Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η προσπάθεια της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία απέτυχε παταγωδώς

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας):  Η προσπάθεια της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία απέτυχε παταγωδώς
Oι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία έχουν αποτύχει πλήρως, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov
Το ευρύ φάσμα και ο αριθμός των ξένων εταίρων του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία έχουν αποτύχει πλήρως, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή του κοινοβουλίου ή "γερουσία").
"Η πολιτική που αποσκοπεί στην απομόνωση της Ρωσίας έχει αποτύχει. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε τις πολυάριθμες περιπτώσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ του προέδρου Putin και των ξένων συναδέλφων του", δήλωσε ο Lavrov, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.
"Εμείς, όπως γνωρίζετε και βλέπετε στην πραγματικότητα, είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια πρόκληση και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την αλήθεια μας", πρόσθεσε.

Η Ρωσία διαμορφώνει μόνη της την ατζέντα

Επιπλέον, ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι η "αξιόπιστη πολιτική πορεία της Ρωσίας που βασίζεται στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ απολαμβάνει την ευρύτερη υποστήριξη μεταξύ των χωρών της παγκόσμιας πλειοψηφίας".
"Δεν προσαρμοζόμαστε σε έννοιες και σχήματα που προτείνονται από άλλες χώρες. Διαμορφώνουμε μόνοι μας την ατζέντα της εξωτερικής μας πολιτικής, με γνώμονα τις δικές μας προτεραιότητες, τηρώντας, πρέπει να τονίσω, τους αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου και λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των εταίρων μας που είναι έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί μας με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την εξέταση των [κυρίαρχων] συμφερόντων", τόνισε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης