Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk (Πολωνία): Όταν η ΕΕ είναι ισχυρή, είμαστε και εμείς πιο δυνατοί ως κράτος

Tusk (Πολωνία): Όταν η ΕΕ είναι ισχυρή, είμαστε και εμείς πιο δυνατοί ως κράτος
Να κινητοποιηθεί ο ελεύθερος κόσμος υπέρ της Ουκρανίας είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός
Την θέση πως η Πολωνία γίνεται πιο δυνατή, εάν και η ΕΕ είναι ισχυρή υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Donald Tusk κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κοινοβούλιο στο πλαίσιο των προγραμματικών του δηλώσεων.
«Είμαστε πιο ισχυροί, πιο κυρίαρχοι όχι μόνο όταν η Πολωνία είναι ισχυρή, αλλά επίσης όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ισχυρή» είπε ο Tusk, ο οποίος παρουσίασε και τα μέλη της κυβέρνησης του.
Όπως είπε ο Tusk, μέλημα του είναι να κάνει την Πολωνία «μεγάλο παίκτη» στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως η Πολωνία δεν έχει κανένα λόγο να νιώθει «σύμπλεγμα κατωτερότητας».
«Η απομονωμένη Πολωνία είναι η Πολωνία που είναι εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους» υπογράμμισε ο Tusk, τονίζοντας ότι η χώρα θα ξαναβρεί τη θέση της στην Ευρώπη.

Έκκληση για Ουκρανία

Επιπλέον, ο Tusk κάλεσε σε κινητοποίηση τον ελεύθερο κόσμο υπέρ της Ουκρανίας.
«Θα ζητήσουμε δυνατά και ξεκάθαρα καθολική κινητοποίηση του ελεύθερου κόσμου, της Δύσης, υπέρ της Ουκρανίας στον πόλεμο αυτόν.
Δεν υπάρχει εναλλακτική» υπογράμμισε ο Tusk, αναφέροντας πως η Πολωνία θα είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, πιστός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και θα επανακτήσει ηγετική θέση στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης