Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Διανύουμε το τελευταίο μίλι για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Διανύουμε το τελευταίο μίλι για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού
Πάντα αισιόδοξη η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο «τελευταίο μίλι» για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% εκτιμά η υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρώην επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του ΔΤΚ επιβραδύνεται αισθητά.
Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Διευθυντών της Wall Street Journal στην Ουάσιγκτον, εκτίμησε ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος «για να μην μειωθεί ο πληθωρισμός σταδιακά σε επίπεδα που συνάδουν με την εντολή και τους στόχους της Fed».
Εξήγησε γιατί διαφωνούσε με τους οικονομολόγους που έλεγαν ότι η καταστολή του πληθωρισμού θα είχε ως αντίτιμο την σημαντική αύξηση της ανεργίας: «Ποτέ δεν θεώρησα ότι υπήρχε στέρεη λογική βάση για μια τέτοια πρόβλεψη».
Αυτή τη στιγμή, «επειδή οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό δεν είχαν ποτέ αυξηθεί σημαντικά σε μακροπρόθεσμη βάση, έπρεπε απλώς να ομαλοποιηθεί η οικονομία και να επανέλθει η αγορά εργασίας σε ένα είδος κατάστασης πλήρους απασχόλησης για να μειωθεί ο πληθωρισμός».
Σε ό,τι αφορά στη δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ, επανέλαβε ότι δεν το θεωρεί επείγον ζήτημα. Βέβαια, «εάν τα επιτόκια είναι σημαντικά υψηλότερα σε μακροπρόθεσμη βάση από ό,τι είχαμε προβλέψει προηγουμένως, φυσικά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια πρόσθετη πίεση στις δημοσιονομικές προοπτικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης