Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Φάκελος με απόρρητες πληροφορίες για τη Ρωσία χάθηκε από τον Λευκό Οίκο στο τέλος της θητείας Trump

CNN: Φάκελος με απόρρητες πληροφορίες για τη Ρωσία χάθηκε από τον Λευκό Οίκο στο τέλος της θητείας Trump
Ο φάκελος φέρεται να περιείχε μη επεξεργασμένα δεδομένα, που συλλέχθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ
Ένας φάκελος που περιείχε απόρρητες πληροφορίες για τη Ρωσία χάθηκε από τον Λευκό Οίκο στο τέλος της προεδρικής θητείας του Donald Trump, αναφέρει το CNN.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανησύχησαν τόσο πολύ για τον φάκελο που χάθηκε που ενημέρωσαν την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.
Ο φάκελος φέρεται να περιείχε μη επεξεργασμένα δεδομένα, που συλλέχθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, «για Ρωσία, Ρώσους και Ρώσους πράκτορες, συμπεριλαμβανομένων πηγών και μεθόδων για την επιχείρηση ενίσχυσης του Trump στις προεδρικές εκλογές του 2016».
Ο φάκελος εμφανίστηκε για τελευταία φορά στον Λευκό Οίκο κατά τις τελευταίες ημέρες της θητείας του Trump.
Οι συνθήκες της εξαφάνισής του δεν έχουν προσδιοριστεί, αναφέρει το CNN.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία για ανάμιξη στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία το 2016. Αυτές οι υποτιθέμενες απόπειρες παρέμβασης διερευνήθηκαν από τον πρώην διευθυντή του FBI και ειδικό εισαγγελέα Robert Mueller .
Στις 18 Απριλίου 2019, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσίευσε την τελική έκθεση, στην οποία ο Mueller παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει μια συνεργασία μεταξύ Trump και Ρωσίας.
Ο Trump αρνήθηκε επανειλημμένα όλους τους ισχυρισμούς για επαφές με Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Η Μόσχα αρνήθηκε επίσης επανειλημμένα όλους τους ισχυρισμούς ότι προσπαθεί να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης