Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος της Βουλής ΗΠΑ: O Λευκός Οίκος δεν έχει καμία στρατηγική νίκης για την Ουκρανία - «Καμία βοήθεια προς το παρόν»

Πρόεδρος της Βουλής ΗΠΑ: O Λευκός Οίκος δεν έχει καμία στρατηγική νίκης για την Ουκρανία - «Καμία βοήθεια προς το παρόν»
Ο Johnson επέμεινε ότι ο Λευκός Οίκος δεν μπόρεσε να διατυπώσει μια ξεκάθαρη στρατηγική που θα βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson τόνισε ότι είχε μια «καλή» συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky την Τρίτη (12/12) — αλλά παρέμεινε σταθερός στη θέση του ότι οι ΗΠΑ πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν τα σύνορα πριν προχωρήσουν σε ένα νομοσχέδιο για βοήθεια στο Κίεβο.
«Από την αρχή, όταν μου έδωσαν το σφυρί [του προέδρου της βουλής], χρειαζόμασταν σαφήνεια για το τι κάνουμε στην Ουκρανία και πώς θα έχουμε την κατάλληλη εποπτεία της δαπάνης των πολύτιμων δολαρίων των φορολογουμένων και χρειαζόμασταν μια μεταμορφωτική αλλαγή στα σύνορα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει τίποτα», τόνισε ο Johnson, αποκαλώντας την κατάσταση στα σύνορα «απόλυτη καταστροφή».
Μάλιστα, ο Johnson επέμεινε ότι ο Λευκός Οίκος δεν μπόρεσε να διατυπώσει μια ξεκάθαρη στρατηγική που θα βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει, ενώ επέκρινε και τη Γερουσία για τη στάση της.
«Δεν είναι θέμα του Σώματος αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι με τον Λευκό Οίκο και τη Γερουσία και τους ικετεύω να κάνουν τη δουλειά τους γιατί η ώρα είναι επείγουσα» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων.
Πάντως μετά την πρώτη του κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Zelensky, ο Mike Johnson δεν έλαβε καμία ερώτηση από τους δημοσιογράφους.
Υπενθυμίζεται, ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής -ιδίως όσοι είναι εγγύτερα στο στρατόπεδο του Donald Trump- απορρίπτουν την έγκριση της χρηματοδότησης για την Ουκρανία και το Ισραήλ, μέχρι ο Λευκός Οίκος να εγγυηθεί επαρκή κονδύλια για τη φύλαξη των συνόρων των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης