Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ξεχείλισε το ποτήρι - Σκληρά αντίποινα, εάν απογειωθούν από βάσεις του ΝΑΤΟ, τα F16 που δόθηκαν στην Ουκρανία

Ρωσία: Ξεχείλισε το ποτήρι -  Σκληρά αντίποινα, εάν απογειωθούν από  βάσεις του ΝΑΤΟ, τα F16 που δόθηκαν στην Ουκρανία
Ύστατη προειδοποίηση της Ρωσίας στα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία
(upd) Ραγδαία κλιμάκωση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, το οποίο στο πλαίσιο του πολέμου αντιπροσώπων στην Ουκρανία με μία απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια, σχεδιάζει να παραχωρήσει αεροδρόμια της Συμμαχίας για τα δυτικά αεροσκάφη που προτίθεται να παραδώσει στο Κίεβο.
Η Ρωσία θα καταφύγει σε αντίποινα, εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει τις αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ για τα αεροσκάφη δυτικής κατασκευής, τ
α οποία θα παραοδθούν στο Κίεβο λέει ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες στρατιωτικής ασφάλειας και ελέγχου των όπλων στη Βιέννη.
«Ακούμε ήδη σχόλια ότι, εν μέσω της σημαντικής καταστροφής της υποδομής των αεροδιαδρόμων της Ουκρανίας, τα F-16 που παραδίδονται στην Ουκρανία ενδέχεται να εκτελούν τις αποστολές τους από αεροπορικές βάσεις στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία», είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.
Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, η Μόσχα θα το δει ως συμμετοχή αυτών των χωρών στη σύγκρουση και θα αναγκάσει τη Ρωσία να καταφύγει σε «μέτρα αντίδρασης».

Δεν κρύβεται ο επιθετικός χαρακτήρας του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία επισημαίνει ότι «οι ΗΠΑ και οι δορυφόροί τους» συνεχίζουν να δημιουργούν απειλές για την ασφάλεια στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.
Πρόσθεσε ότι ο επιθετικός χαρακτήρας της δυτικής πολιτικής δεν κρύβεται πλέον
πίσω από διατυπώσεις για τον αποκλειστικά αμυντικό προσανατολισμό των στρατιωτικών δογμάτων της.
«Οι εθνικές δογματικές κατευθυντήριες γραμμές και οι αντίστοιχες του συνασπισμού των κρατών του ΝΑΤΟ εδραιώνουν αξιώσεις για παγκόσμια και περιφερειακή κυριαρχία, την οποία σχεδιάζουν να επιτύχουν χρησιμοποιώντας στρατιωτική δύναμη», τονίζει η Μόσχα.
Μέχρι σήμερα, η Ολλανδία και η Δανία, μεταξύ των δυτικών χωρών, έχουν συμφωνήσει να αποστείλουν F-16 στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, το Άμστερνταμ αναμένει να στείλει τα πρώτα μαχητικά στο Κίεβο το 2024.
f16.JPG

Washington Post: Δεν θα αλλάξουν κάτι στο μέτωπο τα F -16 

Νωρίτερα, η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι η μεταφορά των F-16 δεν θα παράσχει στο Κίεβο την επιθυμητή αεροπορική υπεροχή, καθώς τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είναι πολύ αποτελεσματικά.
Ένα από τα κύρια μέσα καταστροφής των μαχητικών F-16 πρώτης γραμμής, τα οποία η Δύση σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία, θα είναι οι πιο προηγμένοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στα συστήματα αεράμυνας της κατηγορίας 40N6 S-400, που χρησιμοποιούνται ήδη με επιτυχία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu στις αρχές Νοεμβρίου 2023, το ρωσικό σύστημα αεράμυνας θα χρειαστεί μόνο περίπου 20 ημέρες για να καταρρίψει όλα τα F-16 που θα παραλάβουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Στην Ουκρανία το S-400 χρησιμοποιεί τον κατευθυνόμενο αντιαεροπορικό πύραυλο υπερμεγάλου βεληνεκούς 40N6, ο οποίος είναι ο πιο προηγμένος στην κατηγορία του στον κόσμο και είναι εξοπλισμένος με κεφαλή με μοναδικές δυνατότητες.
Χάρη σε αυτόν τον πύραυλο, το S-400, σε συνδυασμό με το αεροσκάφος ανίχνευσης ραντάρ μεγάλης εμβέλειας A-50U, πλήττει στόχους πάνω από τον ορίζοντα, συμπεριλαμβανομένων ελιγμών υψηλής ταχύτητας σε χαμηλό ύψος».
Δυνητικά, το S-400 θα είναι σε θέση να χτυπήσει F-16 με πυραύλους 40N6 αμέσως μετά την απογείωση.
«Αναμένεται ότι αυτοί οι πύραυλοι θα γίνουν ένα από τα κύρια μέσα, μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη, για την καταστροφή των F-16».
Το F-16 «κατ' αρχήν δεν δημιουργεί καμία δυσκολία για τον εντοπισμό και την καταστροφή από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας».
Χαρακτήρισε προπαγάνδα την προσπάθεια του Κιέβου να παρουσιάσει αυτά τα αεροσκάφη ως σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Lavrov: Το τελευταίο απελπισμένο αφήγημα των ΗΠΑ

Καθώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας προφανώς αποτυγχάνει, οι ΗΠΑ υιοθέτησαν ένα τελευταίο απελπισμένο αφήγημα, να αποτρέψουν δήθεν τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να κερδίσει στην Ουκρανία ώστε να μην κατακτηθεί το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Μετά την κατάρρευση της λεγόμενης αντεπίθεσης, η Ουάσιγκτον σταμάτησε να μιλά για τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης και κατά την τελευταία επίσκεψη του Zelensky, ενεργοποίησε ένα νέο αφήγημα: «μην αφήσετε τον Putin να κερδίσει στην Ουκρανία», διαφορετικά όλα τα μέλη ΝΑΤΟ θα κατακτηθούν και τότε η Αμερική δεν θα μπορεί να την αντιμετωπίσει», είπε ο Lavrov μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.
«Είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια πρόκληση και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε σταθερά την αλήθεια μας», τόνισε.
Σημείωσε επίσης ότι «δεν είναι εύκολο για τους κακοπροαίρετους της Δύσης να αντιληφθούν το γεγονός ότι το στοίχημα για τις κυρώσεις κατά της ρωσικής οικονομίας έχει αποτύχει εντελώς».
«Ως εκ τούτου, αυτοί που ξεκίνησαν τον υβριδικό πόλεμο εναντίον μας δεν θα παραδεχτούν τα λάθη τους, προσπαθούν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερα παράνομα εργαλεία για να φθείρουν τη Ρωσία, όπως λένε, απολαμβάνοντας το όνειρο της εξάλειψης της χώρας μας ως ανεξάρτητης γεωπολιτικής αξίας», εξήγησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης