Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: «Σημαντικό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής από τον Isis ή την Al-Qaeda

Ολλανδία: «Σημαντικό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής από τον Isis ή την Al-Qaeda
Ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιτρομοκρατία και την Ασφάλεια ανακοίνωσε πως αύξησε το επίπεδο απειλής στη χώρα στο 4 ή «σημαντικό»
Η πιθανότητα μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ολλανδία εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, έγινε σήμερα γνωστό από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας, καθώς αύξησε το επίπεδο απειλής για πρώτη φορά από το 2019.
Ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιτρομοκρατία και την Ασφάλεια (NCTV) ανακοίνωσε πως αύξησε το επίπεδο απειλής στη χώρα στο 4 ή «σημαντικό», στην πεντάβαθμη κλίμακα, επικαλούμενος τη σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Hamas.
«Οργανώσεις όπως ο ISIS και η Al-Qaeda χρησιμοποιούν τον πόλεμο στη Γάζα για να προτρέψουν τους υποστηρικτές τους να διαπράξουν επιθέσεις στη Δύση», τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Επιθέσεις και συλλήψεις στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, από τις αρχές Οκτωβρίου, αποτυπώνουν τους κινδύνους που θέτουν ριζοσπαστικοποιημένα άτομα, τα οποία εμπνέονται από τρέχοντα γεγονότα και τρομοκρατικές οργανώσεις».
Εάν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη επίθεση που σχεδιάζεται στη χώρα θα αύξανε το επίπεδο απειλής στο πέντε ή «κρίσιμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης