Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οικογενειακή υπόθεση... η αποτυχία: Κράξιμο για την αισθητική στο χριστουγεννιάτικο βίντεο της Jill Biden: «Σκουπίδι» - Θυμήθηκαν την Melania

Οικογενειακή υπόθεση... η αποτυχία: Κράξιμο για την αισθητική στο χριστουγεννιάτικο βίντεο της Jill Biden: «Σκουπίδι» - Θυμήθηκαν την Melania
Η καλλιτεχνική αυτή παρουσίαση δεν ενθουσίασε και πολλούς, με αρκετούς μάλιστα να νοσταλγούν το πιο εύπεπτο χριστουγεννιάτικο βίντεο με πατριωτικό θέμα που είχε αναρτήσει το 2020 η τότε πρώην κυρία Melania Trump
Οι προσπάθειες της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Jill Biden να σκορπίσει χριστουγεννιάτικη χαρά δεν πήγαν ακριβώς όπως θα περίμενε.
Το ετήσιο χριστουγεννιάτικο βίντεο του Λευκού Οίκου, που περιλαμβάνει μια αβανγκάρντ παράσταση χορού κλακέτας ενός διαχρονικού μπαλέτου, έχει αποδοκιμαστεί από τους επικριτές στα social media για την «αισθητική τύπου Hunger Games», ενώ πολλοί ήταν αυτοί που το χαρακτήρισαν «κακόγουστο», «παράξενο» και «το απόλυτο σκουπίδι».
Η Πρώτη Κυρία Jill Biden δημοσίευσεένα βίντεο 2,5 λεπτών με την ερμηνεία της ομάδας κλακέτας Dorrance Dance της Νέας Υόρκης να χορεύουν γύρω από τον εορταστικά διακοσμημένο Λευκό Οίκο.
Ντυμένοι από την κορυφή έως τα νύχια με πολύχρωμα κοστούμια από τον «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόφσκι, οι χορευτές περνούν μέσα από έναν διάδρομο με θέμα τα γλυκά και συνεχίζουν στην Μπλε Αίθουσα, όπου το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου εκτίθεται με περηφάνια κάθε χρόνο από το 1961.
Ωστόσο, η καλλιτεχνική αυτή παρουσίαση δεν ενθουσίασε και πολλούς, με αρκετούς μάλιστα να νοσταλγούν το πιο εύπεπτο χριστουγεννιάτικο βίντεο με πατριωτικό θέμα που είχε αναρτήσει το 2020 η τότε πρώην κυρία Melania Trump.
«Πόσο εντελώς κακόγουστο και αντι-χριστουγεννιάτικο. Αυτό της Melania ήταν καλαίσθητο, εποχικό, απευθυνόταν σε όλους και ήταν απολύτως μαγευτικό και πανέμορφο» ανέφερε ένας χρήστης.
Αρκετοί άλλοι συνέκριναν τα τεχνικολόρ οπτικά στοιχεία με κάτι που βγήκε από δυστοπική ταινία. «Η Disney παρουσιάζει το Κουρδιστό Πορτοκάλι» σχολίασε καυστικά κάποιος. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της μπανάνας» έγραψε ένας άλλος με κάποιον να προσθέτει: «Είναι τόσο παράξενο. Φρικιαστικό».


Ο δεξιός μπλόγκερ Ίαν Μάιλ Τσεόνγκ συμμετείχε επίσης στην κριτική λέγοντας ότι οι προσπάθειες της Jill Biden για το 2023 εξέπεμπαν μια «αισθητική των Hunger Games». Παρόμοια ήταν και η αντίδραση της αρχισυντάκτριας του Federalist, Μόλι Χεμινγουέι, η οποία αποδοκίμασε επίσης την «χριστουγεννιάτικη προσέγγιση της Πρώτης Κυρίας για τους Hunger Games της πρωτεύουσας». «Φαίνεται ότι ο Λευκός Οίκος άλλαξε από την κοκαΐνη στο οξύ» σχολίασε ένας άλλος αναφερόμενος στον γιο του Joe Biden, Hunter, και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τα ναρκωτικά.
Ευτυχώς, υπήρξαν και κάποια καλά σχόλια
Ωστόσο, δεν ήταν όλες οι κριτικές για το χριστουγεννιάτικο βίντεο του δρ. Μπάιντεν αρνητικές - με άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αποθεώνουν το χαρούμενο βίντεο.
«Αυτό είναι απίστευτο! Η ανάρτηση έφερε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου. Μπράβο στην Dorrance Dance και στη σκληρή δουλειά τους - είμαι σίγουρος ότι η ερμηνεία τους στη σουίτα του Καρυοθραύστη θα συνεχίσει να φέρνει χαρά και θαυμασμό στο κοινό», έγραψε ένας χρήστης. «Το λατρεύω απόλυτα, κυρία Μπάιντεν, όσο και εμείς έχουμε δείξει την αγάπη για την παιχνιδιάρικη δημιουργική σας πλευρά και τις τέχνες», ανέφερε ένας άλλος.
«Όλοι θα πρέπει να ευχαριστήσουν τη δρ. Jill Biden που έφερε τα Χριστούγεννα πίσω στον Λευκό Οίκο, αφού η Μελάνια τα κατέστρεψε», ανέφερε επίσης ένας χρήστης
Υπενθυμίζεται πως το θέμα των τρίτων Χριστουγέννων του προέδρου Joe Biden στον Λευκό Οίκο είναι «Μαγεία, θαύμα και χαρά». Από υπερμεγέθη ζαχαρωτά μέχρι το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, η διακόσμηση παραπέμπει σε διάφορες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Ξεκινώντας από την Ανατολική Πτέρυγα, ο διάδρομος που κάποτε ήταν διακοσμημένος με αιματοβαμμένα δέντρα που περιγράφονται ως κάτι από το The Handmaid's Tale κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, είναι αντί γι' αυτό επενδεδυμένος με γιγαντιαία ζαχαρωτά και γλυκά που κρέμονται από το ταβάνι.
Σε όλους τους δύο δημόσιους ορόφους του Λευκού Οίκου υπάρχουν αρκετές αναφορές στην 200ή επέτειο του ποιήματος και του βιβλίου Twas the Night Before Christmas, που δημοσιεύθηκε αρχικά το 1823.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης