Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση απλά... παρακολουθεί άφωνη: Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία 10 υπερηχητικών πλοίων μεταφοράς Zircon

Η Δύση απλά... παρακολουθεί άφωνη: Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία 10 υπερηχητικών πλοίων μεταφοράς Zircon
Η ανακοίνωση έγινε κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη φρεγάτα Admiral Kasatonov
Σχετικά Άρθρα
Ο σύγχρονος ρωσικός στόλος γίνεται μια ολοένα και πιο εντυπωσιακή δύναμη μεγάλης κλίμακας στην παγκόσμια σκηνή, χάρη στην ταχεία ανάπτυξη και εισαγωγή προηγμένων τεχνολογιών.
Ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δήλωση του ναυάρχου Nikolai Evmenov σχετικά με τα σχέδια δημιουργίας δέκα φρεγατών Project 22350 εξοπλισμένων με υπερηχητικά προϊόντα Zircon.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη φρεγάτα Admiral Kasatonov.
Αυτές οι φρεγάτες, οι οποίες αποτελούν τη λεγόμενη σειρά «admiral», αντιπροσωπεύουν μια σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη και τη δημιουργία σύγχρονων πλοίων μεταφοράς.
Τα υπερηχητικά Zircon που είναι εγκατεστημένα σε αυτά τα πλοία είναι ικανά να φτάσουν ταχύτητες πολλές φορές υψηλότερες από την ταχύτητα του ήχου, γεγονός που τα καθιστά σχεδόν άτρωτα για τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα ελέγχου αέρα, όπως αποδεικνύεται από την επιτυχή χρήση των προϊόντων Kinzhal από τους σχηματισμούς μας.

Μια έκπληξη περίμενε τη Δύση...

Η σειρά ξεκίνησε με τη φρεγάτα Admiral Gorshkov, η οποία έχει ήδη εκσυγχρονιστεί και συμμετείχε με επιτυχία στις δοκιμές προϊόντων Zircon. Μετά από αυτόν, ο ναύαρχος Kasatonov έλαβε τέσσερα τέτοια υπερηχητικά μέσα, δίνοντας άλλο ένα ισχυρό πλεονέκτημα του ρωσικού στόλου. Η Admiral Golovko, η επόμενη φρεγάτα της σειράς, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των κρατικών δοκιμών και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία μαζί με προϊόντα υπερήχων.
Άλλα πλοία αυτής της σειράς βρίσκονται επίσης στη διαδικασία κατασκευής και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των Admiral Isakov, Admiral Amelchenko, Admiral Chichagov, Admiral Yumashev και Admiral Spiridonov. Εκτός από αυτά, σχεδιάζεται η παράδοση των φρεγατών "Admiral Kapitanets" και "Admiral Vysotsky".
Ο ναύαρχος Evmenov τόνισε ότι η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών στο κύριο πλοίο και τις πρώτες σειριακές φρεγάτες θα χρησιμοποιηθεί για να επιταχυνθεί η κατασκευή και ο εξοπλισμός των επόμενων πλοίων της σειράς.
Αυτό αναμφίβολα θα ενισχύσει τις δυνατότητες της πλευράς μας στη διεθνή σκηνή και θα καταδείξει την τεχνολογική της υπεροχή.
Έτσι, ο ρωσικός στόλος, εξοπλισμένος με φρεγάτες Project 22350 με υπερηχητικά προϊόντα Zircon, γίνεται ένας από τους πιο ισχυρούς και τεχνολογικά προηγμένους στόλους στον κόσμο. Τα συγκεκριμένα πλοία όχι μόνο ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες του έθνους μας, αλλά αποδεικνύουν επίσης την ικανότητά του να καινοτομεί και να αναπτύσσει προηγμένες ικανότητες, κάτι που αναμφίβολα επηρεάζει την παγκόσμια ισορροπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης