Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα πολεμικά πλοία στις ακτές της Υεμένης

Οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα πολεμικά πλοία στις ακτές της Υεμένης
Η απόφαση των ΗΠΑ είναι απάντηση στις απειλές των Houthis
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σχεδιάζουν να ανακοινώσουν τη δημιουργία δυνάμεων συνασπισμού στην Ερυθρά Θάλασσα την ερχόμενη Παρασκευή 15/12. Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στις επιθέσεις των Χούτι σε πολιτικά πλοία στην περιοχή. Το πρακτορείο Axios υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια ειδική ενισχυμένη πολυεθνική ομάδα εργασίας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε πρόσφατα προειδοποιήσεις στους Houthis απαιτώντας να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Υεμένη Τιμ Λέντερκινγκ, ο οποίος επισκέφθηκε τις χώρες του Κόλπου, ζήτησε από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, του Ομάν και του Κατάρ να μεταφέρουν τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τις επιθετικές τους ενέργειες στους Houthis.
Οι πηγές σημείωσαν επίσης ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρκετές χώρες της περιοχής έχουν ήδη διαβιβάσει παρόμοιες προειδοποιήσεις στους Houthis. Ωστόσο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, αυτές οι προειδοποιήσεις δεν είχαν σημαντικό αντίκτυπο σε εκείνους.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε σε ενημέρωση την Πέμπτη 14/12 ότι θα δοθούν σύντομα πληροφορίες για την ειδική ομάδα εργασίας. Η απόφαση των ΗΠΑ είναι απάντηση στις απειλές των Houthis να συνεχίσουν να εμποδίζουν τη διέλευση πλοίων που συνδέονται με ισραηλινές εταιρείες ή να πηγαίνουν στο Ισραήλ στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα μέχρι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης