Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ειρωνεία... Οι αρχές της Αργεντινής θα μεταφέρουν δύο... ρωσικά ελικόπτερα Mi-171E στην Ουκρανία

Ειρωνεία... Οι αρχές της Αργεντινής θα μεταφέρουν δύο... ρωσικά ελικόπτερα Mi-171E στην Ουκρανία
Κατά πάσα πιθανότητα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μετατρέψουν αυτά τα ελικόπτερα σε οχήματα επίθεσης, μεταξύ άλλων για την εκτόξευση κατευθυνόμενων πυραύλων
Η Αργεντινή σχεδιάζει να μεταφέρει στην Ουκρανία δύο ελικόπτερα πολλαπλών χρήσεων Mi-171E, που είχαν αγοραστεί προηγουμένως από τη Ρωσία για χρήση στην Ανταρκτική.
Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν σε αποστολές μεταφοράς και έρευνας και διάσωσης, αλλά λόγω της αποτυχίας να περάσουν τους ρυθμιστικούς ελέγχους που προκλήθηκαν από προβλήματα από τη Ρωσία και τις επακόλουθες κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Αργεντινή αποφάσισε να μην συνεχίσει τη χρήση τους...
Η μεταφορά αυτών των ελικοπτέρων στην Ουκρανία κατέστη δυνατή μετά από πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία είχε προηγουμένως απορριφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Αργεντινής.
Επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να διασφαλιστεί ότι το κόστος των ελικοπτέρων θα ληφθεί υπόψη ως έκπτωση όταν η Αργεντινή αγοράσει αμερικανικά αεροσκάφη F-16.
Τα Mi-171E είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες δεξαμενές καυσίμου, γερανό φόρτωσης για επιχειρήσεις στην Ανταρκτική και ραντάρ καιρού, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για πτήσεις μεγάλης εμβέλειας και σύνθετες αποστολές. Είναι επίσης εξοπλισμένα με πλωτήρες έκτακτης ανάγκης, αυξάνοντας την ασφάλειά τους όταν πετούν πάνω από το νερό.
Κατά πάσα πιθανότητα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μετατρέψουν αυτά τα ελικόπτερα σε οχήματα επίθεσης, μεταξύ άλλων για την εκτόξευση κατευθυνόμενων πυραύλων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης