Τελευταία Νέα
Διεθνή

Naryshkin (Υπηρεσία Πληροφοριών Ρωσίας): Απελπιστικά μάταια τα όνειρα της Δύσης για νίκη στην Ουκρανία

Naryshkin (Υπηρεσία Πληροφοριών Ρωσίας): Απελπιστικά μάταια τα όνειρα της Δύσης για νίκη στην Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν κυνικά τον πληθυσμό αυτής της χώρας ως τροφή για κανόνια στην επιθετικότητά τους κατά της Ρωσίας, τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών
Σχετικά Άρθρα
Η κατάσταση στο έδαφος της ζώνης σύγκρουσης στην Ουκρανία, δείχνει πολύ καλά ότι η ελπίδα της Δύσης να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία είναι προφανώς μη ρεαλιστική, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR), Sergey Naryshkin.
Τόνισε ότι η Ουκρανία ήταν το βασικό σημείο των ανατρεπτικών προσπαθειών της Δύσης στην περιοχή.
«Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν κυνικά τον πληθυσμό αυτής της χώρας ως τροφή για κανόνια στην επιθετικότητά τους κατά της Ρωσίας.
Στέλνοντας ατελείωτα φορτία όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να επιφέρουν στη Μόσχα αυτό που η Δύση συνήθως περιγράφει ως στρατηγική ήττα, αλλά η πραγματική κατάσταση στο έδαφος δείχνει ότι τέτοια όνειρα είναι απελπιστικά μάταια», είπε στη 19η συνάντηση των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ).
«Σήμερα οι Δυτικοί διατυπώνουν τον στόχο τους με διαφορετικό τρόπο: «Δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει».
Αλλά θα πρέπει να εγκαταλείψουν και αυτό το αξίωμα», είπε ο Naryshkin.

Ψάχνουν μισθοφόρους

Σύμφωνα με τον αρχηγό της SVR, είναι αξιοσημείωτο ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και της Βρετανίας επικεντρώνουν επίσης τις προσπάθειές τους στην εύρεση μισθοφόρων που θα συμφωνούσαν να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.
«Οι Δυτικοί αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην επάνδρωση και τη διασφάλιση της πολεμικής ετοιμότητας των εθνοτικών ταγμάτων από τα κράτη της ΚΑΚ.
Μερικά από τα μέλη τους θεωρούνται ως εφεδρεία για τη διεξαγωγή ανατρεπτικών ενεργειών και δολιοφθορών στο έδαφος όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και άλλων χωρών της ΚΑΚ, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια σημαντικών προεκλογικών εκστρατειών», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης