Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κεντρικές τράπεζες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αγορών - O DAX +0,2%

Οι κεντρικές τράπεζες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αγορών - O DAX +0,2%
Οι αποφάασεις των κεντρικών τραπεζών μονοπωλούν το ενδιαφέρον
Οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις κινήσεις να είναι επιφυλακτικές.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,1% στις 16.814 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 7.580 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.561 με άνοδο 0,2%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,4% στις 30.544 μονάδες. 
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,2% στις 10.188 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Με τα στοιχήματα για μειώσεις των επιτοκίων να βρίσκονται στο επίκεντρο, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα θα παρακολουθούνται με μεγάλο ενδιαφέρον, όσον αφορά τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις ετυμηγορίες για τα επιτόκια από τη Fed την Τετάρτη και την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

Πληθωρισμός 3,1% στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο

Στο 3,1% διαμορφώθηκε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) για όλα τα είδη στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο του 2023, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.
Τον Οκτώβριο, ο δείκτης ήταν 3,2%.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,1%.
Ο δομικός δείκτης, στο οποίο εξαιρούνται οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 4% ετησίως τον Νοέμβριο, ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 2,9% τους τελευταίους 12 μήνες και οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 5,4%.

Ασία

Οι περισσότερες ασιατικές μετοχές σημείωσαν μικρή άνοδο την Τρίτη, με τις ιαπωνικές αγορές να διαπραγματεύονται θετικά λόγω των ήπιων προοπτικών της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ η επιφυλακτικότητα για την Κίνα και μια σειρά από επερχόμενους δείκτες κράτησαν τους traders σε εγρήγορση.
Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας ήταν μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων της ημέρας, επεκτείνοντας τα ισχυρά κέρδη από τη Δευτέρα, αφού δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η BOJ δήλωσε ότι δεν βλέπει μεγάλη ανάγκη να βιαστεί να τερματίσει την εξαιρετικά ήπια πολιτική της.
Ο bluechip της Κίνας Shanghai Shenzhen CSI 300 κυμάνθηκε κοντά σε χαμηλά πενταετίας, ενώ ο Shanghai Composite κινήθηκε με οριακές μεταβολές.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,8% χάρη στην ανάκαμψη των μετοχών ακινήτων, εν μέσω ελπίδων για περισσότερη κυβερνητική στήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης