Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μοίρα της Ουκρανίας σφραγίστηκε – Σε παραλήρημα ο Zelensky σε bunker, η ρωσική επίθεση στην Οδησσό το 2024 θα γράψει το τέλος

Η μοίρα της Ουκρανίας σφραγίστηκε –  Σε παραλήρημα ο Zelensky σε bunker, η ρωσική επίθεση στην Οδησσό το 2024 θα γράψει το τέλος
Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν σε μία μεγάλη ρωσική επίθεση στην κατεύθυνση της Οδησσού την άνοιξη του 2024 που θα γράψει τον επίλογο στο μέτωπο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η στρατιωτική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία έχει ουσιαστικά τελειώσει, επισφραγίζοντας τη μοίρα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκτιμά ο έγκυρος αναλυτής, πρώην αξιωματικός της CIA και άλλοτε επιθεωρητής όπλων στον ΟΗΕ Scott Ritter, ο οποίος αναδεικνύει τη σημασία που έχει για τους Ρώσους η Οδησσός όπως παραδέχθηκε ανοικτά και ο Vladimir Putin. 
Η επίθεση γοητείας του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στις ΗΠΑ απέτυχε, καθώς τα μέλη του Κογκρέσου επιδιώκουν να φύγουν για χειμερινές διακοπές χωρίς να εγκρίνουν το πακέτο των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Biden για το Κίεβο.
Παρόλο που η Γερουσία η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς έχει καθυστερήσει τις διακοπές για να «ξεκλειδώσει» τη βοήθεια, η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν δείχνει τάσεις υπαναχώρησης για να την περάσει από την Ολομέλεια του Κογκρέσου.
«Η μέρα που η Δύση έστελνε εκατοντάδες τανκς, εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα μάχης, εκατοντάδες όπλα πυροβολικού έχει τελειώσει», είπε στο Sputnik ο Ritter.

Ο Zelensky ζητά το γράσο της ουκρανικής διαφθοράς

«Απλώς δεν μας μένει τίποτα να δώσουμε.
Έτσι, το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει ο Zelensky είναι μερικά τεθωρακισμένα, ορισμένα οχήματα μάχης πεζικού, μερικά πυρομαχικά και ίσως ένα F-16 ή δύο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν θέλει μόνο την ενίσχυση του στρατού του, θέλει βασικά τη χρηματοδότηση του κράτους, που είναι το γράσο της ουκρανικής διαφθοράς, γιατί αυτό είναι το μόνο πράγμα που κρατά τον Zelensky στην εξουσία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ritter.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας (NDAA) στις 14 Δεκεμβρίου.
Το νομοσχέδιο παρατείνει την Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια της Ουκρανίας μέχρι το τέλος του 2026, εγκρίνοντας 300 εκατομμύρια δολάρια για το Κίεβο για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2024. καθώς και το επόμενο.
Ωστόσο, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης παραδέχονται ότι είναι απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια που ζήτησε ο Biden.
Τόσο οι Αμερικανοί ψηφοφόροι όσο και τα μέλη του Κογκρέσου έχουν γίνει σκεπτικιστές σχετικά με τη διοχέτευση περισσότερων χρημάτων στην Ουκρανία.
Σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων των ΗΠΑ πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον ξοδεύει «πάρα πολλά» σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έρευνα FT-Michigan Ross.
Αυτό σε μεγάλο βαθμό εξηγείται και από τη συντριπτική ήττα του Κιέβου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αντεπίθεσης.
Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι συμπεριφέρονται σαν να αγνοούν απολύτως την εν λόγω αντιμετώπιση.

ukraine_soldiers.JPG

Σε παραλήρημα σε ένα bunker ο Zelensky

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο 2023, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας παρέδωσε στους Αμερικανούς «κατάλογο εξοπλισμών για την κάλυψη των αναγκών των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας».
Εκτός από βλήματα πυροβολικού, μαχητικά F-16, drones και πυραύλους, ο κατάλογος περιελάμβανε επίσης μαχητικά αεροσκάφη F-18 Hornet, επιθετικά ελικόπτερα Apache και Black Hawk, ακόμη και το σύστημα αεράμυνας Terminal High Altitude Area Defense (THAAD).
Σύμφωνα με τον Ritter, υπάρχει μηδενική πιθανότητα η Ουκρανία να δει ποτέ οτιδήποτε σε αυτή τη λίστα με εξαίρεση ίσως μια χούφτα παλιά μαχητικά F-16 και ένα κλάσμα των πυρομαχικών πυροβολικού που έχει ζητήσει. «Αυτό είναι σημάδι απόλυτου πανικού από την πλευρά της Ουκρανίας», πιστεύει ο Ritter.
«Ο Zelensky πλησιάζει σε μια παραληρηματική κατάσταση όπου φαίνεται να έχει μια νοοτροπία παρόμοια με αυτή που είχε ο Adolf Hitler τις τελευταίες μέρες στο καταφύγιό του (bunker) του Βερολίνου, καθώς ο Κόκκινος Στρατός έσφιγγε τον κλοιό.
Ο Hitler φανταζόταν ανύπαρκτα στρατεύματα, μετακινούσε δυνάμεις και αεροσκάφη με έναν χάρτη στα χέρια του.
Ο Ritter εξήγησε ότι η παροχή εξελιγμένων όπλων στο Κίεβο είναι πεταμένα χρήματα για την Ουάσινγκτον.
Επιπλέον, το να χτυπήσει η Ρωσία μαχητικά αεροσκάφη F-18 ή το THAAD θα δημιουργούσε ένα κακό προηγούμενο για τις ΗΠΑ, πόσο μάλλον την πρόκληση ασφαλείας των αμερικανικών τεχνολογιών που θα πέσουν στα χέρια του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με τον Ritter.
thaad_1.jpg

Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία

«Η Ουκρανία δεν επηρεάζει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.
«Δεν πρόκειται να θυσιασθούμε στον βωμό του ουκρανικού εθνικισμού.
Τους δώσαμε κάποια υποστήριξη, αλλά αυτή η υποστήριξη ήταν απλώς αρκετή για να δημιουργήσει την αντίληψη της ουκρανικής δύναμης.
Αλλά ποτέ δεν θα δώσουμε στους Ουκρανούς την ικανότητα να νικήσουν αυτόν τον πόλεμο, γιατί δεν θα είχαν ποτέ την ικανότητα να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο.
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία.
Δεν είναι ικανή να νικήσει τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό που της δίνει η Δύση.
Γιατί λοιπόν να θυσιάσουμε τον καλύτερο εξοπλισμό που έχουμε σε αυτόν τον βωμό;» διερωτήθηκε ο πρώην αξιωματικός της CIA.
zelensky_bunker.png


Όλα θα τελειώσουν με τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό το 2024

Εν τω μεταξύ, καθώς η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία μειώνεται, το Κίεβο δεν έχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να αντέξει μια πιθανή ρωσική επίθεση το 2024, πιστεύει ο Ritter.
H Ουκρανία έχασε πάνω από 125.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της αποτυχημένης αντεπίθεσης.
O ρωσικός στρατός βελτιώνει σταθερά τις θέσεις του σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, μήκους σχεδόν 2.000 χιλιομέτρων, στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η μοίρα του Ουκρανικού Στρατού είναι σφραγισμένη, καθώς δεν έχει την πολυτέλεια μιας επιχειρησιακής παύσης για να πάρει ανάσα, σύμφωνα με τον πρώην επιθεωρητή όπλων του ΟΗΕ.
«Δεν βλέπω την Ουκρανία να επιβιώνει πολύ μέχρι το 2024.
Αυτή τη στιγμή, έχει γίνει κάποια συζήτηση για το ενδεχόμενο μιας μεγάλης ρωσικής επίθεσης προς την Οδησσό κάποια στιγμή την άνοιξη του 2024.
Και πιστεύω ότι εάν η Ρωσία κινηθεί προς την Οδησσό εκείνη την εποχή, σημαίνει ότι το τέλος είναι επικείμενο για την Ουκρανία», κατέληξε ο Ritter.
odessa_1.jpg

Η μεγάλη σημασία της Οδησσού για τη Ρωσία

Τη μεγάλη σημασία της Οδησσού για τη Ρωσία επαναβεβαίωσε και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στην ετήσια συνέντευξη Τύπου.
O Putin υποστήριξε πως θα υπάρξει ειρήνη όταν επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η Ρωσία, ότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια τραγωδία, ότι η νοτιοανατολική Ουκρανία ήταν πάντα φιλορωσική και ανήκαν ιστορικά στη ρωσική επικράτεια καθώς και ότι η Οδησσός είναι μια ρωσική πόλη και η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ιστορικά ρωσικό έδαφος.
Οι τοποθετήσεις αυτές του Putin έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.
Διότι, υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να πάει σε διαπραγματεύσεις και ότι θα πάει μέχρι τέλους, όποιο και αν είναι το κόστος.
Μάλιστα προσδιορίζει το τέλος αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Οδησσό και τη νοτιοανατολική Ουκρανία, επισημαίνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας είναι ρωσικά εδάφη, τα οποία η Ρωσία θα τα πάρει πίσω, διαμηνύοντας πως οι Ουκρανοί είναι μέρος του μεγάλου ρωσικού λαού που δεν πρόκειται να αφεθεί στα χέρια της Δύσης.
putin_3.jpg

Kadyrov: Όλα θα τελειώσουν το 2024

Πρώτος ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov προέβλεψε ότι το τέλος του πολέμου θα έρθει το αργότερο τον Ιούνιο του 2024.
Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία μπορεί να ολοκληρωθεί την ερχόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι, δήλωσε ο Kadyrov, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης με κατοίκους της δημοκρατίας.
Πιστεύω ότι το τέλος θα πρέπει να αναμένεται την άνοιξη του 2024, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.
Όλες οι δυνατότητες έχουν ήδη εξαντληθεί, δεν υπάρχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό στους Ουκρανούς,
χρήματα επίσης δεν υπάρχουν, έχουν προβλήματα με τα όπλα από την Δύση.
Θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες».
Ο Ramzan Kadyrov πρόσθεσε ότι η κατάληψη του Κιέβου θα ήταν ευκολότερη «ακόμη και από την Μαριούπολη», αλλά ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει το καθήκον να διατηρήσει τις πόλεις και να διαπραγματευτεί με όσους θέλουν να παραδοθούν.
Η Ρωσία εκφράζει συνεχώς την ετοιμότητά της να επαναλάβει τον διάλογο με το Κίεβο, αλλά οι ουκρανικές αρχές έχουν νομικά απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης