Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (Γαλλία): Δεν έχω αλλάξει αριθμό τηλεφώνου - Είμαι εδώ για να συζητήσω εφόσον ο Putin κάνει σοβαρές προτάσεις για ειρήνη

Macron (Γαλλία): Δεν έχω αλλάξει αριθμό τηλεφώνου - Είμαι εδώ για να συζητήσω εφόσον ο Putin κάνει σοβαρές προτάσεις για ειρήνη
Αφήνει ανοιχτά παράθυρα επικοινωνίας με τον Putin ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε σήμερα ότι «δεν έχει αλλάξει αριθμό τηλεφώνου» και ότι είναι πάντα διαθέσιμος για επικοινωνία, εάν ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin έχει να κάνει «σοβαρές προτάσεις» για την ειρήνη στην Ουκρανία.
«Εάν ο πρόεδρος Putin επιθυμεί διάλογο και έχει σοβαρές προτάσεις για να υπάρξει πρόοδος, έξοδος από τη σύγκρουση και για την οικοδόμηση βιώσιμης ειρήνης, η οποία θα σέβεται το διεθνές δίκαιο και επομένως τα συμφέροντα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, θα του μιλήσω στο τηλέφωνο», δήλωσε ο Macron σε συνέντευξη Τύπου μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η Γαλλία θα είναι πάντα στην περίπτωση αυτή «μια δύναμη που θα βοηθήσει και που θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να έχει ένα αποτέλεσμα», συνέχισε ο Macron υπενθυμίζοντας τις προσωπικές του προσπάθειες να εμποδίσει το ξέσπασμα του πολέμου Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και μετά.

Putin: Η Γαλλία δίεκοψε κάθε επικοινωνία μαζί μας

Υπενθυμίζεται ότι ο Vladimir Putin δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι είναι πάντα πρόθυμος για διάλογο με τον Γάλλο ομόλογό του αλλά ότι ο Emmanuel Macron δεν έβλεπε κάποιο νόημα σε αυτό και συνεπώς σταμάτησε κάθε επαφή.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Γαλλία. Αλλά από κάποια στιγμή και μετά, ο Γάλλος πρόεδρος έκοψε τις σχέσεις του με εμάς», δήλωσε ο Putin στη μεγάλη ετήσια συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μόσχα.
«Εάν ενδιαφέρεται (για διάλογο σ.σ.), είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε.
«Εάν ο Γάλλος πρόεδρος δεν θέλει επικοινωνία μαζί μας, δεν το κρίνω», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης