Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συμμετέχουν οι Ρώσοι αθλητές υπό τον όρο ότι θα απαρνηθούν τη σημαία τους

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συμμετέχουν οι Ρώσοι αθλητές υπό τον όρο ότι θα απαρνηθούν τη σημαία τους
Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι μπορούν να λάβουν μέρος ως μεμονωμένοι ουδέτεροι αθλητές
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 θα υποδεχθούν ουδέτερους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές στη διοργάνωση του επόμενου έτους μετά την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), δήλωσε σήμερα (12/12) στο Reuters ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Tony Estanguet.
Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι που προκρίνονται στο άθλημά τους στους Αγώνες του Παρισιού μπορούν να λάβουν μέρος ως μεμονωμένοι ουδέτεροι αθλητές στους Αγώνες 26 Ιουλίου-11 Αυγούστου, χωρίς σημαίες, εμβλήματα ή ύμνους, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΔΟΕ.
«Ως οργανωτική επιτροπή, χαιρετίζουμε και σεβόμαστε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο επικεφαλής του «Paris 2024» Tony Estanguet.
«Θα καλωσορίσουμε αυτούς τους αθλητές, να συμμετάσχουν σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν υποδειχθεί, δηλαδή χωρίς σημαίες, χωρίς ύμνους, χωρίς επισήμους, χωρίς ομαδικά αθλήματα. Επομένως, αυτές οι αποστολές θα είναι πολύ μικρές, αλλά θα είναι ευπρόσδεκτες από το Παρίσι 2024.»
Οι ουδέτεροι αθλητές θα αγωνιστούν μόνο σε ατομικά αθλήματα, ενώ κανένας Ρώσος ή Λευκορώσος κυβερνητικός ή κρατικός αξιωματούχος δεν θα προσκληθεί ή θα διαπιστευθεί για το Παρίσι 2024, ανέφερε η ΔΟΕ.
Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι είχαν αρχικά απαγορευτεί να διαγωνίζονται διεθνώς μετά το ξέσπασμα του πολέμου με την Ουκρανία πέρσι.
Τον Μάρτιο, ωστόσο, η ΔΟΕ εξέδωσε μια πρώτη σειρά συστάσεων προς τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες να επιτρέψουν σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να επιστρέψουν και έκτοτε το έχουν κάνει στις περισσότερες διοργανώσεις.
Οι αθλητές που «υποστηρίζουν ενεργά τον πόλεμο στην Ουκρανία» δεν είναι επιλέξιμοι, ούτε αυτοί που έχουν συμβληθεί με τον ρωσικό ή τον Λευκορωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης