Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το «κατάφερε» και αυτό: Σε ποια χώρα προκάλεσε εσωτερική πολιτική κρίση ο Zelensky - «Βολές» από τον πρόεδρο στον πρωθυπουργό

Το «κατάφερε» και αυτό: Σε ποια χώρα προκάλεσε εσωτερική πολιτική κρίση ο Zelensky - «Βολές» από τον πρόεδρο στον πρωθυπουργό
Σύμφωνα με το γραφείο, οι συμμετέχοντες στη δίωρη συνάντηση συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και ο Correa e Silva εξέφρασε την υποστήριξή του για τις ενέργειες της Κίεβο σε σύγκρουση με τη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky προκάλεσε εσωτερική πολιτική κρίση στο Πράσινο Ακρωτήριο όταν συνάντησε εκτός προγράμματος τον Πρωθυπουργό της χώρας Ulisses Correa e Silva, χωρίς τη συγκατάθεση του επικεφαλής της πολιτείας Jose Maria Neves, ο οποίος δεν ενημερώθηκε σχετικά, γράφει το Ria Novosti.
"Πράγματι, είμαι βαθιά έκπληκτος από αυτή τη συνάντηση και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», είπε ο Πρόεδρος του Πράσινου Ακρωτηρίου σε αυστηρό τόνο.
Όπως αναφέρεται στη δημοσίευση του Observador, το κυβερνητικό γραφείο της χώρας δήλωσε στις 10 Δεκεμβρίου ότι ο πρωθυπουργός δέχθηκε το Σάββατο στο νησί Σαλ τον Zelensky, το αεροπλάνο του οποίου πραγματοποίησε τεχνική στάση για ανεφοδιασμό.
Σύμφωνα με το γραφείο, οι συμμετέχοντες στη δίωρη συνάντηση συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και ο Correa e Silva εξέφρασε την υποστήριξή του για τις ενέργειες της Κίεβο σε σύγκρουση με τη Ρωσία.
Η διεξαγωγή αυτής της συνάντησης δεν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της χώρας Jose Maria Neves, ο οποίος, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην πρωτεύουσα, Πράια, κατέστησε σαφές ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη συνάντηση.
"Ένας ομόλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας φτάνει στο Πράσινο Ακρωτήριο <...> πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των κυρίαρχων αρχών για αυτά τα θέματα.
Ο πρόεδρος δεν μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τετελεσμένο γεγονός σε τέτοια θέματα», αναφέρει η δήλωση του αρχηγού του κράτους στο Observador.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης