Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πιεσμένος πολιτικά Biden στέλνει μήνυμα στον Netanyahu: «Το Ισραήλ χάνει την υποστήριξή του όταν βομβαρδίζει αδιάκριτα»

Ο πιεσμένος πολιτικά Biden στέλνει μήνυμα στον Netanyahu: «Το Ισραήλ χάνει την υποστήριξή του όταν βομβαρδίζει αδιάκριτα»
Ο Biden δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netnayahu πρέπει να αλλάξει τον σκληροπυρηνική διακυβέρνησή του
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε την Τρίτη (12/12) ότι το Ισραήλ έχει αρχίσει να χάνει την υποστήριξή του από τη διεθνή κοινότητα με τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς του στη Γάζα που έχουν σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους.
«Αρχίζουν να χάνουν αυτή την υποστήριξη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια εκδήλωση στην Ουάσινγκτον.
Ο Biden δήλωσε επίσης ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanayahu πρέπει να αλλάξει τον σκληροπυρηνική διακυβέρνησή του.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με μετρήσεις της κοινής γνώμης που λαμβάνουν χώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σχεδόν ένας στους δύο Αμερικανούς αντιμετωπίζει με μεγάλη επιφυλακτικότητα την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ και την Ουκρανία.
Μιλώντας σε χορηγούς των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον, είπε ότι ο πρωθυπουργός Netanyahu πρέπει να πάρει μια «σκληρή απόφαση».
«Είναι η πιο συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «δεν θέλει λύση δύο κρατών».
Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, ο Biden ήταν επικριτικός απέναντι στον κυβερνητικό συνασπισμό του Netanyahu, ο οποίος περιλαμβάνει ακροδεξιά κόμματα. Αλλά, ως επί το πλείστον, δημόσια έχει σταθεί στο πλάι του Netanyahu από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση, παρά την αυξανόμενη κριτική για την ισραηλινή εκστρατεία.
Τώρα, ωστόσο, καθώς ο αριθμός των νεκρών αμάχων στη Γάζα αυξάνεται, σύννεφα απλώνονται εκ νέου στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης