Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aνορθόδοξη πρόταση από Bernstein: Αγοράστε Nvidia - Ράλι 230% το 2023

tags :
Aνορθόδοξη πρόταση από Bernstein: Αγοράστε Nvidia - Ράλι 230% το 2023
Η Bernstein έχει τιμή-στόχο 700 δολάρια για τη μετοχή της NVDA
Αφού παρουσίασαν τη μετοχή της Tesla ως την κορυφαία επιλογή για το 2024, οι αναλυτές της Bernstein επιστρέφουν με άλλη μια ανορθόδοξη πρόταση.
Αγοράστε φθηνή, οικονομική μετοχή της Nvidia, η οποία έχει αυξηθεί περισσότερο από 230% από την αρχή του έτους.
Η Bernstein έχει τιμή-στόχο 700 δολάρια για τη μετοχή της NVDA, η οποία έκλεισε χθες στα 483,50 δολάρια.
Οι αναλυτές αναγνωρίζουν ότι "είναι περίεργο να παραπονιέται κανείς" για την απόδοση της μετοχής της Nvidia φέτος.
Ωστόσο, σημείωσαν επίσης ότι "η μαζική επιστροφή της μετοχής ήταν αναμφισβήτητα απογοητευτική (και οι μετοχές στην πραγματικότητα έχουν υποχωρήσει λίγο τον τελευταίο μήνα μετά από ένα ακόμη τεράστιο beat και αύξηση)".
"Στην πραγματικότητα, ενώ οι μελλοντικές εκτιμήσεις έχουν τετραπλασιαστεί φέτος, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη έχει ανθήσει, οι πολλαπλασιαστές έχουν συμπιεστεί κατά σχεδόν 2/3 κατά την ίδια περίοδο", έγραψαν.

Η φθηνότερη μετοχή

Υπενθυμίζουν στους επενδυτές ότι η μετοχή της NVDA διαπραγματεύεται τώρα στα μέσα της δεκαετίας του 20 P/FE, που είναι η φθηνότερη που έχει υπάρξει "από την έκρηξη της κρυπτογράφησης στο τέλος του 2018".
Επιπλέον, αυτή η μετοχή της AI διαπραγματεύεται σήμερα με έκπτωση σε σχέση με τον δείκτη SOX, μια κατάσταση που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2014.
Αυτή η εκπληκτική εξέλιξη τοποθετεί την Nvidia ως την πιο προσιτή μεταξύ των μετοχών "AI narrative", ξεπερνώντας ακόμη και την Intel (NASDAQ:INTC) από άποψη αποτίμησης, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Ενώ οι ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα παραμένουν, με τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του επόμενου έτους να κυμαίνονται από ~20 δολάρια έως δυνητικά 25 δολάρια, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, φοβούμενοι πιθανή πτώση των κερδών τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης