Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία να δημιουργήσει στρατεύματα ικανά να συγκρατήσουν τη Ρωσία στο μέλλον

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία να δημιουργήσει στρατεύματα ικανά να συγκρατήσουν τη Ρωσία στο μέλλον
«Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να εδραιώσει και να επεκτείνει τις πολεμικές της ικανότητες και να οικοδομήσει μια μελλοντική δύναμη ικανή να αποκρούσει τη ρωσική επιθετικότητα τα επόμενα χρόνια», είπε ο Lloyd Austin
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να βοηθήσουν την Ουκρανία να πετύχει στο πεδίο της μάχης και να οικοδομήσει έναν στρατό ικανό να αποτρέψει τη Ρωσία τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο αρχηγός του Πενταγώνου Lloyd Austin.
«Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να εδραιώσει και να επεκτείνει τις πολεμικές της ικανότητες και να οικοδομήσει μια μελλοντική δύναμη ικανή να αποκρούσει τη ρωσική επιθετικότητα τα επόμενα χρόνια», είπε ο Lloyd Austin κατά τη διάρκεια κοινής εμφάνισης με τον Zelensky.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου τόνισε ότι η υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο «παραμένει ακλόνητη».
Είμαστε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε την Ουκρανία να πολεμήσει για την προστασία του εδάφους και των πολιτών της. Δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε τη Ρωσία από οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο Lloyd Austin.
Ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και για την παγκόσμια ασφάλεια του 21ου αιώνα γενικότερα.
Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Ο Πρόεδρος Putin τόνισε ότι στόχος στόχο του είναι «η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για 8 χρόνια».
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο τη στρατιωτική υποδομή και τα ουκρανικά στρατεύματα και, από τις 25 Μαρτίου, ολοκλήρωσαν τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου - μειώνοντας σημαντικά το μαχητικό δυναμικό της Ουκρανίας.
Ο απώτερος στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό άμυνας, είναι «η απελευθέρωση του Donbass και η δημιουργία συνθηκών που θα εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης