Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Δύση θέλει να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και όχι να την επιλύσει

Ρωσία: Η Δύση θέλει να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και όχι να την επιλύσει
Το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο Zelensky είναι μία ανεδαφική φόρμουλα πολέμου, τονίζει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα
Οι δυτικές χώρες προωθούν τη λεγόμενη ειρηνευτική διευθέτηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για να παρατείνουν τη σύγκρουση αντί για να την διευθετήσουν πραγματικά, δήλωσε ο Ρώσος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΑΣΕ Alexander Volgarev.
«Προσπαθώντας να παραταθεί η ένοπλη αντιπαράθεση, οι χορηγοί του καθεστώτος του Κιέβου, πρώτα απ' όλα η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, κατάφεραν να επιβάλλουν στην ομάδα του Volodymyr Zelensky να διακόψει τις διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία μετά τις διαβουλεύσεις τον Μάρτιο του 2022 στη Λευκορωσία και την Τουρκία.
Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2022 χαιρέτισε τη νομοθετική απαγόρευση του Zelensky για κάθε πολιτικό διάλογο με τη Ρωσία», είπε.

Ανεδαφική φόρμουλα πολέμου

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, σε μια προσπάθεια να παρατείνει τη σύγκρουση, η Δύση προωθεί «την ανεφάρμοστη φόρμουλα Zelensky με 10 σημεία, που μοιάζει με τελεσίγραφο, η οποία, στην πραγματικότητα, είναι μια φόρμουλα πολέμου», η οποία «αποκλείει κάθε πιθανότητα μια μόνιμη πολιτική και διπλωματική διευθέτηση».
Απευθυνόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των G20 τον Νοέμβριο του 2022, ο Zelensky είπε ότι το Κίεβο είχε ένα «σχέδιο για την επίτευξη ειρήνης» που αποτελείται από 10 σημεία.
Μεταξύ αυτών είναι η πυρηνική ασφάλεια, η επισιτιστική και η ενεργειακή ασφάλεια, η ανταλλαγή «κρατουμένων», καθώς και η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τη Ρωσία, το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο του Zelensky δεν είναι παρά ένα εγχειρίδιο που συντάχθηκε στις ΗΠΑ για το πώς να πυροδοτήσει μια σύγκρουση στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης