Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Εμπορικό πλεόνασμα 11,1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο 2023 - Ο ρόλος της Ρωσίας

Ευρωζώνη: Εμπορικό πλεόνασμα 11,1 δισ. ευρώ τον  Οκτώβριο 2023 - Ο ρόλος της Ρωσίας
Το εμπορικό έλλειμμα της ΕΕ με τη Ρωσία μειώθηκε ραγδαία στα 11,0 δισ. ευρώ από 134,4 δισ. ευρώ
Εμπορικό πλεόνασμα κατέγραψε η ευρωζώνη τον Οκτώβριο, έναντι ελλείμματος,  καθώς οι εισαγωγές ενέργειας μειώθηκαν σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat ανέφερε ότι το εποχικά μη προσαρμοσμένο εμπορικό ισοζύγιο των 20 χωρών που μοιράζονται το ευρώ ήταν πλεόνασμα 11,1 δισ. ευρώ (12,2 δισ. δολάρια) έναντι ελλείμματος 28,7 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Προσαρμοσμένο για εποχικές διακυμάνσεις, το εμπορικό πλεόνασμα του Οκτωβρίου ήταν 10,9 δισ. ευρώ, από 8,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.
Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το εμπορικό πλεόνασμα στα μεταποιητικά αγαθά αυξήθηκε στα 313,5 δισ. ευρώ την περίοδο Ιαν-Οκτ 2023, περίπου διπλάσιο από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, με τα μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων, να είναι ο κύριος συντελεστής.

Το εμπορικό έλλειμμα της ΕΕ με τη Ρωσία μειώθηκε ραγδαία

Το εμπορικό έλλειμμα της ΕΕ με τη Ρωσία μειώθηκε ραγδαία στα 11,0 δισ. ευρώ από 134,4 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς το μπλοκ των 27 χωρών μείωσε τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου και επωφελήθηκε από τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας.
Το εμπορικό έλλειμμα της ΕΕ με την Κίνα μειώθηκε επίσης την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες διευρύνθηκε. Το πλεόνασμα του μπλοκ με τη Βρετανία επίσης διευρύνθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης