Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν έχουμε το παραμικρό ενδιαφέρον να επαναλάβουμε τον διάλογο με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά – Είμαστε σε ρήξη

Ρωσία: Δεν έχουμε το παραμικρό ενδιαφέρον να επαναλάβουμε τον διάλογο με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά – Είμαστε σε ρήξη
Για αμερικανικά παιχνίδια κάνει λόγο η ρωσική πλευρά που απορρίπτει κάθε διάλογο με τις ΗΠΑ
Τα τελευταία μηνύματα των ΗΠΑ σχετικά με τον διάλογο για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων είναι παραπλανητικά και η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να παίξει αυτά τα παλιά παιχνίδια, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό International Affairs, ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης υπενθύμισε ότι πρόσφατα, οι ΗΠΑ επανέφεραν το θέμα του ελέγχου των πυρηνικών όπλων και «πιστεύουν πως πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό το θέμα».
«Όσον αφορά εμάς, τους είπαμε πριν από πολύ καιρό, πριν από αυτό το αίτημα, ότι δεν θα είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε αυτές τις συζητήσεις εκτός του γενικού πλαισίου των διμερών σχέσεων, οι οποίες κυριολεκτικά είναι σε ρήξη λόγω της εξαιρετικά ανεύθυνης πολιτικής της αμερικανικής πλευράς, περισσότερο γιατί δεν υπάρχει κάτι νέο στην προσέγγιση των ΗΠΑ σε αυτά τα θέματα.
Αυτή είναι απλώς η τελευταία τους προσπάθεια να παίξουν παιχνίδια.
Δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοια παιχνίδια», τόνισε.
Ο Ryabkov είπε νωρίτερα ότι δεν είχαν προγραμματιστεί συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των πυρηνικών όπλων, μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης