Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Bernie Sanders κατά του Biden: H μαζική θηριωδία στη Γάζα επιδοτείται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους

Παρέμβαση Bernie Sanders κατά του Biden: H μαζική θηριωδία στη Γάζα επιδοτείται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους
Ο Γερουσιαστής καλεί τον Joe Biden να αποσύρει το αίτημα χρηματοδότησης του Ισραήλ
Σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden ο προοδευτικός γερουσιαστής του Vermont Bernie Sanders επέκρινε την «ανήθικη» στρατιωτική προσέγγιση του Ισραήλ στη Γάζα.
Ο Sanders υπογράμμισε τον ανθρώπινο απολογισμό του πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του μαζικού εκτοπισμού, του αυξανόμενου αριθμού νεκρών και των «αδιάκριτων» βομβαρδισμών.
«Αυτό δεν αποτελεί απλώς έναν ανθρωπιστικό κατακλυσμό, αλλά μια μαζική θηριωδία», έγραψε στην επιστολή του ο γερουσιαστής.
«Και γίνεται με βόμβες και εξοπλισμό που παράγονται και παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και επιδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Τραγικά, είμαστε συνένοχοι σε αυτό το μακελειό» τόνισε σχετικά ο άλλοτε υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Ο Biden ζητά περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, αλλά ο Γερουσιαστής τον καλεί να αποσύρει αυτό το αίτημα.
«Αυτά τα χρήματα θα επιτρέψουν τη συνέχιση του εκτεταμένου, αδιάκριτου βομβαρδισμού της κυβέρνησης Netanyahu» επεσήμανε.
Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση Biden να στηρίξει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για να εξασφαλίσει «μια άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία», σε συμφωνία με τα αντίστοιχα ψηφίσματα του Οργανισμού.
Ωστόσο, ο Γερουσιαστής, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία το 2016 και το 2020, έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κατάπαυση του πυρός με τη Hamas, προκαλώντας την οργή πολλών πρώην στελεχών και υποστηρικτών του που υποστήριζαν τον τερματισμό του πολέμου.
«Η μόνη ανθρωπιστική εκεχειρία είναι μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Είναι για τον λαό, τόσο τον αθώο Παλαιστινιακό όσο και τον Ισραηλινό λαό», δήλωσε στο Al Jazeera η Nusaiba Mubarak, η οποία είχε εργαστεί στο παρελθόν στις προσπάθειες προσέγγισης του Sanders στους Άραβες και μουσουλμάνους ψηφοφόρους κατά την εκστρατεία του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης