Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πτήσεις F-16 από τις βάσεις του ΝΑΤΟ θα είναι κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία, δήλωσε η Σλοβακία

Οι πτήσεις F-16 από τις βάσεις του ΝΑΤΟ θα είναι κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία, δήλωσε η Σλοβακία
Προειδοποίηση Ρωσίας για τον κίνδυνο κλιμάκωσης που θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Για τη ρωσική πλευρά, οι αναχωρήσεις ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν κόκκινη γραμμή, αυτό θα οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σλοβακικού κοινοβουλίου.
Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών, Konstantin Gavrilov, δήλωσε ότι η Ρωσία θα εξετάσει τη χρήση μαχητικών F-16 από αεροπορικές βάσεις στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία ως συμμετοχή αυτές οι χώρες στη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα ανάγκαζε τη Ρωσία να απαντήσει σε μέτρα.
«Ο Ρώσος Πρέσβης με ενημέρωσε για ένα σημαντικό θέμα.
Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, ορισμένες δυτικές χώρες πρόκειται να συμμετάσχουν απευθείας στον πόλεμο στην Ουκρανία, παρέχοντας τα αεροδρόμιά τους για ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία θα συμμετάσχουν στις μάχες από το έδαφος τους…
Για τη Ρωσία, αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή και προειδοποιούν ότι θα οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση, η κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», έγραψε ο αντιπρόεδρος του σλοβακικού κοινοβουλίου και σημείωσε ότι «η Σλοβακία πρέπει να παραμείνει στο πλευρό της ειρήνης».
Μέχρι σήμερα, η Ολλανδία και η Δανία, μεταξύ των δυτικών χωρών, έχουν συμφωνήσει να μεταφέρουν τα F-16 στην Ουκρανία Συγκεκριμένα, η Ολλανδία αναμένει να στείλει τα πρώτα μαχητικά στο Κίεβο το 2024.
Όπως έγραψε προηγουμένως η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο , η μεταφορά του F-16 δεν θα παράσχει στο Κίεβο την επιθυμητή αεροπορική υπεροχή, καθώς τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είναι πολύ αποτελεσματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης