Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στον Λευκό Οίκο ο Zelensky – Biden: Μην τα παρατάτε, νέα χρηματοδότηση 200 εκατ. δολάρια

ΗΠΑ: Στον Λευκό Οίκο ο Zelensky – Biden: Μην τα παρατάτε, νέα χρηματοδότηση 200 εκατ. δολάρια
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
«Μην τα παρατάτε», «θα παραμείνουμε στο πλευρό σας», διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky, o Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών σήμερα 12/12 στην Ουάσινγκτον.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Biden είχε προτρέψει το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία -πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων- και ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, αξίας 200 εκατ. δολαρίων.
Από την πλευρά του, ο Volodymyr Zelensky είπε στον Δημοκρατικό πρόεδρο ότι η Ουκρανία εξαρτάται πλέον σε μικρότερο βαθμό από την ξένη βοήθεια και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι αρκετά ισχυρές για να κερδίσουν τον πόλεμο απέναντι στους Ρώσους εισβολείς. Επιθυμούσε, όπως είπε, να συζητήσει μεταξύ άλλων την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι πρόεδροι των δύο χωρών θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, η οποία ακολούθησε την επίσκεψη Zelensky στο Καπιτώλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης