Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tommy Tuberville (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Η Ουκρανία δεν είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει την Ρωσία από την αρχή

Tommy Tuberville (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Η Ουκρανία δεν είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει την Ρωσία από την αρχή
Ενημερωμένη πηγή στο αμερικανικό Κογκρέσο τόνισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι απίθανο να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση για το Κίεβο πριν από το τέλος του 2023
Η Ουκρανία δεν είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία από την αρχή και τα σχέδια που αποδίδονται στη Ρωσία ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ χρησιμεύουν ως δικαιολογία για να χρηματοδοτηθεί ξανά η Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Tommy Tuberville (Ρεπουμπλικανός από την Αλαμπάμα).
Ο Tommy Tuberville υπενθύμισε ότι κυκλοφορούν φήμες στο πολιτικό περιβάλλον των ΗΠΑ ότι εάν η Ρωσία κερδίσει την Ουκρανία, θα επιχειρήσει να εισβάλει στο έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ, αλλά ο ίδιος προσωπικά τις βρίσκει μη πειστικές.
«Ποτέ δεν πίστεψα σε αυτό το σενάριο και πιστεύω ότι χρησιμεύει ως δικαιολογία για την αποστολή πρόσθετης χρηματοδότησης», πρόσθεσε ο Tuberville.
Ενημερωμένη πηγή στο αμερικανικό Κογκρέσο τόνισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι απίθανο να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση για το Κίεβο πριν από το τέλος του 2023.
Η εφημερίδα Hill, επικαλούμενη μια σειρά Αμερικανών γερουσιαστών, γράφει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία αμφιβάλλουν ότι θα μπορέσουν να συμφωνήσουν για τη χορήγηση βοήθειας στο Κίεβο.
Για παράδειγμα, ο γερουσιαστής James Lankford είναι πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν το 2024.
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023 και τρεις μήνες αργότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: η «αντεπίθεση» όχι μόνο έχει σταματήσει, «είναι μια αποτυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης