Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Tesla ανακαλεί 2 εκατ. οχήματα – Προβλήματα στο σύστημα «Autopilot»

tags :
Η Tesla ανακαλεί 2 εκατ. οχήματα – Προβλήματα στο σύστημα «Autopilot»
Η Tesla θα αναπτύξει μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού που θα ενσωματώσει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις
Η Tesla πάνω από δύο εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποτραπεί η κατάχρηση του προηγμένου συστήματος υποβοήθησης οδηγού Autopilot.
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ερευνά την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk για περισσότερα από δύο χρόνια σχετικά με το κατά πόσον τα οχήματα της Tesla διασφαλίζουν επαρκώς ότι οι οδηγοί προσέχουν όταν χρησιμοποιούν το σύστημα υποβοήθησης οδηγού.
Η Tesla δήλωσε ότι οι έλεγχοι του λογισμικού του συστήματος Autopilot "ενδέχεται να μην είναι επαρκείς για να αποτρέψουν την κακή χρήση από τον οδηγό".
Η εκτελούσα χρέη Διοικητή της NHTSA Ann Carlson δήλωσε στο Reuters νωρίτερα φέτος ότι είναι "πραγματικά σημαντικό τα συστήματα παρακολούθησης του οδηγού να λαμβάνουν υπόψη ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται υπερβολικά την τεχνολογία".
Η Tesla θα αναπτύξει μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού που θα "ενσωματώσει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις σε αυτούς που ήδη υπάρχουν στα επηρεαζόμενα οχήματα για να ενθαρρύνει περαιτέρω τον οδηγό να τηρεί την ευθύνη της συνεχούς οδήγησης κάθε φορά που ενεργοποιείται το Autosteer".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης