Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τροφή για τα κανόνια και οι ξένοι - Σκοτώθηκε Σουηδός μισθοφόρος στην Ουκρανία

Τροφή για τα κανόνια και οι ξένοι - Σκοτώθηκε Σουηδός μισθοφόρος στην Ουκρανία
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή για τα κανόνια»
Ένας Σουηδός μισθοφόρος, που πολέμησε για λογαριασμό της Ουκρανίας, σκοτώθηκε στη ζώνη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αναφέρει το σουηδικό πρακτορείο SVT, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της σκανδιναβικής χώρας.
«Ο Σουηδός σκοτώθηκε σε μάχες στην Ουκρανία.
Το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε... ότι ο άνδρας είναι περίπου 30 ετών και κατάγεται από τη Svealand», αναφέρεται στο μήνυμα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή για τα κανόνια» και ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να τους στοχεύει και να τους εξαφανίζει σε όλη τη ζώνη σύγκρουσης.
Πολλοί μισθοφόροι έχουν παραδεχθεί κατά τη διάρκεια διαφόρων συνεντεύξεων ότι ο ουκρανικός στρατός στερείται αποτελεσματικού συντονισμού στη δράση τους.
Επιπλέον, αντιμετωπίζουν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης στις μάχες λόγω της έντονης φύσης της σύγκρουσης, κάτι που δεν μοιάζει με αυτό που έχουν βιώσει στο Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης