Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνο η Ρωσία μπορεί να νικήσει την Δύση – ΗΠΑ: Δεν έχουμε όπλα – Η Οδησσός θα γίνει ρωσική – McGregor: Κάτι ετοιμάζει το ΝΑΤΟ

Μόνο η Ρωσία μπορεί να νικήσει την Δύση – ΗΠΑ: Δεν έχουμε όπλα – Η Οδησσός θα γίνει ρωσική – McGregor: Κάτι ετοιμάζει το ΝΑΤΟ
Jan Czarnogursky (Πρώην Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Μόνο η Ρωσία μπορεί να κερδίσει την Δύση - Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Το ΝΑΤΟ έχει σχέδιο να επιτεθεί στην Ρωσία από την Ουκρανία
(upd 43) Ενώ η Ρωσία νίκησε στρατιωτικά και οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν έχουν άλλα όπλα να στείλουν στην Ουκρανία… δύο δηλώσεις χρήζουν προσοχής…
Η μια του Putin ότι η Οδησσός είναι ρωσική, αυτό σημαίνει ότι η ειδική επιχείρηση δεν θα σταματήσει πριν πέσει η Οδησσός αλλά και άλλες πόλεις, η Ρωσία θέλει να απομονώσει την Ουκρανία από την Μαύρη Θάλασσα.
Η άλλη του McGregor του αμερικανού συνταγματάρχη ο οποίος παρ΄ ότι εν αποστρατεία έχει καλή πληροφόρηση, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ κάτι ετοιμάζει…
Το τέλος της Ουκρανίας θα σφραγιστεί το 2024, εκτιμά ο πρώην αξιωματικός της CIA, Scott Ritter προβλέποντας μεγάλη ρωσική επίθεση στην Οδησσό την ερχόμενη Άνοιξη.

Putin: Παραδίδονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες - Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός τους

Οι Ρώσοι βουλευτές παρέχουν μεγάλη βοήθεια στην πρώτη γραμμή και στους ανθρώπους των νέων περιοχών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin
κατά τη διάρκεια συνάντησης με την ηγεσία της Κρατικής Δούμας και τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις.
«Γνωρίζω ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων σας όχι μόνο δηλώνουν σταθερά τη γνώμη τους για βασικά ζητήματα, αλλά και συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, πολεμούν μαζί για τη Ρωσία», είπε ο πρόεδρος.
«Παρέχετε μεγάλη βοήθεια στην πρώτη γραμμή, στους ήρωές μας που πολεμούν, στις οικογένειές τους, στους λαούς των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Lugansk, των περιοχών Zaporizhia και Kherson», υπογράμμισε ο Putin.
Ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που παραδίδονται έχει αυξηθεί δραματικά πρόσφατα, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Θα ήθελα να σας πω ότι αυτές τις μέρες ο αριθμός των παραδοθέντων Ουκρανών στρατιωτικών έχει αυξηθεί δραματικά», είπε.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 82 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν ή παραδόθηκαν οικειοθελώς την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων 25 μόνο την προηγούμενη ημέρα.

Scott Ritter (πρώην CIA): Όλα θα τελειώσουν το 2024 με τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία μειώνεται, το Κίεβο δεν έχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να αντέξει μια πιθανή ρωσική επίθεση το 2024, πιστεύει ο πρώην αξιωματικός της CIA Scott Ritter.
H Ουκρανία έχασε πάνω από 125.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της αποτυχημένης αντεπίθεσης.
O ρωσικός στρατός βελτιώνει σταθερά τις θέσεις του σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, μήκους σχεδόν 2.000 χιλιομέτρων, στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η μοίρα του Ουκρανικού Στρατού είναι σφραγισμένη, καθώς δεν έχει την πολυτέλεια μιας επιχειρησιακής παύσης για να πάρει ανάσα, σύμφωνα με τον πρώην επιθεωρητή όπλων του ΟΗΕ.
«Δεν βλέπω την Ουκρανία να επιβιώνει πολύ μέχρι το 2024.
Αυτή τη στιγμή, έχει γίνει κάποια συζήτηση για το ενδεχόμενο μιας μεγάλης ρωσικής επίθεσης προς την Οδησσό κάποια στιγμή την άνοιξη του 2024.
Και πιστεύω ότι εάν η Ρωσία κινηθεί προς την Οδησσό εκείνη την εποχή, σημαίνει ότι το τέλος είναι επικείμενο για την Ουκρανία», επισημαίνει ο Ritter.


Πρωτοφανές - Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της πολεμικής τους ετοιμότητας και της βοήθειας προς Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της δικής τους πολεμικής ετοιμότητας και της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία λόγω της εξάντλησης των κεφαλαίων για την υποστήριξη του Κιέβου δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Ryder
«Τελικά, θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις σχετικά με τη δική μας μαχητική ετοιμότητα και την ικανότητά μας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία με τον τρόπο που χρειάζεται στο πεδίο της μάχης».
Ο Patrick Ryder πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια για να βοηθήσουν την Ουκρανία και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπληρώσουν τους δικούς τους πόρους.
Νωρίτερα, οι Ρεπουμπλικάνοι εμπόδισαν στη Γερουσία την εξέταση του αιτήματος του Λευκού Οίκου να χορηγήσει νέα κεφάλαια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και για άλλες ανάγκες.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων επίσης δεν βιάζεται να εγκρίνει το νομοσχέδιο.
Και τα δύο σώματα του Κογκρέσου πρέπει να εγκρίνουν την πρόταση.

Maloof (πρώην Πεντάγωνο ΗΠΑ): Αμερικανοί και Ευρωπαίοι εξαντλήθηκαν στην Ουκρανία – Δεν έχουν αποθέματα για έναν πόλεμο

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μεταβεί σε επιθετική στάση στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και προχωρούν κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής, επισημαίνει ο Michael Maloof, ειδικός αναλυτής και πρώην αξιωματούχος στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Ο στρατός της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Maloof, αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη ενός συγκεκριμένου στοιχείου από την αρχή - της αεροπορικής ισχύος.
«Δεν είχε την αεροπορική δύναμη να αντιμετωπίσει παγίδες αρμάτων μάχης, νάρκες που οι Ρώσοι κατασκεύασαν με την πάροδο του χρόνου.
Και μετατράπηκε σε πόλεμο χαρακωμάτων», είπε.
Όσο για τις δυτικές χώρες, στη φρενίτιδα τους να τροφοδοτήσουν τη σύγκρουση αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, κατέληξαν να έχουν εξαντλημένα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών.
«Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε οι Ευρωπαίοι έχουν τα αποθέματα για να ξεκινήσουν έναν πόλεμο...
Είμαστε τόσο εξαντλημένοι αυτή τη στιγμή, που δεν θα μπορούσαμε καν να διεξάγουμε έναν πόλεμο ενός μετώπου», είπε ο Maloof.

Jan Czarnogursky (Πρώην Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Μόνο η Ρωσία μπορεί να κερδίσει την Δύση

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που μπορεί να αμφισβητήσει τη συλλογική Δύση, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Jan Czarnogursky.
«Η Ρωσία είναι το μόνο κράτος που μπορεί να αντισταθεί στη Δύση.
Δεν μπορούν να νικήσουν τη Ρωσία.
Οι Ρώσοι ξέρουν να πολεμούν. Είναι πατριώτες», σημείωσε ο πολιτικός.
Ο πρώην ηγέτης της Σλοβακίας είναι πεπεισμένος ότι μετά την αποτυχία των ΗΠΑ στην Ουκρανία το δολάριο θα χάσει την αξία και την κατάσταση της παγκόσμιας λογιστικής μονάδας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν οικονομική παρακμή και πιθανώς κατάρρευση.
Κατά τη γνώμη του Jan Czarnogursky, η κατάρρευση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη είναι προ των πυλών.
Ο Jan Czarnogursky, σχολιάζοντας την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, σημείωσε ότι η Ρωσία φυσικά απάντησε στα βήματα του ΝΑΤΟ και στην άμεση απειλή για την εθνική της ασφάλεια.
Στη Δύση επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία «ξεκίνησε χωρίς λόγο», αλλά ο Σλοβάκος πολιτικός υπενθύμισε ότι η Ρωσία είχε συμφωνία με την Βορειοατλαντική Συμμαχία να μην επεκταθεί προς τα ανατολικά, η οποία παραβιάστηκε κατάφωρα από τη Δύση.

Viktor Orban (Ούγγρος Πρωθυπουργός): Η Ουγγαρία μπλόκαρε ξανά την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία 50 δισ. ευρώ

Η Ουγγαρία μπλόκαρε ξανά ένα πακέτο βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
Veto σε πρόσθετα χρήματα για την Ουκρανία...
Θα επιστρέψουμε σε αυτό το θέμα τον επόμενο χρόνο μετά από κατάλληλη προετοιμασία»
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα μπορέσουν να εγκρίνουν ομόφωνα την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία στις αρχές του 2024.
Η Ουγγαρία επί του παρόντος μπλοκάρει σχεδόν όλες τις αποφάσεις της ΕΕ για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της όγδοης δόσης των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια, 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για στρατιωτική υποστήριξη το 2024, ένα ευρύτερο πακέτο 20 δισεκατομμυρίων για στρατιωτική βοήθεια για τέσσερα χρόνια. και επίσης 50 δισεκατομμύρια μακροοικονομική χρηματοδοτική βοήθεια για την περίοδο 2024-2027.
Νωρίτερα, ο σύμβουλος του Ούγγρου Πρωθυπουργού για πολιτικά θέματα, Balazs Orbán, δήλωσε ότι η Βουδαπέστη είναι έτοιμη να άρει το veto για τη διάθεση χρημάτων στο Κίεβο με αντάλλαγμα την αποδέσμευση κεφαλαίων που προορίζονται για την Ουγγαρία από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Το ΝΑΤΟ έχει σχέδιο να επιτεθεί στην Ρωσία από την Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει ένα σχέδιο για να χτυπήσει τη Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας, για αυτό πραξικόπημα πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο το 2014, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Η Ουάσιγκτον, σε συμμαχία με τους φίλους του στο Λονδίνο και κάποιες άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αποφάσισε ότι είχε την ευκαιρία να καταστρέψει τη Ρωσία.
Για να το κάνουν αυτό, ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία, την οποία ετοίμαζαν για αυτό το σενάριο εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε ο Douglas McGregor.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, για αυτόν τον σκοπό έγινε πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014 και λίγα χρόνια αργότερα ο Zelensky ανέβηκε στην εξουσία.
«Ήταν όλα μια φαντασίωση, δεν είχε κανένα νόημα.
Οι προβλέψεις και οι υποθέσεις των Αμερικανών ήταν λάθος», σημείωσε ο Douglas McGregor
Ο συνταγματάρχης Douglas McGregor πρόσθεσε ότι οι λανθασμένοι γεωπολιτικοί υπολογισμοί του Πενταγώνου στοίχισαν στην Ουκρανία τη ζωή μισού εκατομμυρίου στρατιωτών.
Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin δήλωσε ότι δεν θα είχε γίνει στρατιωτική ενέργεια στην Ουκρανία αν δεν είχε γίνει πραξικόπημα.

The Spectator: Η Δύση έχει χάσει το ενδιαφέρον της για την Ουκρανία - Εδαφικές παραχωρήσεις

Η Δύση έχει χάσει το ενδιαφέρον της για τον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρει σε δημοσίευμα του το The Spectator.
«Τους πρώτους μήνες της ουκρανικής σύγκρουσης, πολλοί Δυτικοί παρακολουθούσαν την πρόοδό της καθημερινά.
Αλλά τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει.
Η Ουκρανία έχει γίνει «χθεσινά νέα» και η Δύση αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον της γι' αυτήν» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι κάθε ημέρα γίνεται ολοένα και πιο προφανές πως το Κίεβο δεν θα έχει «αίσιο τέλος» στην αντιπαράθεση του με τη Μόσχα.
«Ο ουκρανικός στρατός υφίσταται τεράστιες απώλειες και καμία ποσότητα όπλων του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να διορθώσει αυτή την κατάσταση.
Είναι καιρός οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους να παροτρύνουν την κυβέρνηση Zelensky να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να φέρει αυτόν τον καταθλιπτικό πόλεμο στο καταθλιπτικό του τέλος και να συμφωνήσει σε εδαφικές παραχωρήσεις.
Το να δίνεις στους Ουκρανούς αρκετά όπλα για να συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τον τελευταίο άνδρα και τη γυναίκα δεν είναι απλώς ανήθικο, είναι φόνος» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας Κίεβου: Αυξήθηκαν στο 19% όσοι θέλουν ειρήνη έστω και με εδαφικές παραχωρήσεις

Στο 19% αυξήθηκε το ποσοστό των Ουκρανών εκείνων που υποστηρίζουν εδαφικές παραχωρήσεις υπέρ της Ρωσίας προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων.
Αυτό αναφέρει έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου, το οποίο υποστηρίζει ότι μετά τον Μάιο του 2023 το ποσοστό αυτό αυξάνεται συνεχώς.
«Μετά τον Μάιο του 2023, παρατηρείται σταδιακή αύξηση του ποσοστού όσων δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι για εδαφικές παραχωρήσεις.
Από 10% τον Μάιο, σε 14% τον Οκτώβριο και σε 19% τον Δεκέμβριο.
Ταυτόχρονα, παρατηρείται πτωτική τάση στο ποσοστό όσων αντιτίθενται στις εδαφικές παραχωρήσεις - από 84% τον Μάιο σε 80% τον Οκτώβριο και σε 74% τον Δεκέμβριο» υποστηρίζει η έρευνα.
Βάσει αυτής, οι Ουκρανοί που υποστηρίζουν εδαφικές παραχωρήσεις είναι πράγματι πιο απαισιόδοξοι στις απόψεις τους.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από αυτούς, το 22% πιστεύει ότι η Ρωσία είναι πολύ ισχυρή και ότι ακόμη και η σωστή δυτική βοήθεια δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου με τη χρήση τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε πολίτες άνω των 18 ετών.
Ερωτήθηκαν συνολικά 1031 ερωτηθέντες που ζουν στην Ουκρανία.

The New Yorker: Χριστουγεννιάτικο δώρο από το Κογκρέσο στον Putin

Για χριστουγεννιάτικο δώρο στον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin από το αμερικανικό Κογκρέσο κάνει λόγο το περιοδικό The New Yorker, εάν τελικά - όπως φαίνεται - αρνηθεί να συμφωνήσει σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία πριν τη διακοπή των εργασιών του Κογκρέσου για τα Χριστούγεννα.
«Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και ο Ουκρανός ομόλογός του προειδοποίησαν για τους κινδύνους της αδράνειας του Κογκρέσου, αν και ουσιαστικά αναγνώρισαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά για να την αποτρέψουν.
Μάλιστα ο Biden είπε ότι εάν οι Αμερικάνοι νομοθέτες σταματήσουν τις εργασίες τους χωρίς να έχουν εγκρίνει πρόσθετα κονδύλια για την Ουκρανία, αυτό θα ήταν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δώρο για τον Putin» αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως κατά την επίσκεψη του Zelensky στις ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρη η αλλαγή στη στάση της Δύσης όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρει το The New Yorker, ο Biden αυτήν την φορά στάθηκε δίπλα στον εμφανώς εξουθενωμένο Zelensky, αλλά δεν πρόφερε λόγια καθησυχασμού.
«Αντίθετα, είπε: «Θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε στην Ουκρανία κρίσιμα όπλα και εξοπλισμό όσο μπορούμε.
Εάν μπορούμε…» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Ρωσία: Οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Ουκρανία μπορεί να διαρκέσουν… δεκαετίες

Οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Ουκρανία για την ένταξη της στην ευρωπαϊκή οικογένεια μπορεί να διαρκέσουν χρόνια ακόμα και δεκαετίες υποστήριξε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ μπορεί να διαρκέσουν χρόνια ή δεκαετίες.
Η ΕΕ ανέκαθεν είχε αυστηρά κριτήρια και είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή ούτε η Ουκρανία ούτε η Μολδαβία πληρούν αυτά τα κριτήρια» υπογράμμισε ο Peskov, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική απόφαση, καθώς η ΕΕ θέλει να δείξει τη στήριξη της σε αυτά τα κράτη.
«Αλλά τέτοια νέα μέλη μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την ΕΕ, και καθώς ζούμε στην ίδια ήπειρο με την ΕΕ, φυσικά το παρακολουθούμε στενά αυτό» τόνισε ο Peskov.

Peskov (Κρεμλίνο): Δεν μπορεί να κερδίσει η Ουκρανία

Σε συνέντευξή του στο NBC ο Peskov τόνισε πως η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία και οι ΗΠΑ το γνωρίζουν καλά αυτό.
«Εσείς (οι ΗΠΑ) τους λέτε (στους Ουκρανούς) - πηγαίνετε και πεθάνετε», είπε ο Peskov.
«Μην ανησυχείτε, θα σας δώσουμε αρκετά χρήματα και αρκετό οπλισμό, αλλά πρέπει να πάτε και να πεθάνετε.
Και ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορούν να κερδίσουν», πρόσθεσε.

«Οι ΗΠΑ πετούν δισεκατομμύρια δολάρια χωρίς κανένα αντίκρισμα στην Ουκρανία»

Οι ΗΠΑ πετούν δισεκατομμύρια δολάρια από τα κονδύλια του προϋπολογισμού τους που διατίθενται ως στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με τον Peskov, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, παρά τη βοήθεια αυτή δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο στο πεδίο της μάχης.

Florian Philippot (Γάλλος Πολιτικός): Στην Ευρώπη έχει χαθεί η κυριαρχία, είναι πιόνια των ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin έχει απόλυτο δίκιο όταν συγκρίνει τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ με συνεργάτες, αυτή την άποψη εξέφρασε ο αρχηγός του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες Florian Philippot.
Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι πολλοί ηγέτες της ΕΕ εξωτερικά προσπαθούν να φανούν ηρωικοί όπως ο Γάλλος στρατηγός Charles de Gaulle, αλλά στην πράξη συμπεριφέρονται όπως ο Στρατάρχης Philippe Pétain, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έγινε «συνεργάτης και υποτάχθηκε στη θέληση των κατακτητών».
«Ο Putin έχει 100% δίκιο σήμερα όταν περιγράφει τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ!».
Ο πολιτικός τόνισε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν χάσει την κυριαρχία τους και ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα των χωρών τους.
Έτσι είναι! Ηγούνται, προδότες και συνεργάτες που πρέπει να εξαλειφθούν επειγόντως! - κατέληξε ο Florian Philippot.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin συνόψισε τα αποτελέσματα του 2023 στις 14 Δεκεμβρίου 2023 σε μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου που κράτησε 4 ώρες και 4 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Putin είπε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ «έχασαν σε μεγάλο βαθμό την κυριαρχία τους» και παίρνουν πολλές αποφάσεις «εις βάρος τους».
Ανέφερε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Robert Fico και τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban, σημειώνοντας ότι «δεν είναι φιλορώσοι πολιτικοί, αλλά πατριώτες». «Υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, αλλά δεν υπάρχουν πια τέτοιοι άνθρωποι, απλά δεν υπάρχουν», συνόψισε ο Ρώσος ηγέτης.

Marechal (Γαλλίδα πολιτικός): Πρέπει να έχουμε διάλογο με τη Ρωσία για τα γαλλικά συμφέροντα

Το Παρίσι πρέπει να διατηρήσει διάλογο με τη Μόσχα, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι LCI η Marion Marechal, αναπληρώτρια επικεφαλής του δεξιού κόμματος Reconquista και πρώην βουλευτής (από το 2012 έως το 2017) της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης (Κάτω Βουλή).
«Όταν πρόκειται για γαλλικά συμφέροντα, πρέπει να είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε τον διάλογο», είπε.
«Η Ρωσία δεν θα εξαφανιστεί από την Ευρώπη, θα παραμείνει γείτονάς μας, είτε το θέλουμε είτε όχι.
Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ο διάλογος με διπλωματικά μέσα», πρόσθεσε.
Συμφώνησε εξάλλου με τη θέση του πρώην Γάλλου προέδρου (2007-2012) Nicolas Sarkozy, ο οποίος θεωρεί απαραίτητο να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία.
«Όπως σωστά τόνισε ο Sarkozy είτε καταστρέφεις τον αντίπαλό σου και δεν νομίζω ότι κανείς σήμερα σκέφτεται την πιθανότητα να καταστρέψει μια πυρηνική δύναμη,
αυτή είναι η Ρωσία, είτε έρχεσαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αυτό είναι που απαιτείται », κατέληξε η Marechal.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει δηλώσει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνεργασία με το Παρίσι εάν η Γαλλία ενδιαφέρεται.

Εξοργίστηκε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας σε ερώτηση ότι η Ρωσία κέρδισε…

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Danilov επέπληξε το κορυφαίο κανάλι YouTube Radio NV επειδή ρώτησε γιατί απέτυχε το σχέδιο επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά των Ρώσων.
Ο πόλεμος είναι πόλεμος.
Λάβετε υπόψη ότι όταν χρησιμοποιείτε μια τέτοια φράση και νομίζετε ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο στον πόλεμο…
«Αυτό δεν συμβαίνει στη ζωή», είπε ο αξιωματούχος του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον Alexey Danilov, οι πολεμικές επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες για τον ουκρανικό στρατό και ο εχθρός είναι ανώτερος από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε διάφορες παραμέτρους.

Strana (Ουκρανικό μέσο): Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Οδησσό πήγαν να στρατολογήσουν 15χρονα παιδιά

Στην Οδησσό, εκπρόσωποι των στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στράτευσης πραγματοποίησαν επιδρομή στον αθλητικό σύλλογο Synergy Fitness και άρχισαν να συλλαμβάνουν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των 15χρονων παιδιών, γράφει η Ουκρανική Strana.
«Περισσότεροι από 30 άνθρωποι υπάλληλοι στρατιωτικών ληξιαρχείων και στρατολογικών στέκονται έξω και 30 άτομα έχουν εγκλωβιστεί μέσα.
Πιάνουν όλα τα αγόρια, ακόμα και 15χρονα, και ρωτούν την ηλικία και τα έγγραφά τους».
Όπως επισημαίνει η Ουκρανική Strana, αυτή δεν είναι η πρώτη επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας σε γυμναστήρια και αθλητικούς συλλόγους και ως εκ τούτου οι Ουκρανοί άρχισαν να δωρίζουν τις συνδρομές τους.
Στην Ουκρανία, ένα καθεστώς στρατιωτικού νόμου και ένα διάταγμα για γενική επιστράτευση έχουν τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022.
Σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να φύγουν από την Ουκρανία.
Η αποφυγή στρατιωτικής θητείας είναι αδίκημα και υπόκειται σε ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών.
Η κλήση μπορεί να επιδοθεί σε διαφορετικούς χώρους.
Έχουν εμφανιστεί πολλά βίντεο για το πώς γίνεται αυτό στους δρόμους, στα βενζινάδικα και στις καφετέριες, οι άντρες συλλαμβάνονται και οδηγούνται με τη βία σε στρατιωτικά γραφεία καταγραφής και στράτευσης.
Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας όλοι οι άνδρες οδηγούνται αδιακρίτως σε σημεία κινητοποίησης. Επίσης, διάφορες πηγές, μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατεύσιμοι που συνελήφθησαν, τόνισαν ότι αμέσως μετά τη στράτευση βρέθηκαν σε θέσεις πρώτης γραμμής χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί.

Στα χακί όλη η Ουκρανία – Υποχρεωτική η στρατιωτική εκπαίδευση για άνδρες και γυναίκες από 18 ετών και άνω

Ένα νέο σχέδιο νόμου για την επιστράτευση στην Ουκρανία θα προβλέπει γενική στρατιωτική εκπαίδευση για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που είναι τουλάχιστον 18 ετών, δήλωσε η βουλευτής του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» του  Zelensky, Maryana Bezuglaya.
«Στο νομοσχέδιο για προσλήψεις και επιστράτευση με την κατάργηση του ορισμένου χρόνου, εισάγουμε ένα νέο είδος στρατιωτικής θητείας - υποχρεωτική βασική γενική στρατιωτική εκπαίδευση για όλους τους πολίτες. Είναι εκπαίδευση για άνδρες και γυναίκες από την ηλικία των 18», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με την Bezuglaya, μια τέτοια εκπαίδευση θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο τα βασικά στοιχεία του χειρισμού όπλων, την τακτική, την ιατρική, αλλά και την εκμάθηση του χειρισμού drones.
Ανέφερε επίσης ότι το νομοσχέδιο θα ορίζει την επιστράτευση γυναικών σε θέσεις στο εσωτερικό μέτωπο.
Όπως σημείωσε, οι γυναίκες θα δικαίωμα αναβολής και απόλυσης, λόγω εγκυμοσύνης.
Η Bezuglaya διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο εντός δύο εβδομάδων.

Matvienko (Ουκρανός αιχμάλωτος); Μας έστειλαν σε σφαγή στο Rabotino

Μια μονάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης κοντά στο χωριό Rabotino στη Zaporizhia, έχασε 43 από τους 48 στρατιώτες της σε μόλις μια μέρα, είπε στο Sputnik ο Ουκρανός αιχμάλωτος Ivan Matvienko, ο οποίος εκπαιδεύτηκε σε βάση του ΝΑΤΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πρόσθεσε ότι είχαν υποβληθεί σε εκπαίδευση ενός μήνα πριν από την επίθεση και ρίχτηκαν στη μάχη χωρίς καμία αναγνώριση.
«Μας έστειλαν στην επίθεση στις 28 Οκτωβρίου - δύο ομάδες, είχαν απομείνει μόνο 40 από την μονάδα μας εκείνη τη στιγμή, ίσως και λιγότεροι», είπε ο αιχμάλωτος.
Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των τριών μηνών των μαχών μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, δεν έμειναν ζωντανοί περισσότεροι από 10 από τους 200 άνδρες της μονάδας του, που είχαν εκπαιδευτεί στη Βρετανία.
Τις τελευταίες εβδομάδες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την επιτυχή απόκρουση των ουκρανικών επιθέσεων προς την κατεύθυνση της Zaporizhia συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Rabotino, με εβδομαδιαίες ουκρανικές απώλειες που κυμαίνονται από 260 έως 760 άνδρες.
Συνολικά, από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, το Κίεβο έχασε περισσότερους από 4.300 στρατιωτικούς και μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων, στην κατεύθυνση της Zaporizhia.


Οι Ουκρανοί έπληξαν με Storm Shadow στη Μαριούπολη

Με πυραύλους Storm Shadow έπληξαν νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 15/12 τα ξημερώματα την Μαριούπολη οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό ανέφεραν οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πυραυλικό αυτό χτύπημα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Όπως αναφέρουν οι αρχές του Donetsk, οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν πέντε βομβαρδισμούς κατά της επικράτειας της χθες Πέμπτη 14/12, κατά τους οποίους τραυματίστηκαν 5 πολίτες ενώ ζημιές υπέστησαν 9 κτήρια κατοικιών.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό drone πριν φτάσει στην έδρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Ένα ουκρανικό drone καταρρίφθηκε πάνω από τη θάλασσα στη Σεβαστούπολη, χωρίς να έχουν αναφερθεί ζημιές δήλωσε ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής, Mikhail Razvozhayev.
«Το σύστημα αεράμυνας ενεργοποιήθηκε πάνω από τη θάλασσα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε.
Όπως ανέφερε η Υπηρεσία Διάσωσης της Σεβαστούπολης, δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε υποδομές», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Η Σεβαστούπολη, η έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δέχεται περιοδικά επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα.
Η τελευταία τέτοια επίθεση αναφέρθηκε στις 17 Νοεμβρίου, όταν τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο εναέριους στόχους.

Κατερρίφθησαν 26 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 26 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα την Παρασκευή (15/12/2023).
«Από τις 20:30 έως τις 22:30 ώρα Μόσχας (5:00-7:00 μ.μ. GMT) στις 15 Δεκεμβρίου, έγινε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης του καθεστώτος του Κιέβου σε εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ρωσίας με τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σταθερής πτέρυγας.
Είκοσι έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας», ανέφερε.

Η Ρωσία κατέστρεψε το 90% των ουκρανικών drones με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου

Ρωσική μονάδα κατά drones που επιχειρεί στην πρώτη γραμμή ανακοίνωσε ότι το 90% των FPV που εξαπολύει η Ουκρανία δεν φτάνουν στον στόχο τους, όπως γράφει η εφημερίδα Izvestia.
Μεταφέρει τα λόγια του διοικητή της μονάδας κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της ταξιαρχίας Sever V, μέρος του εθελοντικού σώματος εφόδου.
Έχοντας το διακριτικό κλήσης Turok, είπε ότι μόνο «10 στα 100 drones» φτάνουν στον στόχο.
«Αυτό οφείλεται στη διαφορά υψομέτρου και στην επιτυχή λειτουργία των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW).
Εάν ο Ουκρανός χειριστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών εξαπολύει το drone από χαμηλά, με υψηλό έδαφος μπροστά, η επικοινωνία θα χαθεί εκτός εάν πετάξει ένας επαναλήπτηξς από πάνω.
Δεν φτάνουν τόσο χάρη στον ηλεκτρονικό μας πόλεμο όσο και στη διαφορά υψομέτρου», πρόσθεσε.
Επίσης η Ρωσία χρησιμοποιεί επαναλήπτες, οι οποίοι αναμεταδίδουν σήματα μεταξύ του χειριστή και του UAV όταν το τελευταίο πετά σε μεγαλύτερες αποστάσεις.
Οι χειριστές drones του ουκρανικού στρατού χρησιμοποιούν επίσης «πολύ ενεργά» τα drones FPV για να ρίχνουν βόμβες, όπως έχει χρησιμοποιήσει «αναγνωριστικά τετρακόπτερα» για «ρίψη πυρομαχικών».

Τι συνέβη στο μέτωπο το τελευταίο 24ωρο

Πέρα από τη Μαριούπολη και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν μαζικά χτυπήματα με όλμους και πυραύλους τόσο στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου στην Kherson (αναφέρθηκαν 90 επιθέσεις σε 12 οικισμούς μέσα σε ένα 24ωρο) όσο και στη συνοριακή γραμμή της ρωσικής επαρχίας του Belgorod, την οποία έπληξαν περισσότερες από 20 φορές το τελευταίο 24ωρο.
Από την πλευρά τους οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις τελευταίες 24 ώρες αποθήκες πυρομαχικών σε Daryevka και Volnyansk ενώ έπληξαν και τα λιμάνια του Reni και του Izmail στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού.
Ρωσική πυραυλική επίθεση έγινε στο αεροδρόμιο του Starokonstantinov, στην περιοχή του Zhitomir ενώ εκρήξεις καταγράφηκαν και στο Κίεβο, κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου Zhulyani.
Σκληρές μάχες αναφέρθηκαν κοντά στο Novofedorovka ενώ οι Ουκρανοί υπέστησαν βαριές απώλειες σε μάχες κοντά στο Krynki.
Οι Ρώσοι ενίσχυσαν τις θέσεις τους νότια της Maryinka, προωθήθηκαν και κατέλαβαν νέες θέσεις βόρεια του Stepovoe ενώ αντιμετώπισαν με επιτυχία τις αντεπιθέσεις των Ουκρανών σε Verbovoe και Sinkovka.
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου 26 ουκρανικά drones καθώς και τρεις πυραύλους HIMARS.

Πραγματική σφαγή – Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 4.300 στρατιώτες σε Donetsk, Zaporizhia, Kherson και Kupyansk

Η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 1.580 στρατιώτες που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην κατεύθυνση του Donetsk την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/12/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Κατά τη δεδομένη περίοδο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν 49 επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα προς την κατεύθυνση του Donetsk 11 επιθέσεις στην κατεύθυνση Krasny Liman, οκτώ στη Zaporizhia και δύο στο νότιο Donetsk.
«Οι απώλειες του εχθρού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο Donetsk ανήλθαν σε περισσότερους από 1.580 στρατιωτικούς νεκρούς και τραυματίες, δύο άρματα μάχης, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 13 οχήματα και 31 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το Κίεβο έχασε επίσης έως και 1.100 στρατιώτες στην κατεύθυνση Krasny Liman, περισσότερους από 600 στρατιώτες στην κατεύθυνση Donetsk, 425 στο Kupyansk, 335 στρατιώτες στη Zaporizhia και έως και 290 στρατιώτες στην κατεύθυνση Kherson.

Τουλάχιστον 40 μαζικές επιδρομές των Ρώσων κατέστρεψαν ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια και αποθήκες πυρομαχικών

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 40 μαζικές επιδρομές σε ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια και αποθήκες πυρομαχικών,
αναχαίτισαν έναν πύραυλο Tochka-U και δύο S-200, ενώ κατέρριψαν ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 και 119 drones την προηγούμενη εβδομάδα, μετέδωσε το Tass την Παρασκευή 15/12/2023 επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.
77.jpg
Επιπλέον, οι Ρώσοι κατέλαβαν αρκετές ουκρανικές θέσεις κοντά στην Razdolovka βόρεια του Soledar ενώ επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους μεταξύ Klescheevk και Ivanovskoe.
Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν έδαφη στα περίχωρα της Bogdanovka.
78.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης