Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέκα φρεγάτες που φέρουν υπερηχητικούς πυραύλους Zircon θα ενσωματωθούν στο οπλοστάσιο της Ρωσίας

Δέκα φρεγάτες που φέρουν υπερηχητικούς πυραύλους Zircon θα ενσωματωθούν στο οπλοστάσιο της Ρωσίας
Η φρεγάτα Admiral Gorshkov, έχει ήδη εκσυγχρονιστεί για να χρησιμοποιεί το Zircon και έχει συμμετάσχει στη δοκιμή αυτών των πυραύλων

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ρωσικού Ναυτικού, ο Ανώτατος Διοικητής του Ναυτικού της χώρας, Ναύαρχος Evmenoν, ανακοίνωσε τα σχέδια περί δημιουργίας δέκα φρεγατών Project 22350 εξοπλισμένων με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon. Η δήλωση έγινε κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη φρεγάτα Admiral Kasatonov του Βόρειου Στόλου.
Η σειρά φρεγατών, που ονομάζεται «Admiral», προβλέπει οπλισμό με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, οι οποίοι είναι ικανοί να φτάσουν ταχύτητες που υπερβαίνουν σημαντικά την ταχύτητα του ήχου.
Αυτή τη στιγμή, η σειρά φέρεται να περιλαμβάνει δέκα πλοία, μερικά από τα οποία έχουν ήδη ναυπηγηθεί.
Η φρεγάτα Admiral Gorshkov, έχει ήδη εκσυγχρονιστεί για να χρησιμοποιεί το Zircon και έχει συμμετάσχει στη δοκιμή αυτών των πυραύλων. Η πρώτη σειριακή φρεγάτα Admiral Kasatonov ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό της τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, έχοντας λάβει τέσσερις υπερηχητικούς πυραύλους Zircon. Αυτή τη στιγμή προχωρά ενεργά η κατασκευή της επόμενης φρεγάτας της σειράς, Admiral Golovko, η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει τις κρατικές δοκιμές.
Άλλα πλοία της σειράς βρίσκονται σε διάφορα στάδια κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των Admiral Isakov, Admiral Amelchenko, Admiral Chichagov, Admiral Yumashev και Admiral Spiridonov. Υπάρχουν επίσης σχέδια για την ανανέωση των φρεγατών «Admiral Kapitanets» και «Admiral Vysotsky».
Ο ναύαρχος Evmenov τόνισε ότι η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την εργασία με το κύριο πλοίο και τις πρώτες σειριακές φρεγάτες θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της κατασκευής και του εξοπλισμού των επόμενων πλοίων της σειράς. Αυτό θα επιτρέψει στο ρωσικό ναυτικό να ενισχύσει τη θέση του και να εξασφαλίσει την περαιτέρω ανάπτυξη των ναυτικών δυνατοτήτων της χώρας.

6b5aaed30afed8ba05d443f5fae1e7ef.jpg

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης