Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden και Nuland τελειώνουν τη φρίκη που ξεκίνησαν στην Ουκρανία το 2014 - Zakharova: Κανείς δεν ρώτησε τον αμερικανικό λαό

Biden και Nuland τελειώνουν τη φρίκη που ξεκίνησαν στην Ουκρανία το 2014 - Zakharova: Κανείς δεν ρώτησε τον αμερικανικό λαό
Σύμφωνα με τη Zakharova, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden απλώς ενημέρωσε τον αμερικανικό λαό για το τι σχεδίαζε να κάνει η κυβέρνησή του ως τετελεσμένο γεγονός
Σχετικά Άρθρα
Οι αμερικανικές αρχές δεν ρώτησαν ποτέ τους πολίτες τους αν θέλουν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο ραδιόφωνο Sputnik.
"Ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας δεν ήθελε ούτε να υποστηρίξει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, ούτε να ταυτιστεί με κάποιο τρόπο με την υπόθεση, να συνδεθεί με αυτήν ή να συμμετάσχει σε αυτήν.
Τους ανάγκασαν κυριολεκτικά σε όλα αυτά, παρόλο που κάποιοι από αυτούς αντιστάθηκαν μέχρι τέλους", δήλωσε η διπλωμάτης, σχολιάζοντας την τελευταία επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στις ΗΠΑ.
"Κανείς δεν τους ρώτησε γι' αυτό, ούτε όταν ξεκίνησαν όλα αυτά ούτε κατά τη διάρκεια των εξελίξεων που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία- κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους κάνει ερωτήσεις ή να διεξάγει ψηφοφορία για το θέμα", πρόσθεσε.

Προ τετελεσμένου γεγονότος ο αμερικανικός λαός

Σύμφωνα με τη Zakharova, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden απλώς ενημέρωσε τον αμερικανικό λαό για το τι σχεδίαζε να κάνει η κυβέρνησή του ως τετελεσμένο γεγονός.
"Πρόκειται για την ίδια ομάδα του Δημοκρατικού κόμματος που ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία που ξεκίνησε με το Μαϊντάν το 2013-2014.
Τα μέλη της είναι τα ίδια- είναι πάλι ο Βiden και η [υφυπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland", σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
"Τα ξεκίνησαν όλα τότε, αλλά έπρεπε να κάνουν ένα τετραετές διάλειμμα όταν ήρθε [στην εξουσία] ο Donald Trump- ωστόσο, αφού τον έβγαλαν από τον Λευκό Οίκο, επέστρεψαν στην ίδια ιδέα, αλλά με πιο φρενήρη τρόπο", δήλωσε η Zakharova.
Κανείς δεν ρώτησε τον [αμερικανικό] λαό όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ο Biden έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος [το 2020], δεν είπαν τίποτα που να δείχνει ότι θα κάνουν τέτοιο χάος, τόνισε h διπλωμάτης.

Το σχέδιο για την αμερικανική οικονομία

Η Zakharova σχολίασε επίσης τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken ότι περίπου το 90% των αμερικανικών κονδυλίων που φαινομενικά διατέθηκαν για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία είχαν στην πραγματικότητα επενδυθεί στην αμερικανική αμυντική βιομηχανία.
"Δηλαδή αυτό ήταν το σχέδιό σας για την αναζωογόνηση της αμερικανικής οικονομίας; Τότε γιατί δεν το είπατε αμέσως; Για ποιο λόγο χρειαζόσασταν το καθεστώς του Κιέβου, αν το αρχικό σχέδιο ήταν να εξασφαλίσετε επενδύσεις στην αμερικανική οικονομία;" ρώτησε ρητορικά η διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης