Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις ΗΠΑ ο Zelensky - Συνάντηση με Biden για νέα οικονομική και στρατιωτική βοήθεια

Στις ΗΠΑ ο Zelensky - Συνάντηση με Biden για νέα οικονομική και στρατιωτική βοήθεια
Ο Zelensky, ο οποίος έχει ήδη φτάσει στην Ουάσιγκτον, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden, συνάντηση με όλους τους γερουσιαστές και κατ' ιδίαν συνομιλία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden και Αμερικανούς νομοθέτες σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις για τη συνέχιση της μεγάλης κλίμακας υποστήριξη για την Ουκρανία.
Το αίτημα του Λευκού Οίκου για επιπλέον 60 δισεκατομμύρια υπέρ του συμμάχου της Ανατολικής Ευρώπης εμποδίζεται από τη Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, η πλειονότητα της οποίας θέλει να ανταλλάξει βοήθεια για ριζική μεταρρύθμιση της μετανάστευσης, ενώ μια μειοψηφία αμφισβητεί γενικά τη σκοπιμότητα περαιτέρω δαπανών και ζητούν να τερματίσει η σύγκρουση.
Ο Zelensky, ο οποίος έχει ήδη φτάσει στην Ουάσιγκτον, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden, συνάντηση με όλους τους γερουσιαστές και κατ' ιδίαν συνομιλία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο ίδιος ο Zelensky είπε ότι ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο θα μιλήσουν για «τα αποτελέσματα που μπορούμε να επιτύχουμε το 2024 με βάση τα επιτεύγματα του 2023» και κατέστησε σαφές ότι οι Ουκρανοί θα χρειαστούν μαχητές, drones, εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου και συστήματα αεράμυνας γραμμής.
Το αίτημα να παρουσιαστεί ένα εφικτό πρόγραμμα δράσης για το μέλλον είναι ένα από τα βασικά που εκφράστηκαν από τους νομοθέτες μετά το φιάσκο της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Η τρίτη επίσκεψή του από την έναρξη της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης πραγματοποιείται σε μια ατμόσφαιρα κατάρρευσης των ελπίδων για μια θεαματική ήττα της Ρωσίας, ολοένα και πιο έντονης κριτικής στον Zelensky.
Σε μια προσπάθεια να πείσει το Κογκρέσο να ψηφίσει υπέρ της βοήθειας προς την Ουκρανία, ο Λευκός Οίκος προωθεί τη θέση ότι η Ρωσία, εάν δεν σταματήσει τώρα, θα επιτεθεί σε μία από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Επίσης τονίζουν ότι το 90% των κονδυλίων που διατίθενται στην Ουκρανία επιστρέφει στο αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα ενώ οι αμερικανοί τοποθετούν την Ρωσική Ομοσπονδία στο ίδιο επίπεδο με το παλαιστινιακό κίνημα Hamas που κυβερνά στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης