρωσίας που είναι ισοδύναμη δύναμη.
Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών συνέκρινε τη στάση της Ουάσιγκτον απέναντι στη σύγκρουση στην Ουκρανία με τη συμπεριφορά ενός αλκοολικού.
Αν έχετε ποτέ αντιμετωπίσει έναν αλκοολικό, ξέρετε ότι πρέπει να τον αφήσετε να φτάσει στον πάτο, πρέπει να συνειδητοποιήσει μόνος του ότι χρειάζεται βοήθεια.
Εμείς οι Αμερικανοί είμαστε σε άρνηση εκεί πρέπει να αποδοθεί η απόφαση να στείλουμε τον στρατηγό Aguto στο Κίεβο», είπε ο Johnson.
Νωρίτερα, οι New York Times ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν τον αντιστράτηγο Antonio Aguto στην Ουκρανία για να αναπτύξει μια νέα στρατιωτική στρατηγική.
Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Mikhail Sheremet δήλωσε ότι καμία δυτική στρατηγική δεν θα μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση στην πρώτη γραμμή, ακόμα κι αν ένας Αμερικανός στρατηγός αρχίσει να διοικεί προσωπικά τα ουκρανικά στρατεύματα.

Bloomberg: Ο Putin χλευάζει τον Zelensky για τα οικονομικά προβλήματα της Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin χλεύασε το χάσμα που έχει προκύψει μεταξύ της Δύσης και της Ουκρανίας, γράφει το Bloomberg.
«Ο Zelensky αντιμετώπισε οικονομικά πλήγματα από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον.
Ο Putin τον χλεύασε λέγοντας ότι η βοήθεια σταδιακά τελειώνει», αναφέρει το Bloomberg.
Το Bloomberg δείχνει ότι η Δύση άλλαξε τη στάση της απέναντι στον Πρόεδρο της Ουκρανίας μετά την ανεπιτυχή αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τώρα οι αρχές του Κιέβου αντιμετωπίζουν μείωση της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Σε μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου, ο Putin τόνισε ότι η Ουκρανία δεν παράγει πλέον σχεδόν τίποτα, αν και προσπαθεί να διατηρήσει τα υπολείμματα της βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα μεταφέρονται στο Κίεβο «δωρεάν, αλλά είναι δωρεάν, κάποια μέρα μπορεί να τελειώσει» και, προφανώς, «έτσι τελειώνει σιγά σιγά».

FT: Ρευστότητα μέχρι τον Ιανουάριο 2024 η Ουκρανία

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχασαν το στίγμα τους στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες καθώς δεν κατάφεραν να εγκρίνουν βοήθεια 50 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία, δήλωσε στους Financial Times δυτικός διπλωμάτης υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
«Αυτή ήταν η στιγμή για τους ηγέτες της ΕΕ να ανέβουν στη σκηνή», είπε ο δυτικός διπλωμάτης στη βρετανική εφημερίδα, σχολιάζοντας τη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου.
«Και έχασαν το στίγμα τους», πρόσθεσε.
Η έλλειψη νέας βοήθειας μπορεί να αναγκάσει το Κίεβο να τυπώσει χρήμα, διακινδυνεύοντας την οικονομική και χρηματοπιστωτική του σταθερότητα.
«Η Ουκρανία έχει ρευστότητα μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά περιορίζεται δραστικά μετά από αυτό.
Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα.
Η Ουκρανία έχει δίκιο να είναι νευρική.
Δεν είναι καθόλου καλή η κατάσταση», ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ σύμφωνα με τους FT.

Ρωσία: Η Ουκρανία θα υπογράψει τη συνθηκολόγησή της μετά τη στρατιωτική ήττα

Η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να υπογράψει μια ευνοϊκή ειρηνευτική συμφωνία, επομένως τώρα οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία θα αντικατοπτρίζει τη συνθηκολόγησή της στο πεδίο της μάχης , δήλωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Dmitry Polyansky.

Η Αυστρία μπλόκαρε το 12ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Η Αυστρία μπλόκαρε το 12ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας την παραμονή της συνόδου κορυφής της Ένωσης και δεν έχει ακόμη άρει τις ενστάσεις της ανέφερε η ηλεκτρονική εφημερίδα EUobserver.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Βιέννη απαιτεί από το Κίεβο να διαγράψει την τράπεζα της Αυστρίας Raiffeisen Bank από τον ουκρανικό κατάλογο των «χορηγών του πολέμου».
Νωρίτερα, σε παρόμοια κίνηση η Ουγγαρία εξασφάλισε ότι η τράπεζα OTP Bank έχει αφαιρεθεί από αυτή τη λίστα.

Doug Bandow (σύμβουλος Ronald Reagan): Η Δύση έχει μια καλή ευκαιρία να απομακρυνθεί από την Ουκρανία

Οι απειλές του Zelensky δίνουν στη Δύση έναν λόγο να αλλάξει τη στρατηγική της για την Ουκρανία, δήλωσε ο Doug Bandow πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan, σε άρθρο του για το περιοδικό American Conservative.
Ο Doug Bandow επέστησε την προσοχή στα λόγια του Ουκρανού προέδρου ότι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία θα σταματήσουν να «φέρονται καλά» εάν Ευρώπη «εγκαταλείψει» την Ουκρανία.
«Η περίεργη απειλή του Zelensky εναντίον εκείνων των οποίων ζητά την υποστήριξη δίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους έναν καλό λόγο να σκεφτούν τα συμφέροντά τους όταν αναπτύσσουν μια στρατηγική για την Ουκρανία.
Αν οι φίλοι σου σε απειλούν, τότε δεν είναι πλέον φίλοι σου», έγραψε ο Doug Bandow.
Τα λόγια του Ουκρανού προέδρου μπέρδεψαν τον Doug Bandow.
Σύμφωνα με τον Doug Bandow, οι Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα θυσιάσουν την ευημερία τους εξαιτίας των παραπόνων κατά της Δύσης από τον Zelensky.
Ο πρώην σύμβουλος του Ronald Reagan σημείωσε ότι η απειλή των προσφύγων δεν είναι ο πρώτος κώδωνας κινδύνου για τη Δύση από τον Zelensky.
Ο Doug Bandow υπενθύμισε ότι το φθινόπωρο του 2022, το Κίεβο προσπάθησε να σύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία με τη βοήθεια ενός ουκρανικού πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία.
«Οι σύμμαχοι θα πρέπει να ενημερώσουν τον Zelensky για τα όρια της δυτικής βοήθειας και την επακόλουθη ανάγκη τερματισμού του πολέμου.
Πρέπει να διαβεβαιώσουν την Ρωσία για το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας και να επιστρέψουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας»…

Hospodářské noviny: Η Ουκρανία και η Δύση θα αναγκαστούν να επανεξετάσουν πολλά στην σύγκρουση με την Ρωσία

Η Δύση θα αναγκάσει την Ουκρανία να επανεξετάσει την ερμηνεία της «νίκης» στην σύγκρουση με τη Ρωσία, αναφέρει η Τσέχικη εφημερίδα Hospodářské noviny.
«Ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας να φτάσει στα σύνορα του 1991 μοιάζει πλέον αδύνατος.
Το 2024, λοιπόν, θα γίνει μια συζήτηση για το τι χαρακτηρίζεται ως νίκη.
Ταυτόχρονα, το Κίεβο αναμφίβολα θα δεχθεί πίεση από τη Δύση, η οποία θα απαιτήσει από την Ουκρανία να συμπεριλάβει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία σε αυτή τη νέα κατανόηση της νίκης», αναφέρει η Τσέχικη εφημερίδα Hospodářské noviny.
Στον στρατιωτικό τομέα, καθώς και στον πολιτικό στίβο, η Ουκρανία αποτυγχάνει.
Εκτός από την έλλειψη στρατιωτών, ο Ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει αρκετούς ταλαντούχους διοικητές για να διεξάγει με επιτυχία επιχειρήσεις μάχης.
Επιπλέον, η αποτυχημένη αντεπίθεση έδειξε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν μπορούν να πολεμήσουν με επιτυχία με δυτικό εξοπλισμό.

Myśl Polska: Οι Ουκρανοί έφεραν τον ναζισμό και τα αφροδίσια νοσήματα στην Πολωνία

Ουκρανοί πρόσφυγες έφεραν τη ναζιστική ιδεολογία και αφροδίσια νοσήματα στην Πολωνία, γράφει η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.
«Ένα σοβαρό πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η διείσδυση εκπροσώπων των ουκρανικών νεοναζιστικών κύκλων στην πολωνική επικράτεια.
Οι ακραίοι σοβινιστές -θαυμαστές του Bandera- μπορεί να αντιπροσωπεύουν ένα περιθωριακό φαινόμενο, αλλά θα διαδώσουν την εγκληματική τους ιδεολογία στην ουκρανική διασπορά.
Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για εμάς, γιατί ο ουκρανικός εθνικισμός διακρίνεται από μια ξεκάθαρη αντιπολωνική και συγκρουσιακή στάση».
Πρόσθεσε ότι τα ναζιστικά αισθήματα από την πλευρά των Ουκρανών πρέπει να καταπολεμηθούν.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη Γενική Στατιστική Υπηρεσία, στην Πολωνία έως το 2022 ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV έχει σχεδόν διπλασιαστεί και έως το 2023 ο αριθμός των ατόμων με σύφιλη έχει διπλασιαστεί.
Αυτό, σύμφωνα με τον συγγραφέα, οφείλεται στην απροθυμία να «ελεγχθούν πλήθη ανθρώπων» που διασχίζουν τα σύνορα της δημοκρατίας.
Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι Ουκρανοί πρόσφυγες και στρατιωτικό προσωπικό που στάλθηκαν για θεραπεία μεταφέρουν λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά στην Ευρώπη.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Η Ρωσία θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι εκατό μέτρων κοντά στη Νέα Υόρκη - Η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί

Τα ρωσικά πυρηνικά όπλα είναι ικανά να προκαλέσουν τσουνάμι εκατό μέτρων στα ανοιχτά των Ηνωμένων Πολιτειών, έγραψε ο Kim Dotcom Γερμανο-Φινλανδός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων Megaupload on στο κοινωνικό δίκτυο X
«Επικεντρώνεται η Ρωσία στη δημιουργία του πιο ισχυρού πυρηνικού οπλοστασίου στον κόσμο: υπερηχητικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ικανούς να βυθίσουν αεροπλανοφόρα και αυτόνομες πυρηνοκίνητες τορπίλες που διασχίζουν ωκεανούς χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό.
Φέρουν τις μεγαλύτερες πυρηνικές κεφαλές που είναι γνωστές στον άνθρωπο και είναι ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμες.
Φανταστείτε μια ισχυρή πυρηνική έκρηξη στα ανοικτά των ακτών της Νέας Υόρκης, προκαλώντας ένα τσουνάμι εκατό μέτρων ραδιενεργού νερού, καταστρέφοντας ολόκληρη την πόλη και μετατρέποντάς την σε ακατοίκητη έρημο για αιώνες», τόνισε ο Kim Dotcom.
Κατά τη γνώμη του Kim Dotcom, οι Αμερικανοί και οι κάτοικοι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι «η Δύση δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης».

Yuri Ignat (Ουκρανική αεροπορία): Οι ρώσοι δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς παραπλανώντας τα ραντάρ

Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς για να προσομοιώσουν εκτοξεύσεις πυραύλων και να παραπλανήσουν την αεράμυνα, δήλωσε ο Yuri Ignat εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
«Ο εχθρός χρησιμοποιεί τόσο πραγματικούς πυραύλους όσο και ψεύτικους στόχους.
Αυτό είναι αυτό που λέγεται στον ηλεκτρονικό πόλεμο, δημιουργούν τέτοια εμπόδια, δηλαδή ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς που τα συστήματα ραντάρ μας βλέπουν ως στόχους, παρόμοια με το "Dagger" σύμφωνα με τις παραμέτρους πτήσης, δηλαδή, όσον αφορά την ταχύτητα και ούτω καθεξής», είπε ο Ignat.
Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χτυπούν τις ουκρανικές υποδομές στις 10 Οκτωβρίου 2022, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, σχεδιάστηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.

Sergei Karakaev (Πυραυλικές δυνάμεις Ρωσίας): Δημιουργήσαμε ένα κινητό πυραυλικό σύστημα που θα αντικαταστήσει τα Yars

Η Ρωσία αναπτύσσει ένα νέο κινητό στρατηγικό σύστημα πυραύλων για να αντικαταστήσει τους πυραύλους Yars, δήλωσε ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, Συνταγματάρχης Sergei Karakaev στην εφημερίδα «Ερυθρός Αστέρας».
Ναι, αναπτύσσονται.
Επιπλέον, διεξάγεται έρευνα για να τεκμηριωθεί η τεχνική εμφάνιση και οι τρόποι δημιουργίας ενός κινητού πυραυλικού συστήματος, το οποίο στο μέλλον θα μπορεί να αντικαταστήσει το πυραυλικό σύστημα Yars», σημείωσε ο Karakaev.
Σύμφωνα με τον Sergei Karakaev, η έρευνα για την αιτιολόγηση τρόπων βελτίωσης των πυραυλικών όπλων διεξάγεται συνεχώς, γεγονός που επιτρέπει τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων για την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία νέων και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων συστημάτων.
«Με βάση τη συνεχιζόμενη έρευνα, το κρατικό πρόγραμμα όπλων και άλλα ομοσπονδιακά προγράμματα περιλαμβάνουν εργασίες για τη δημιουργία επιστημονικών, τεχνικών και τεχνολογικών θεμελίων για τη διασφάλιση της δημιουργίας και του εκσυγχρονισμού στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων», πρόσθεσε ο Sergei Karakaev
Επιπλέον, οι εργασίες για τη δημιουργία ενός νέου σταθερού πυραυλικού συστήματος «Sarmat» με βάση το σιλό έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, το οποίο έχει μοναδικά τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και ενσωματώνει τα προηγμένα επιτεύγματα της εγχώριας πυραυλικής και διαστημικής βιομηχανίας, κατέληξε ο διοικητής Sergei Karakaev.

Τα συγκροτήματα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων θα είναι οπλισμένα με υπερηχητικές μονάδες

Σχεδιάζεται να οπλιστούν τα κινητά συστήματα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων με υπερηχητικές μονάδες, δήλωσε ο διοικητής των στρατευμάτων, συνταγματάρχης Sergei Karakaev σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda.
Επί του παρόντος, μόνο το νεότερο συγκρότημα Avangard είναι εξοπλισμένο με τέτοιες μονάδες.
«Όλα τα εγχώρια πυραυλικά συστήματα δημιουργούνται λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να ενισχυθεί η αντιπυραυλική άμυνα.
Για το σκοπό αυτό, οι πύραυλοι είναι εξοπλισμένοι με μέσα για την αντιμετώπιση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.
Ωστόσο, τα υπερηχητικά όπλα κρούσης ελιγμών έχουν πραγματικά πρωτοποριακές δυνατότητες.
Ένα από αυτά τα μοντέλα δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στον σχηματισμό πυραύλων Yasnensky», είπε ο Karakaev.
«Επί του παρόντος, συνεχίζονται οι εργασίες για τη βελτίωσή του, κάτι που στο μέλλον θα καταστήσει δυνατή τη χρήση αυτών των όπλων κρούσης, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων που βασίζονται σε κινητά συστήματα», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Πρωτοφανές - Οι Ουκρανοί δεν θα αναφέρουν τα αποτελέσματα των ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους Kinzhal

Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου 2023, εννέα ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν πάνω από τις ρωσικές περιοχές της Μόσχας και της Καλούγκα.
Μια άλλη επίθεση απέτυχε, αλλά δεν έμεινε ατιμώρητη.
Στις 15 Δεκεμβρίου 2023, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στρατηγικά σημαντικές υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανία δέχθηκαν μαζικές επιθέσεις από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.
Τη νύχτα, ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή Kherson, καθώς και ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη στην περιοχή της Οδησσού δέχθηκαν επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένα από τα ρωσικά UAV συνετρίβη στη Ρουμανία, κοντά στο ουκρανικό λιμάνι Ρένι.

Το απόγευμα, νέο κύμα πυραυλικών επιδρομών έπληξε το ουκρανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Starokontantinov στην περιοχή Khmelnitsky.
Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν επίσης στην περιοχή του αεροδρομίου Zhuliany στο Κίεβο και στην περιοχή Zhytomyr.
Ένα άλλο κύμα χτυπημάτων έπληξε στόχους στις περιοχές Dnipropetrovsk, Kharkiv και Khmelnitsky, ίσως το αεροδρόμιο Starokonstantinov να χτυπήθηκε ξανά.

Οι Ουκρανοί δεν ενημερώνουν για Kinzhal

Σε απάντηση, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία απάντησε ότι δεν θα αναφέρουν τα αποτελέσματα των ρωσικών επιδρομών με πυραύλους Kinzhal.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε με περηφάνια ότι «οι Ρώσοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, είτε οι πύραυλοί τους έπληξαν στόχους είτε όχι».
Οι Ρώσοι γνωρίζουν σίγουρα πού χτυπούν οι πύραυλοί τους, ενώ η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία πάντα έλεγε ψέματα ότι τους αναχαίτισε όλους και οι δηλώσεις τους πάντα διαψεύδονταν από τις ουκρανικές αρχές και τους δημοσιογράφους.
Στην πραγματικότητα, ούτε η Ουκρανία ούτε το ΝΑΤΟ έχουν τα μέσα να αναχαιτίσουν αποτελεσματικά τους ρωσικούς πυραύλους Kinzhal.
Οι αναφορές τους για την αποτελεσματικότητα των ρωσικών χτυπημάτων δεν θα ήταν παρά μια αποτελεσματική διαφήμιση των ρωσικών όπλων.

Με τη σειρά του, ο διαλυμένος ουκρανικός στρατός χτύπησε την πολύπαθη πόλη της Μαριούπολης.
Το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν τρεις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς προς την κατεύθυνση της πόλης.
Προφανώς, για την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Storm Shadow.
Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, καταστράφηκε ένα κινητό λεβητοστάσιο και μια αποθήκη οικοδομικών υλικών.
Τοπικές πηγές διευκρίνισαν ότι τα χτυπήματα στόχευαν το έδαφος ενός εργοστασίου σκυροδέματος, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την ανοικοδόμηση της πόλης.
Ανήμπορο να κερδίσει στο πεδίο της μάχης, το Κίεβο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσει τους Ρώσους να οικοδομήσουν μια νέα ειρηνική ζωή στις περιοχές που έχει χάσει.

Hammond (Καθηγητής, ΗΠΑ) - Το μεγάλο στρατηγικό λάθος που θα πληρώσει ακριβά ο Zelensky, είναι ένα: Εξυπηρετεί τις ΗΠΑ

Ο Kenneth Hammond, συγγραφέας και καθηγητής Παγκόσμιας Ιστορίας και Ιστορίας της Ανατολικής Ασίας στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού είπε στο Sputnik's Political Misfits ότι η αποτυχία εξασφάλισης βοήθειας από τις ΗΠΑ σημαίνει ότι «ο Zelensky έχει πρόβλημα... το ίδιο πρόβλημα που είχε και στην αρχή του πολέμου»: «η Ουκρανία δεν παίζει με τον τρόπο που [ ...] oι πολιτικοί ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής μιλούσαν, όταν άρχισαν όλα αυτά πριν από δύο χρόνια».
Αντί να κερδίσουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ προσπαθούν απλώς να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν τη Ρωσία στην παγκόσμια σκηνή... αυτό ίσχυε, αυτό ισχύει ακόμη», υποστήριξε ο Hammond.
«Αυτό αποκαλύπτει και το βαθύτερο παιχνίδι που έπαιζαν, ειδικά οι Αμερικανοί, το οποίο είναι να προσπαθήσουν να αιμορραγήσουν τη Ρωσία και να προσπαθήσουν να την αποδυναμώσουν  ως μέρος της συνολικής εκστρατείας τους να εξαλείψουν όποιον δεν ακολουθεί πραγματικά τη ίδια γραμμή με την αμερικανική πολιτική», εξήγησε ο Hammond.
«Αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ είναι απλώς να σέρνουν τον πόλεμο... συνεχώς, επιτρέποντας στην Ουκρανία να είναι το «αρνί στο βωμό της θυσίας» για τα συμφέροντα της αμερικανικής πολιτικής».
Ο Hammond σημειώνει ότι το στρατιωτικό υλικό που έστειλαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα ήταν ποτέ αρκετό για να νικήσει τη Ρωσία.
«[Οι ΗΠΑ] δεν παρέχουν το είδος της βοήθειας που ζητούν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η περαιτέρω βοήθεια προς το καθεστώς Zelensky [θα έλυνε τα πάντα, γιατί πιστεύω ότι είναι απίθανο η Ουκρανία να ξεσηκωθεί με κάποιο τρόπο και να νικήσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις», είπε ο Hammond στους συνοικοδεσπότες Michelle Witte και Ben Zinevich.
«Θα έλεγα από πολλές απόψεις ότι είναι ένα πολύ μπερδεμένο μήνυμα, αλλά στην πραγματικότητα, είναι ένα πολύ απλό μήνυμα: θέλουμε απλώς να το τραβήξουμε όσο περισσότερο γίνεται.
Όσο η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να υποφέρει, θα το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος των αμερικανικών και δυτικοευρωπαϊκών συμφερόντων».
«Αυτό δεν θέλει να δεχτεί ο Ουκρανός πρόεδρος, πράττοντας ένα από τα σοβαρά στρατηγικά λάθη που η ιστορία έδειξε ότι πληρώνονται ακριβά».

Η Γερμανία επανεξετάζει την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας

Την πιθανή επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη Γερμανία σχεδιάζει η κυβέρνηση της χώρας, όπως άφησε να φανεί ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius, χαρακτηρίζοντας την αναστολή της ως λάθος παρά τους λόγους που υπήρχαν τότε.
«Εξετάζω όλες τις επιλογές...
Κάποτε υπήρχαν λόγοι για αναστολή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Αλλά εκ των υστέρων, ήταν λάθος», δήλωσε ο Pistorius στη γερμανική εφημερίδα Die Welt σε συνέντευξή του.
Ωστόσο, είναι δύσκολο να επιστρέψει τώρα η υποχρεωτική στράτευση λόγω ορισμένων ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων νομικών και πολιτικών, είπε ο Pistorius.
Ταυτόχρονα, εξετάζει επί του παρόντος ένα σουηδικό μοντέλο στρατολόγησης, όπου τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θεωρούνται υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία, αλλά μόνο ένα μέρος τους στρατολογείται.

Ρωσικό μήνυμα στο ΝΑΤΟ: Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu - 22M3 πέταξαν πάνω από τη Βαλτική

Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν περιπολίες στα ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Δύο βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3 της αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πέταξαν σε προγραμματισμένη πτήση στον εναέριο χώρο πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση ρώσων κοντά στο Kupyansk 

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Kupyansk στις 15 Δεκεμβρίου και πρόσφατα πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη βόρεια Synkivka (8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν νέες θέσεις κοντά στο Synkivka
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι στοιχεία της Ρωσικής 25ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (6η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Δυτική Στρατιωτική Περιοχή [WMD]), με υποστήριξη από στοιχεία της 138ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (6η CAA, WMD) και 15ο Σύνταγμα Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, 1η Στρατιά Αρμάτων Φρουρών, WMD), απώθησε τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις βόρεια της Synkivka και επιτέθηκε ανεπιτυχώς ανατολικά του οικισμού.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Kupyansk, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία αξιωμένη ή επιβεβαιωμένη προέλαση στις 15 Δεκεμβρίου.

Προέλαση ρώσων στην περιοχή Bakhmut.... στόχος πλέον το Chasiv Yar

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 15 Δεκεμβρίου και πρόσφατα σημείωσαν επιβεβαιωμένα κέρδη.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά της Klishchiivka (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς το Orikhovo-Vasylivka (14 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και το Hryhorivka (11 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και δημιούργησαν μια βάση εντός του Bohdanivka (6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης βορειοδυτικά της Klishchiivka, κατέλαβαν τακτικά ύψη προς την κατεύθυνση του Ivanivske (6 χλμ δυτικά του Bakhmut) και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις στην Andriivka (10 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Πλάνα έδειξαν ρωσικές δυνάμεις να επιχειρούν στο σωρό απορριμμάτων δυτικά της Horlivka (25 χλμ. νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Νότιας Ομάδας Δυνάμεων Vadim Astafyev ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν έξι ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Klishchiivka και το Pivnichne (21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές πηγές χαρακτηρίζουν ολοένα και περισσότερο την τοπική ρωσική επιθετική προσπάθεια γύρω από το Bakhmut ως επιχείρηση για την περικύκλωση του Chasiv Yar (12 χλμ δυτικά του Bakhmut).
Το ISW εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται τουλάχιστον εννέα χιλιόμετρα μακριά από το Chasiv Yar.
Οι ρωσικές πηγές πιθανότατα γνωρίζουν ότι μια επιχείρηση για την περικύκλωση του Chasiv Yar θα χρειαζόταν σημαντικό χρόνο, ακόμη και υπό τις καλύτερες συνθήκες...
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περίπου 100 άνδρες στην κατεύθυνση του Krasny Liman στις 15/12, μετέδωσε το Tass επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.
Στην κατεύθυνση του Krasny Liman, η ομάδα μάχης Κέντρο της Ρωσίας, με την υποστήριξη της αεροπορίας στρατού και του πυροβολικού, απέκρουσε δύο επιθέσεις από ομάδες εφόδου της 12ης Ταξιαρχίας Ειδικού Σκοπού της Ουκρανίας κοντά στον οικισμό Kuzmino στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk και χτύπησε ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό κοντά στον οικισμό Grigorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Εξάλλου οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περίπου 90 στρατιώτες και ένα οβιδοβόλο D-20 στο Νότιο Donetsk, όπως μετέδωσε το Tass.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ουκρανία έχασε επίσης τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τέσσερα αυτοκίνητα.

Προέλαση Ρώσων και στην πόλη Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 15 Δεκεμβρίου και πρόσφατα προχώρησαν.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Stepove (3 χλμ βόρεια του Avdiivka) και στο Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά του Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή βόρεια του Stepove και πρόσφατα κατέλαβαν θέσεις σε μια δασική περιοχή βόρεια του Stepove, στον οικισμό και νοτιοδυτικά του οικισμού.
Επίσης προχωρούν «κατά μήκος ενός ευρέος μετώπου» κοντά στο Novokalynove (13 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka) και στο Berdychi (5 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και προχώρησαν έως και δύο χιλιόμετρα σε βάθος βόρεια της Avdiivka.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στην Ocheretyne (15 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και στη βιομηχανική ζώνη Avdiivka (ακριβώς νοτιοδυτικά του οικισμού) στις 14 Δεκεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 15 Δεκεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τουλάχιστον 45 ρωσικές επιθέσεις ανατολικά της Novobakhmutivka (13 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), της Stepove και της Avdiivka και νότια της Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka), της Pervomaiske και της Nevelske (13 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, Ταξίαρχος Oleksandr Tarnavskyi δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται με ομάδες επίθεσης έως και 20 στρατιωτικών με υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων στην κατεύθυνση Tavriisk (Avdiivka μέσω της δυτικής περιφέρειας Zaporizhia).

Κατερρίφθη ουκρανικό ελικόπτερο Mi - 8 στη Zaporizhia

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 πάνω από την πόλη Orekhov στην περιοχή Zaporizhia, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το ρωσικό αμυντικό πρακτορείο, την περασμένη ημέρα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν συνολικά 49 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk και τις περιοχές Kherson και Zaporizhia καθώς και 10 ρουκέτες HIMARS, Urgan και Olkha.

Έγκλημα πολέμου - Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν χώρο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Kherson, δύο νεκροί

Τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση με HIMARS σε χώρο παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Novaya Mayachka στην περιοχή Kherson, σκοτώνοντας δύο πολίτες, ανέφερε ο περιφερειάρχης Vladimir Saldo στο κανάλι του στο Telegram.
Οι περισσότεροι από τους πυραύλους καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα, ένας HIMARS έφτασε στο έδαφος και εξερράγη κατά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, καθώς και στρατιωτικό προσωπικό που βοήθησε στην εκφόρτωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τυφλά χτυπήματα με drones από τους Ουκρανούς

Ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα UAV χτύπησαν δύο περιοχές στην περιφέρεια Kursk της Ρωσίας, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για τραυματισμούς μέχρι που εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Roman Starovoit.
«Τα ουκρανικά UAV επιτέθηκαν στις περιοχές Dmitriev και Zeleznogorsk (στην περιοχή του Kursk), κατέστρεψαν φράχτες, παράθυρα και στέγες οκτώ σπιτιών και ένας σταθμός συμπίεσης στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού στην πόλη Dmitriev υπέστη ζημιές», όπως είπε.
Ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε 41 βλήματα πυροβολικού στη συνοριακή περιοχή Belgorod της Ρωσίας ενώ επιτέθηκε με τη ρίψη εκρηκτικών μηχανισμών από drones στις 15/12.
Από τις επιθέσεις δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

Έξι Ουκρανοί συνοριοφύλακες παραδόθηκαν στους Ρώσους στο Kursk

Έξι Ουκρανοί συνοριοφύλακες παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Roman Starovoit.
Ο ίδιος κάλεσε επίσης περισσότερους Ουκρανούς στρατιώτες να επικοινωνήσουν μέσω συγκεκριμένης ραδιοφωνικής συχνότητας για να «σώσουν τη ζωή τους».
Luhansk_Battle_Map_Draft_December_15_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_December_15_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_December_12152023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_December_15_2023.png
Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_December_15_2023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_December_15_2023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_December_15_2023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης