Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε νέο ρεκόρ το δημοσιονομικό έλλειμμα, 314 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο 2023

ΗΠΑ: Σε νέο ρεκόρ το δημοσιονομικό έλλειμμα, 314 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο 2023
Δημοσιονομικό έλλειμμα – μαμούθ
Σχετικά Άρθρα
Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί για μήνα Νοέμβριο και το υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Μάρτιο, εκτοξεύθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ, εν μέσω αυξημένου κόστους δανεισμού και υψηλών δαπανών.
Ειδικότερα, για τον Νοέμβριο 2023, το δημοσιονομικό έλλειμμα αυξήθηκε 26% σε ετήσια σύγκριση και έφθασε τα 314 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Τα έσοδα τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 23 δισεκ. σε 275 δισεκ. δολάρια, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 88 δισεκ. σε 589 δισεκ. δολάρια. Οι πληρωμές τόκων για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αντιπροσώπευαν τα 25 δισεκ. δολάρια της αύξησης.
Το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους έχει αυξηθεί από τον Μάρτιο του 2022, όταν η Federal Reserve άρχισε να αυξάνει απότομα τα επιτόκια για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.
Η δαπάνη για το κυβερνητικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας «Medicare» αυξήθηκε επίσης κατά 8 δισεκ. στα 93 δισεκ. δολάρια, ενώ η δαπάνη για το κυβερνητικό πρόγραμμα «Medicaid» για τους φτωχούς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αυξήθηκε κατά 2 δισεκ. στα 50 δισεκ. δολάρια.
Η μεγαλύτερη δαπάνη ήταν τα 122 δισεκ. δολάρια για μηνιαίες πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης