Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο χρησμός του Kadyrov: Η υπόθεση Ουκρανία θα έχει τελειώσει τον Ιούνιο - Πιο εύκολα κι από τη ... Μαριούπολη η κατάληψη του Κιέβου

Ο χρησμός του Kadyrov: Η υπόθεση Ουκρανία θα έχει τελειώσει τον Ιούνιο - Πιο εύκολα κι από τη ... Μαριούπολη η κατάληψη του Κιέβου
«Θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες» τόνισε με νόημα ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μπορεί να ολοκληρωθεί την ερχόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης με κατοίκους της ημιαυτόνομης δημοκρατίας.
«Πιστεύω ότι το τέλος θα πρέπει να αναμένεται την άνοιξη του επόμενου έτους, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. <...> Όλες οι δυνατότητες τους έχουν ήδη εξαντληθεί, δεν υπάρχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό, χρήματα επίσης, έχουν προβλήματα με τα όπλα. Ακόμα κι αν έπαιρνα εγώ την απόφαση, <...> θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες» τόνισε με νόημα ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας.
Μάλιστα, ο Kadyrov πρόσθεσε ότι η κατάληψη του Κιέβου θα ήταν ευκολότερη από "ακόμη και από τη Μαριούπολη"», αλλά ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει το καθήκον να διατηρήσει τις πόλεις και να διαπραγματευτεί με όσους θέλουν να παραδοθούν.

Ειρηνευτικές συνομιλίες υπό τους όρους των νικητών

Η Μόσχα εκφράζει συνεχώς την ετοιμότητά της να επαναλάβει τον διάλογο με το Κίεβο, αλλά οι ουκρανικές αρχές έχουν νομικά απαγορεύσει στον εαυτό τους τη διαπραγμάτευση.
Ταυτόχρονα, στη Δύση, είναι η Ρωσία που κατηγορείται για απροθυμία να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και η κατηγορηματική άρνηση της Ουκρανίας αγνοείται.
Όμως, όπως σημείωσε ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Dmitry Peskov, δεν υπάρχουν επί του παρόντος προϋποθέσεις για τη μετάβαση της κατάστασης στην Ουκρανία σε ειρηνική κατεύθυνση.
Για τη Ρωσία, η επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης παραμένει απόλυτη προτεραιότητα, έχουν τονίσει επανηλειμμένα οι αξιωματούχοι της Μόσχας.
Η διαδικασία διευθέτησης, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, είναι δυνατή, αλλά υπό τον όρο ότι θα ληφθούν υπόψη η de facto κατάσταση στο πεδίο και οι νέες πραγματικότητες.
Ο Vladimir Purin, από την πλευρά του, έχει επισημάνει ότι εάν η Ουκρανία θέλει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης, τότε αυτό που χρειάζεται δεν είναι θεατρινίστικες χειρονομίες, αλλά η κατάργηση του διατάγματος που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις.
Ταυτόχρονα, τόνισε, πως μια διευθέτηση είναι δυνατή μόνο εάν τηρηθούν οι εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης