Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλή των Αντιπροσώπων: Καταθέτει για την υπόθεση φοροδιαφυγής ο Hunter Biden - Στο στόχαστρο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων: Καταθέτει για την υπόθεση φοροδιαφυγής ο Hunter Biden - Στο στόχαστρο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Έχω γίνει στόχος του περιβάλλοντος Trump» ισχυρίζεται ο γιος του Joe Biden
Σε ερευνητική επιτροπή της αμερικανικής Βουλής καλείται να καταθέσει ο γιος του Joe Biden, Hunter, για φοροδιαφυγή σε μία προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να φτάσουν – μέσω του γιου – σε διαδικασία αποπομπής του Αμερικανού προέδρου.
Σε δημόσια δήλωση έξω από το Καπιτώλιο, ο γιος του Biden εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όλων αυτών που προσπαθούν να τον χρησιμοποιήσουν, όπως λέει ο ίδιος, για να πλήξουν τον πατέρα του.
Αψήφησε το αίτημα των Ρεπουμπλικάνων να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών και σε δήλωση έξω από το Καπιτώλιο, δήλωσε ότι θα απαντήσει σε όποιες θεμιτές ερωτήσεις του γίνουν, αλλά μόνο δημοσίως.
Ξεκαθάρισε ότι έχει γίνει στόχος εδώ και έξι χρόνια του περιβάλλοντος Trump και των πολιτικών αντίπαλων του Joe Biden και τόνισε σε όλους με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε ποτέ καμία ανάμιξη στις δικές του επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και γι’ αυτό, όπως είπε, και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να προσκομίσουν σχετικά στοιχεία.
Βασικός ισχυρισμός των Ρεπουμπλικάνων είναι πως ο Hunter Biden επωφελήθηκε από ευνοϊκές αποφάσεις στις οποίες συμμετείχε ο πατέρας του, σημερινός πρόεδρος, όταν ήταν αντιπρόεδρος, το διάστημα 2009-2017.
Ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία.
Θέλουν τώρα να ξεκινήσει η διαδικασία αποπομπής πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Υπενθυμίζεται όμως, ότι ακόμη και αν αυτή η διαδικασία κινηθεί, δεν έχει καμία τύχη, γιατί εξακολουθούν να ελέγχουν οι Δημοκρατικοί τη Γερουσία.
Όλα αυτά την ώρα που απέχουμε λιγότερο από ένα χρόνο από τις αμερικανικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης