Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει καθηγητής σεισμολογίας: «Έρχεται σεισμός 9 Ρίχτερ, πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη»

Σοκάρει καθηγητής σεισμολογίας: «Έρχεται σεισμός 9 Ρίχτερ, πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη»
Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας, κυρίως θα επηρεαστούν οι περιοχές στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, καθώς η γεωλογική δομή είναι νεότερη, σε σχέση με την ασιατική, που είναι παλιά και αποτελείται από πιο σκληρά πετρώματα
Σεισμός μεγέθους ακόμα και 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις ζοφερές προβλέψεις του γνωστού Τούρκου καθηγητή Σεισμολογίας Naci Gorur.
Ο καθηγητής δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu ότι εάν οι προβλέψεις περί 9 Ρίχτερ επαληθευτούν, ο σεισμός θα είναι καταστροφικός και θα επηρεάσει ακόμη και καλά φτιαγμένες κατασκευές.
«Σκεφτείτε μία λωρίδα των πρώτων 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά.
Εκεί θα υπάρχουν περισσότερα προβλήματα, διότι η ένταση του σεισμού αναμένεται να φθάσει τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι και τη Σηλυβρία», ανέφερε .
Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας, κυρίως θα επηρεαστούν οι περιοχές στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, καθώς η γεωλογική δομή είναι νεότερη, σε σχέση με την ασιατική, που είναι παλιά και αποτελείται από πιο σκληρά πετρώματα.
«Αυτό επηρεάζει το κτηριακό απόθεμα και την αντισεισμική αντοχή σε σεισμούς», είπε ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης