Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (πρώην CIA): Δυστυχώς οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι πιόνια – O Zelensky θυσιάζει τον στρατό του στη γεωπολιτική σκακιέρα

Ritter (πρώην CIA): Δυστυχώς οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι πιόνια  – O Zelensky θυσιάζει τον στρατό του στη γεωπολιτική σκακιέρα
Ο Zelensky δεν υπηρετεί τον λαό της χώρας του, υπηρετεί τα συμφέροντα της Δύσης, επισημαίνει ο Αμερικανός ειδικός
Σχετικά Άρθρα
Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του ηγέτη της Ρωσίας, Vladimir Putin και του Ουκρανού ομολόγου του Volodymyr Zelensky όσον αφορά την προσέγγισή τους στην ένοπλη σύγκρουση, υποστηρίζει ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός και αναλυτής της CIA.
Και αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά σε όσα είπε ο Putin στη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς την Πέμπτη (14/12/2023).
Ο Putin υπερασπίζεται την κυριαρχία της χώρας του σε κάθε βήμα ενώ ο Zelensky επέτρεψε να γίνει η Ουκρανία το εργαλείο μιας Δύσης «πρόθυμης να θυσιάσει αυτό το έθνος, τους στρατιώτες του και τον λαό του σε ένα πεδίο μάχης όπου δεν θα πάρουν τίποτα άλλο παρά θάνατο και καταστροφή» υπογράμμισε ο Scott Ritter.
Ο Putin νοιάζεται για τον ρωσικό λαό, τους στρατιώτες και το έθνος και εκεί βρίσκεται η βαθιά διαφορά του με τον Zelensky ως προς την προσέγγιση της σύγκρουσης.

Ο Zelensky θυσιάζει τον στρατό του

«Αν εμπλακείς σε ένοπλη σύγκρουση, θα υπάρξουν συνέπειες, θα υπάρξουν νεκροί, τραυματίες, αλλά είναι ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους να αποτρέψει άσκοπα θύματα πολέμου», είπε ο Ritter.
Εδώ βρίσκεται το «μυστικό» της ρωσικής προσέγγισης πρόσθεσε, καθώς ο Putin έχει δείξει ότι είναι πάντα έτοιμος να θέσει τα συμφέροντα του ρωσικού λαού και των στρατιωτών της Ρωσίας πάνω από όλα, τόνισε ο Ritter.
Ο Volodymyr Zelensky, αντίθετα, αντί να αποδεχτεί τους γενναιόδωρους όρους που θέτει η Μόσχα που θα μπορούσαν να είχαν σώσει τις ζωές Ουκρανών στρατιωτών, υποχώρησε στην πίεση που του ασκούσαν ο τότε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και άλλοι Δυτικοί ηγέτες, οι οποίοι είπαν, «Μην αποδεχτείτε τους όρους ειρήνης» και «συνεχίστε τη σύγκρουση».

Οι Ουκρανοί στρατιώτες θυσιάζονται στη γεωπολιτική σκακιέρα

Είναι προφανές ότι είναι αδύνατο για τους Ουκρανούς να νικήσουν τον ρωσικό στρατό, ωστόσο αυτό το αφήγημα υπηρέτησε ο Zelensky όταν δέχτηκε τη δυτική στρατιωτική βοήθεια…
Ωστόσο, το ερώτημα είναι: για ποιον σκοπό το έκανε αυτό ο Zelensky;
Το έκανε αυτό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ουκρανίας ή τα συμφέροντα της Δύσης;
«Ο Zelensky δεν υπηρετεί τον λαό της χώρας του.
Επέτρεψε να υποταχθεί η κυριαρχία της Ουκρανίας στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Η σύγκρουση δεν λαμβάνει υπόψη την Ουκρανία», επεσήμανε ο ειδικός.
Καθώς η Δύση συνεχίζει να διοχετεύει στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων στο Κίεβο, παρά τις αποτυχημένες αντεπιθέσεις και τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, οι στρατιώτες της Ουκρανίας δεν είναι κάτι περισσότερο από «πιόνια που πρέπει να θυσιαστούν σε μια γεωπολιτική σκακιέρα όπου η Δύση κοιτάζει μόνο τα δικά της συμφέροντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης