Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρώπη γυρνά την πλάτη στην Ουκρανία, αλλά η Βρετανία μπορεί να ηγηθεί ενός νέου συνασπισμού για την παροχή υποστήριξης

Η Ευρώπη γυρνά την πλάτη στην Ουκρανία, αλλά η Βρετανία μπορεί να ηγηθεί ενός νέου συνασπισμού για την παροχή υποστήριξης
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου καλείται να αναλάβει την ηγεσία και να ενώσει τις ευρωπαϊκές χώρες για να ενισχύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία
Η Daily Telegraph αναφέρει τις εκκλήσεις από ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες προς τη Βρετανία ώστε να ηγηθεί ενός νέου συνασπισμού ευρωπαϊκών χωρών για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Η εν λόγω πρόταση επήλθε στο πλαίσιο του μειούμενου ρόλου της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίες αρχικά ηγούνταν των προσπαθειών για τη συγκένττωση βοήθειας. 
Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, στην Ευρώπη παρατηρείται μείωση του ενδιαφέροντος για υποστήριξη της Ουκρανίας στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.
Η Γερμανία και η Γαλλία, που στο παρελθόν συμμετείχαν ενεργά στην παροχή βοήθειας, έχουν αλλάξει τώρα τις θέσεις τους και δεν επιδιώκουν να τις αποκαταστήσουν.
Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση να παραδοθεί η ηγεσία της βοήθειας στο ΗΒ θεωρείται ως προσπάθεια να δοθεί νέα ώθηση στις προσπάθειες των ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με ορισμένους διπλωμάτες, εάν η Γερμανία συνεχίσει να μειώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού και η Γαλλία περιοριστεί μόνο με ρητορική χωρίς πραγματική υποστήριξη, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην ήττα του Κιέβου και, κατά συνέπεια, στην ήττα ολόκληρης της Ευρώπης στη σύγκρουση.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου καλείται να αναλάβει την ηγεσία και να ενώσει τις ευρωπαϊκές χώρες για να ενισχύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης